INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LAUREUS WORLD SPORTS AWARDS 2024

Lionel Messi poate câștiga pentru a treia oară trofeul pe care Cristiano Ronaldo nu l-a cucerit niciodată

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo / Imago Images
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo / Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 13:29 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 13:41

Lionel Messi, campion mondial cu Argentina, Novak Djokovic, lider ATP, și Max Verstappen, campion mondial în ultimii 3 ani la Formula 1, au fost nominalizați pentru premiul acordat sportivului anului 2023, oferit în cadrul galei Laureus World Sports Awards 2024, echivalenta Oscarurilor din cinematografie în lumea sporturilor.

Printre nominalizați se mai numără și Erling Haaland, câștigător al Premier League, Cupei Angliei și Ligii Campionilor cu Manchester City, Armand Duplantis, campionul mondial la săritura cu prăjina, și Noah Lyles, campionul mondial la 100 de metri, atletism.

În 2006, era cel mai bun tânăr fotbalist al lumii » Azi este supranumit „Regele Kebabului” și a strâns o avere colosală!
INEDIT
În 2006, era cel mai bun tânăr fotbalist al lumii » Azi este supranumit „Regele Kebabului” și a strâns o avere colosală!

Novak Djokovic îl poate egala pe Roger Federer la Laureus World Sports Awards

Lionel Messi poate să câștige pentru a treia oară un trofeu pe care marele său rival, Cristiano Ronaldo, nu l-a cucerit niciodată. Fostul tenisman Roger Federer deține supremația la Laureus World Sports Awards, cu 5 distincții, și poate fi egalat de rivalul său, Novak Djokovic (4 trofee, aflat la egalitate cu atletul Usain Bolt).

„Anul acesta, ca întotdeauna, sunt copleșit de calitatea sportivilor alături de care sunt nominalizat. Acesta este ceea ce face ca premiile Laureus să fie atât de speciale pentru noi și de ce vrem să câștigăm la fel de mult ca atunci când concuram.”, a fost reacția lui Novak Djokovic, conform laureus.com.

Tiger Woods (golf), Michael Schumacher (Formula 1) și Rafael Nadal (tenis) au câștigat și ei de două ori, la fel ca Messi, prestigiosul premiu individual care se acordă începând cu anul 2000.

Luptă echilibrată și pentru sportiva anului

  • Aitana Bonmati (campioana mondială spaniolă şi câştigătoarea Balonului de Aur 2023), Iga Swiatek (lidera WTA), Faith Kipyegon (deținătoarea recordului stabilit în 2023 în proba de atletism de 1.500 de metri), Shericka Jackson (cea mai rapidă femeie în proba de 200 de metri la atletism), Sha'Carri Richardson (campioana mondială din 2023 în proba de 100 de metri la atletism) și Mikaela Shiffrin (câștigătoare a trei medalii de aur în probele de la Campionatul Mondial de schi) sunt nominalizate pentru pentru premiul acordat sportivei anului 2023.

„Nu există nimic ca premiile Laureus când vine vorba de reunirea sportivilor pentru a sărbători nu doar ceea ce am realizat cu toții, ci și sportul de impact la nivel global. Laureus ne oferă o platformă unică pentru a interacționa unul cu celălalt și a face diferența.”, au fost cuvintele schioarei Mikaela Shiffrin, conform sursei citate.

Inclusiv Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, și-a exprimat bucuria pentru că formația sa a fost nominalizată pentru premiul dedicat celei mai bune echipe din lume, alături de naționala de fotbal feminin a Spaniei, Africa de Sud (rugby), Oracle Red Bull Racing (curse), naționala Germaniei la baschet și Echipa Europeană Ryder Cup.

„Suntem cu adevărat mândri că clubul nostru a fost nominalizat pentru Premiul Laureus World Team of the Year. Bineînțeles că suntem nominalizați pentru că am câștigat atât de mult sezonul trecut și meritul trebuie să revină tuturor jucătorilor noștri, întregului staff care a muncit atât de mult pe tot parcursul sezonului pentru a concura în Anglia și în toată Europa.

Este o onoare să fiu inclus într-o listă atât de ilustră de echipe care au obținut și anul trecut succese la nivel de elită al sportului.”, a spus Guardiola.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Euro GSP » Narcis Drejan vorbește despre retragerea lui Messi și Ronaldo + cum comentează arabii meciurile

Citește și:

L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei
LA LIGA
L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei
Și-a pierdut cumpătul imediat după meci: „Am vrut să scot echipa de pe teren! Dacă nu era televizat, nu scăpam de aici fără 3-4 goluri”
SCANDAL
Și-a pierdut cumpătul imediat după meci: „Am vrut să scot echipa de pe teren! Dacă nu era televizat, nu scăpam de aici fără 3-4 goluri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează