INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Messi ajută la achiziționarea a 50.000 de doze pentru vaccinarea fotbaliștilor sud-americani împotriva Covid-19

Leo Messi
Leo Messi

Articol de - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 12:02 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 12:31

Lionel Messi (33 de ani), căpitanul Argentinei, a donat trei tricouri cu autograf, pentru a facilita acordul pentru serurile chinezești necesare imunizării împotriva Covid-19 a participanților la Copa America din vară.

Messi rămâne foarte sensibil la nevoile argentinienilor și nu numai. Dacă întâlnirile din preliminariile CM 2022 au fost amânate în America de Sud, din cauza pandemiei, căpitanul Argentinei vrea ca, între 13 iunie și 10 iulie, Copa América să se dispute conform reprogramării. Și de aceea ajută CONMEBOL să încheie un acord cu compania chineză Sinovac, pentru a furniza 50.000 de doze necesare imunizării anti-COVID-19 a tuturor jucătorilor participanți la turneul organizat împreună cu Columbia și amânat din 2020, la fel ca Euro.

Admirație pentru Leo Messi

Messi a donat trei tricouri cu numărul 10 de la Barcelona, toate cu autograful său, celor din conducerea producătorului de ser, ce și-au manifestat admirația față de gestul făcut. "Obiectivul este să reușim să vacinăm și toți fotbaliștii din prima ligă argentiniană. Nu vrem ca vreunul din cei convocați la națională să se infecteze și să rateze competiția", a spsu Gonzalo Belloso, oficial CONMEBOL.

Politician din Argentina: „Copa America nu e o prioritate!”

Guvernul din Buenos Aires trebuie să aprobe folosire serului chinezesc, după ce au apărut mari probleme în Chile cu eficiența scăzută la îmbolnăvire. Un politician argentinian citat în The Guardian, Myriam Bregman, acuză: "Copa América nu este o prioritate, având în vedere situația teribilă de pe continent. O înțelegere privată pentru acest lot e și mai gravă!".

VIDEO Q&A cu frații Stoica: „Cine e cel mai mare fotbalist? Messi sau Ronaldinho?”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Veste bună pentru fanii „Los Blancos” » Și-a prelungit contractul cu Real Madrid

Nicolae Stanciu a primit nota 4 după returul cu Arsenal: „N-a intrat deloc în meci”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează