INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Lionel Messi, mesaj clar pentru Barcelona: „Am avut multe oferte, dar vreau să câştig iar Liga aici!”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2020 11:37

Leo Messi alungă zvonurile despărţirii de Barcelona şi vorbeşte deschis despre conflictul cu Eric Abidal, schimbarea dureroasă de antrenor, scandalul provocat de Bartomeu şi sezonul inconstant.

Cu zece zile înaintea El Clasico şi în mijlocul multor evenimente care au zguduit vestiarul Barcelonei, de la schimbarea de antrenor până la atacul lui Abidal şi dezvăluirile din culise despre manevrele electorale ale preşedintelui Bartomeu, Messi a vorbit în exclusivitate mondială în „Mundo Deportivo” şi a atins toate temele delicate. 

MESSI RĂMÂNE LA BARCELONA

Căpitanul blaugrana a ţinut iar să risipească orice îndoială legată de plecarea sa: „Nu mă pot gândi să părăsesc Barça. E casa mea şi-mi place foarte mult aici. Atât timp cât clubul vrea să continuu nu va fi nicio problemă. Vreau să mai câştig Liga şi alte titluri. Am avut destule oferte să plec şi au fost multe cluburi care doreau să achite clauza, însă am refuzat. 

Mă simt excelent, mai bine ca-n anii trecuţi, şi chiar dacă nu marchez goluri nivelul meu fizic e foarte bun. Dacă joc până la 40 de ani? Cine ştie, vom vedea”.

„Demiterea lui Valverde a fost o ruşine!”

Leo a dat filmul înapoi şi a dezvăluit că regretă despărţirea de Valverde: „M-a durut ce-a păţit, a plecat un mare tehnician şi o persoană extraordinară. Au fost meciuri în care noi am avut o vină mai mare decât el. Dar mereu e mai uşor să dai afară antrenorul decât să schimbi toţi jucătorii. Acele cinci minute cu Atlético din Supercupă, într-un meci pe care îl controlam, au răsturnat totul. Este o ruşine ceea ce s-a întâmplat!”.

Venirea lui Quique Setién i-a dat mai multă libertate: „Uneori a trebuit să joc 9 fals, ca în partida de Cupă cu Bilbao, să creez superioritate şi să construiesc atacurile, să am mai mult mingea. E adevărat că am şi ratat ocazii, dar nu mă îngrijorează că nu marchez de patru meciuri. Setién e o persoană apropiată, foarte comunicativ, extrem de atent la toate detaliile, căruia îi place fotbalul enorm şi vorbeşte mult despre asta".

19 goluri şi 16 assisturiare Messi în 27 de partide jucate în acest sezon pentru Barcelona. N-a mai înscris deloc însă din ultimele 31 de şuturi

MESSI DESPRE ABIDAL. „Am ţinut să ripostez pentru că m-am simţit atacat. A atacat jucătorii şi nici nu a dat nume, insinuând că eu şi echipa am schimbat antrenorul, că am multă putere şi iau deciziile în vestiar. M-a deranjat să aud astea chiar de la directorul tehnic al clubului. Mi s-a părut o nebunie să bagi jucătorii la mijloc. Nu puteam să-l las să mă critice aşa, în loc ca el să îşi asume responsabilităţile deciziilor luate”.

DESPRE BARTOMEU. „E straniu ce a apărut, mă surprinde. Preşedintele ne-a spus că nu există dovezi, trebuie să vedem dacă atacurile de pe reţelele sociale sunt reale ori nu. Ceea ce a vorbit cu noi, căpitanii, rămâne privat. Sunt curios să văd cum se va derula mai departe, chiar mi se pare un subiect tare ciudat”.

DESPRE ACEST SEZON. „E atipic, s-au pierdut şi se vor mai pierde multe puncte. Orice ar fi în Clasico, nu se va decide nimic în privinţa titlului. Trebuie să fim mai consistenţi în joc şi să nu mai comitem greşeli prosteşti. Să fim atenţi la orice detaliu, pentru că în Champions orice mică eroare te condamnă. Dacă ne dorim să câştigăm Liga, trebuie să fim sută la sută la toate capitolele. Primul pas e meciul cu Napoli. De mult visam să joc pe San Paolo! Va fi o experienţă foarte frumoasă, acolo lumea e nebună după fotbal”.

DESPRE VENIREA LUI LAUTARO MARTINEZ. „E spectaculos, un atacant mare şi într-o formă excelentă. A explodat în acest sezon, e foarte puternic, letal în duelurile unu la unu. Înscrie mult şi se bate extraordinar în careu, rezistă, caută soluţii. Are foarte multă calitate, e complet şi cred că Martinez seamănă cu Luis Suárez”. 

„Am o viaţă normală care-mi place foarte mult în Barcelona. Iubesc rutina în profesie şi viaţa personală. E spectaculoasă şi ne adaptăm. Din fericire, profesia îmi permite să petrec mult timp cu copiii şi familia.

E normal ca fanii să te mai şi fluiere, când rezultatele sunt proaste şi a plecat Valverde. Lumea consideră că dacă jucăm mai retras nu mai marcăm multe goluri. Trebuie să să creştem mult şi să fim mai constanţi”
- Leo Messi, căpitan Barcelona

Citește și:

BARCELONA // Surpriză! Lionel Messi, primul fotbalist ales sportivul anului Laureus! E la egalitate cu Lewis Hamilton

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close