INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ligue 1 în pericol! Téléfoot a dat faliment: pierderi de 325 de milioane de euro

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 11:34 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 11:48

Mediapro, care a preluat drepturile TV pentru Ligue 1 și Ligue 2 de la Canal+ în 2018, a ajuns la un acord cu LFP pentru încetarea colaborării, după ce nu a refuzat să achite ultimele două tranșe de bani.

 Fotbalul francez e în aer. „Spargerea secolului!", titrează astăzi pe copertă L'Equipe, după ce LFP a anunțat că Téléfoot își va opri emisia, salariații postului ce difuza meciurile din Ligue 1 și Ligue 2 aflând că nu-și mai primesc salariile. 

Grupul spaniol Mediapro va mai plăti numai 100 milioane de euro cluburilor, care rămân cu o imensă pagubă în 2020. 172,3 milioane, rata nevirată în luna octombrie, plus 152,5 milioane, cu scadența la 18 decembrie. În total, „gaură" de 324,8 milioane.

Revine în business Canal+?

Mediapro a preluat acum doi ani drepturile TV de la CanalĂ și trebuia să susțină fotbalul francez cu 830 de milioane € anual pentru perioada 2020-2024. Téléfoot va mai funcționa, totuși, până la 23 decembrie, asigurând transmiterea meciurilor din primele două divizii programate în acest an. 

LFP caută între timp un nou partener pentru a ieși din grava criză financiară. Presa din Hexagon a aflat că nu ar fi exclus ca „pachetul" să fie preluat de Canal+, platforma criptată. „Revenirea pe pământ se anunță a avea un impact foarte violent", e previziunea sumbră făcută de L'Equipe.

VIDEO Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

I-a lansat o superprovocare lui Messi: „Sună-l pe președintele clubului și du-te la ei! Ar fi scenariu de film”

Pierre Webo a avut nevoie de ajutorul doctorului după scandalul de rasism de la Paris: „Ziua de 8 decembrie va rămâne în istorie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  12 Decembrie 2020, 16:54

Ni se rupe de Ligue 1. din partea mea puteti sa o scoateti din grila si-asa nu se uita nimeni , e de umplutura.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează