INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Motivele din spatele sezonului sub așteptări al lui Messi la PSG

Leo Messi , Foto- Getty Images
Leo Messi , Foto- Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 22:25 / Actualizat joi, 12 mai 2022 23:36

În vara anului trecut, Leo Messi (34 de ani) a părăsit-o pe Barcelona pentru a se transfera la PSG, dar argentinianul a avut un prim sezon sub așteptări în capitala Franței, trecând printr-un proces de adaptare la cultura franceză și la stilul de joc al parizienilor.

Analizând cifrele lui Messi în tricoul roș-albaștru, se poate observa o scădere în raport cu cele din sezoanele trecute la Barcelona.

Cotidianul spaniol Marca a publicat o analiză realizată de „școala de antrenori MBP”, în încearcarea de a afla dacă scăderea de formă a lui Messi se datorează procesului de adaptare sau dacă, dimpotrivă, corespunde altor factori.

Mihai Rotaru, furibund după eliminarea din Cupă: „E o decepție foarte mare. Trebuie să ne apucăm de muncă din seara asta” + Ce a spus despre eventuala despărțire de Reghecampf
CSU Craiova - Sepsi 0-1
Mihai Rotaru, furibund după eliminarea din Cupă: „E o decepție foarte mare. Trebuie să ne apucăm de muncă din seara asta” + Ce a spus despre eventuala despărțire de Reghecampf

1. Rolul lui Messi la PSG

În primul rând, vom analiza rolul pe care Messi l-a avut în atacul lui PSG. Atacantul argentinian a jucat ca extremă dreaptă în formația lui Pochettino, însă a avut libertatea de a-și asuma mai mult un rol de playmaker. Faptul că are mai multă importanță în faza de construcție a jocului a avut un impact negativ asupra cifrelor sale de goluri. Spre deosebire de perioada petrecută la Barcelona, Messi a jucat un rol mai important în faza de construcție a jocului la PSG.

Nicușor Bancu, gesturi grosolane în ultimele minute ale semifinalei cu Sepsi! Și-a lovit adversarul de două ori, iar patronul Rotaru e categoric: „Va plăti!”
Craiova - Sepsi 0-1
Nicușor Bancu, gesturi grosolane în ultimele minute ale semifinalei cu Sepsi! Și-a lovit adversarul de două ori, iar patronul Rotaru e categoric: „Va plăti!”

2.  Stilul lui PSG nu-l pune în valoare pe Messi

Al doilea aspect care trebuie luat în considerare este dacă stilul de joc al lui PSG pune în valoare calitățile argentinianului sau dacă reduce performanțele individuale ale lui Messi. Deși PSG a fost superioară adversarilor săi prin posesia mingii și calitatea jucătorilor săi în majoritatea meciurilor, acțiunile sale s-au concentrat în mare parte pe tranziția de la mijloc spre atac.

Kylian Mbappe, Angel Di Maria și chiar Neymar sunt jucători cu o deplasare rapidă pe contraatac. Pe de altă parte, Messi nu mai excelează la acest capitol cum o făcea în anii precedenți, unul dintre motiv fiind și vârsta sa.

Prin urmare, putem concluziona că stilul de joc al lui PSG afectează în mod negativ caracteristicile individuale ale lui Messi. Mauricio Pochettino preferând atacurile rapide în favoarea unui stil bazat pe joc de posesie.

3. Messi, în umbra lui Mbappe?!

Un alt factor care a influențat scăderea cifrelor individuale ale argentinianului este proeminența lui Mbappe în stilul de joc al lui PSG.

S-a întâmplat în trecut la Barcelona cu Messi și Neymar sau la Real Madrid cu Cristiano Ronaldo și Karim Benzema. Atunci când o echipă are un jucător care se află la un nivel atât de ridicat așa cum se întâmplă cu Mbappe în momentul de față, acest lucru afectează indirect calitățile individuale ale celorlalți jucători, deoarece, în multe ocazii, aceștia își orientează jocul pentru a pune în valoare starul echipei.

4 goluri în 24 de meciuriare Leo Messi la PSG în acest sezon de Ligue 1

Cu toate acestea, Messi și-a înțeles rolul în cadrul lui PSG, înregistrând un total de 13 pase de gol în acest sezon.

Un fost fotbalist de la Leverkusen și Fenerbahce, condamnat la ani grei de închisoare pentru crimă
CONDAMNARE
Un fost fotbalist de la Leverkusen și Fenerbahce, condamnat la ani grei de închisoare pentru crimă

4. Messi nu mai face faţă fizic

În cele din urmă, alt factor care a avut un impact negativ asupra lui Messi este schimbarea prin care trece fotbalul de la sezon la sezon. Spre deosebire de anii trecuți, fotbalul a devenit un sport mult mai fizic, ceea ce înseamnă că aportul lui Messi, în vârstă de 34 de ani, în atacul lui PSG va fi redus, deoarece cerințele fizice sunt mai mari ca niciodată.

Concluzii pentru sezonul sub așteptări al lui Messi la PSG

Deși procesul de adaptare la un nou club, noul stil de joc și noul mediu au afectat performanțele lui Messi, au existat mulți alți factori care au influențat scăderea numărului de goluri marcate de acesta.

Rămâne de văzut care va fi randamentul lui Messi în cel de-al doilea sezon al său la PSG. Odată ce adaptarea sa va fi completă, concluziile vor putea fi mai clare.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pep Guardiola, prima reacție despre transferul lui Haaland la Manchester City: „Niciodată nu o să-i dăm responsabilitatea asta”

Clauză surpriză în contractul lui Haaland » Pe ce sumă poate pleca după doi ani de la Manchester City

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează