INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Mai rămâne sau nu Messi la FC Barcelona? Declarația prin care Leo întreține misterul

Lionel Messi întreține misterul plecării sale de la Barcelona
Lionel Messi întreține misterul plecării sale de la Barcelona

Articol de - Publicat sambata, 22 mai 2021 12:47 / Actualizat sambata, 22 mai 2021 13:37

În interviul acordat cotidianului Olé, Lionel Messi (33 de ani) a mărturisit că trofeul recent cucerit e special și foarte important, fiind entuziasmat că va juca Copa America. Leo a povestit anecdote din copilărie și din primii ani blaugrana în La Masia.

Mai rămâne sau nu Messi la FC Barcelona? Nici măcar jurnaliștii argentinieni n-au putut să-l tragă de limbă pe Leo, care a vorbit pentru prima oară în 2021 deschis despre trecut și viitor, atât la club, cât și la echipa națională, în interviul acordat Olé, la a 25-a aniversare a cotidianului. 

Căpitanul blaugrana nu va juca în ultimul meci din LaLiga, la Eibar, și e liber să se transfere din iunie. Dar a driblat, la fel de elegant cum o face pe teren cu adversarii, subiectul prelungirii contractului și menține misterul și suspansul și în noua vară fierbinte.

Messi: „Joc pentru obiective și titluri”

„Când joc într-o competiție, joc să câștig și să îmi ating toate obiectivele. Să cuceresc titluri. Adevărul e că ultima Cupă a Regelui a fost specială pentru momentul în care ne aflam, nu traversam o perioadă bună în ultimii ani și ne lipseau rezultatele și trofeele. 

Pentru că avem un vestiar foarte tânăr, cu mulți fotbaliști noi, această Cupă a Regelui reprezintă un punct de inflexiune, un reper foarte important pentru viitor. Iar personal, mi-a plăcut pentru că am adăugat un trofeu în palmares. Și îmi doresc să mai câștig și altele”, spune Messi.

Lionel Messi: „Mă uit foarte mult la fotbal”

Messi a mărturisit că nici acasă nu poate sta departe de fotbal: „Mă uit foarte mult. Și îmi place să privesc meciuri din campionate diverse. Să le urmăresc, să fiu atent și pus în gardă”. 

Nu e însă foarte atras de tactică: „Mă uit mai mult ca un fan decât să studiez. Nu încep să fc analize, ci mai mult mă bucur de sport. Asta nu înseamnă că nu-mi place să-mi studiez adversarii, cum să fac presing, unde să atac, indiferent de ceea ce ne recomandă antrenorii la ședintele de dinaintea jocurilor. Vreau să descopăr eu singur punctele slabe”.

Messi visează la Copa America

Leo nu se gândește încă la vacanță, pentru că trebuie să joace pentru Argentina. „Nu m-am mai întâlnit de mult cu toți colegii, pentru că s-au amânat meciurile din preliminariile CM 2022 din cauza pandemiei. 

Suntem foarte motivați să evoluăm la Copa America, va fi un turneu special pentru că sigur nu vom avea suporteri în tribune, de-abia aștept să-nceapă”.

Messi: „Cu mingea de când am învățat să merg”

Messi a rememorat pentru presa din Buenos Aires primii pași în fotbal și ce influență a avut bunica: „De când am început să merg am fost atras de minge. Cele mai vechi amintiri le am de la patru-cinci ani. Primul meci la Grandoli. Aveam frați și veri mai mari, dar mă bagam între ei, jucam pe stradă. Bunica mă susținea mereu și odată i-a spus antrenorului de la copii să mă bage și pe mine. «Nu, nu pot s-o fac. Uită-te ce mic e! Ai înnebuit, o să-l lovească, o să se rănească», i-a răspuns. 

Dar ea a insistat și a cedat. Au rămas surprinși de ce am reușit... La final, bunica le-a zis «Cumpără-i niște ghete și-l aduc la antrenament săptămâna viitoare». A fost o perioadă spectaculoasă, pentru că petreceam weekendurile cu toată familia la fotbal. Foarte frumoasă a fost copilăria mea”.

Și-a pierdut mulți prieteni

Leo n-a uitat nici momentele în care a trebuit să se rupă de famiie și să vină în La Masia. „Nu știam ce înseamnă să pleci din țară, să-ți lași toți prietenii, cunoscuții și să începi altă viață, atât de departe. Dar nici nu m-am gândit când am decis, nu am ezitat. 

Îmi pare rău că mi-am pierdut astfel amicii, comunicarea era foarte dificilă atunci. Acum, copiii de 13-14 ani umblă peste tot cu telefoanele mobile. Nu mi-a fost ușor să mă acomodez, de fiecare dată când mă întorceam la Rosario plângeam, dar știam că viitorul meu e la Barcelona”.

Cealaltă pasiune, familia

Argentinianul recunoaște că e foarte legat de familie. „Sunt norocos că îi am alături practic în fiecare zi, pot să îi duc pe copii la școală, am grijă de ei, îi duc și la fotbal și la alte activități și-mi place. Petrec mult timp cu băieții, cu soția și frații mei. 

Cel mai mult iubesc că ne trezim și luăm micul dejun împreună. deși uneori îmi vine să-i omor. Nu prea ies în oraș, pentru că aproape tot timpul stăm împreună. Thiago e mai timid și din cauza asta suferă, Mateo din contră. Au personalități diferite și eu mă distrez când îi văd certându-se”.

VIDEO Gică Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Răzvan Lucescu, aproape de un club din Serie A! A negociat deja cu președintele

Dacă nu prinde Liga în acest sezon, Cristiano Ronaldo pleacă la Manchester United!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close