INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Lionel Messi, aproape de anunțul anului în fotbalul mondial: „Visând la ceea ce urmează"

Lionel Messi la Gala The Best, foto: Imago
Lionel Messi la Gala The Best, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 12:04 / Actualizat joi, 02 martie 2023 17:09

Președintele federației argentiniene a postat o poză alături de Lionel Messi lângă tricoul naționalei cu 3 stele. „Visând la ceea ce urmează", a scris Claudio Tapia. Messi nu neagă: „Am aproape 36 de ani, depinde cum va fi cariera mea".

În octombrie trecut, cu o lună înaintea Mondialului, Lionel Messi afirma că turneul final din Qatar va fi ultimul pentru el, oricare ar fi fost rezultatul.

Peste Messi și Ramos! În ziua „clasicului” Real Madrid - Barcelona, Busquets e în fața unei mari performanțe
CUPA SPANIEI
Peste Messi și Ramos! În ziua „clasicului” Real Madrid - Barcelona, Busquets e în fața unei mari performanțe

Președintele și Lionel Messi: „Ne-am amintit cele mai fericite momente”

Acum însă, la două luni și jumătate după ce a cucerit titlul suprem cu selecționata albiceleste, ultimul care îi lipsea, se gândește mult mai departe. Participarea sa la CM 2026, când el va avea 39 de ani, este o posibilitate.

Mesajul președintelui federației argentiniene îi face pe fani să spere. Claudio Tapia s-a întâlnit cu atacantul lui PSG, prezentându-i căpitanului naționalei noul tricou, cu trei stele aurii. "Cină cu un prieten. Ne-am amintit cele mai fericite momente, visând la ceea ce urmează".

Messi: „Cât timp mă voi simți pregătit fizic, nu mă voi opri”

Și Messi nu neagă această variantă. Într-un dialog cu jurnaliștii pe Twitch-ul cotidianului Olé, el a afirmat: „Întotdeauna am zis că, ținând cont de vârsta mea, e dificil să joc la Mondialul din 2026. Iubesc ce fac și, cât timp mă voi simți bine și pregătit fizic, nu mă voi opri. Pare mult pentru mine, nu anticipez nimic, știu că e dificil, am aproape 36 de ani, dar totul depinde cum va fi cariera mea".

Dacă ar evolua la turneul din SUA, Canada și Mexic, Messi ar deveni primul fotbalist cu șase participări la CM.

Foto: Instagram @ Leo Messi
Foto: Instagram @Leo Messi
Foto: Instagram @ Leo Messi
Foto: Instagram @ Leo Messi
Foto: Instagram @ Leo Messi
+3 FOTO

TOP 5 PREZENȚE LA MONDIAL

NumeNaționalăTurneeMeciuri
1. Lionel MessiArgentina526
2. Lothar MatthäusGermania525
3. Miroslav KloseGermania424
4. Paolo MaldiniItalia423
5. Cristiano RonaldoPortugalia522

TOP 5 MARCATORI LA MONDIAL

NumeNaționalăGoluri
1. Miroslav KloseGermania16
2. RonaldoBrazilia15
3. Gerd MüllerRFG14
4-5. Just FontaineFranța13
Lionel MessiArgentina13

Pelé a vrut ca Messi să câștige titlul

Pelé s-a stins pe 29 decembrie, la 82 de ani. Fiica sa a fost prezentă la gala FIFA de la Paris, în care i s-a adus un omagiu „Perlei Negre". Kely Nascimento a povestit că ultima dorință a părintelui ei a fost ca Messi să fie campion mondial. 

„Când Brazilia a pierdut cu Croația, starea tatălui se înrăutățise. După eliminarea Seleção, toți intrau în rezerva de la spital și îl întrebau: «Și acum, Pelé, cine vrei să câștige? Sigur, nu Argentina!». Și el le răspundea tuturor: «Ba da, tocmai Argentina. Trofeul trebuie să revină în America de Sud, iar Messi îl merită». Lumea părea îngrozită: «Cum? Argentina?». Și el zicea: «Da. Messi învinge». Tata nu a putut privi finala la televizor, însă i-am transmis. A știut că Argentina a câștigat și Messi a ridicat trofeul. A fost fericit".

Messi le-a făcut cadou tuturor telefoane placate cu aur

Messi și-a surprins coechipierii de la naționala Argentinei cu gestul său. Le-a comandat tuturor jucătorilor și membrilor staffului tehnic iPhone-uri placate cu aur de 24 de carate. Fiecare a avut gravat numele, numărul de pe tricou și emblema naționalei. A plătit 200.000 de euro pentru 35 de iPhone-uri special pentru campionii mondiali.

Ofertă pentru Messi: 94 de milioane $ anual de la Al-Ittihad

Încă un zvon din Arabia Saudită. Potrivit Marca, Messi ar fi primit o ofertă de la Al-Ittihad, care i-a propus un salariu anual net de 94 de milioane de dolari. Mansour Al-Blouwi, patronul echipei antrenate de portughezul Nuno Espírito Santo, vrea de multă vreme să cumpere un mare star. În 2007, a încercat să-l convingă pe Ronaldo să vină la clubul din Jeddah, dar brazilianul, care tocmai se despărțise de Real, a preferat să se transfere la Milan.

Citește și: 

Avantaj Real Madrid! Barcelona merge pe „Bernabeu” fără 3 nume grele. Cum arată echipele probabile

Președintele lui PSG se apără, după acuzațiile conform cărora ar fi răpit și sechestrat un afacerist franco-algerian: „Și-a schimbat avocații mai des decât propriile relatări”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează