INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mutare bombă pregătită de Liverpool! Vrea un star de la Juventus, însă „bianconerii” cer cel puțin 60 de milioane

Liverpool îl vrea pe Federico Chiesa. Foto: Imago Imago
Liverpool îl vrea pe Federico Chiesa. Foto: Imago Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 11:00 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 11:19

Federico Chiesa, extrema lui Juventus, e plăcut tare de Jurgen Klopp, dar deocamdată „cormoranii” au licitat numai 40 de milioane. Italianul de 25 de ani a cerut o mărire de salariu de la 5 milioane la 7+1 milioane de euro pentru a prelungi înțelegerea.

După Tonali, următorul talent italian care ar putea ajunge în Premier League este Federico Chiesa. Curtat de mari cluburi ca PSG, Bayern și Chelsea, extrema de 25 de ani a intrat și pe radarul lui Liverpool, având în managerul Jurgen Klopp un mare fan al său. 

Juventus ține la preț și îl evaluează pe Chiesa la cel puțin 60 de milioane de euro, o sumă cu 20 de milioane mai mare față de cât ar avea acum de gând să liciteze clubul de pe Anfield Road. Cotidianul Daily Express scrie că Liverpool este în faza de primenire a lotului și l-ar dori pe Chiesa, pentru care ar oferi „bani adevărați”.

Surpriză uriașă la Tribunal, în ciuda grevei magistraților! Decizie în dosarul lui Dinamo: GSP are toate detaliile de la fața locului
DINAMO
Surpriză uriașă la Tribunal, în ciuda grevei magistraților! Decizie în dosarul lui Dinamo: GSP are toate detaliile de la fața locului

Federico Chiesa, cumpărat cu 50 de milioane de Juventus

Și Chiesa e în faza în care ar dori o mărire de salariu de la 5 milioane, cât câștigă în prezent, la 7-8 milioane, la nivelul de top atins de Dusan Vlahovic. Iar Liverpool ar fi pregătită să-l tenteze cu un contract la nivelul pretențiilor sale, chiar dacă pentru transfer ar aloca o sumă mai mică. 

Relațiile între cele două cluburi sunt destul de bune, dovadă că, în ultima zi din ultimul mercato, Arthur a plecat de la Juventus la Liverpool sub formă de împrumut. Juventus nu-și permite să ajungă cu Chiesa în ultimul an de contract și ar fi dispusă să-l cedeze pentru a recupera din suma investită când l-a luat de la Fiorentina, 10 milioane pentru împrumut, încă 40 de milioane transferul definitiv și 10 milioane bonusuri.

PSG îl atrage pe Federico Chiesa cu Champions League

Liverpool are însă concurență mare, Chelsea, Bayern și, mai ales, PSG punându-l pe lista de cumpărături. Parizienii trebuie mai întâi să vândă și apoi să facă mutări importante în a doua parta din mercato. 

Campioana Franței îl poate atrage și cu mirajul de a evolua în grupele Champions League, spre deosebire de Liverpool. În plus, relația pe care o are Chiesa cu antrenorul Allegri nu este deloc strălucită și transferul ar fi justificat o dată în plus, scrie Gazzetta dello Sport.

Citește și:

Presa spaniolă anunță: Mbappe ajunge în această vară la Real Madrid, în schimbul unei sume astronomice

Proprietarul lui Chelsea este noul patron al unui club de tradiție din Ligue 1

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
rumunek
rumunek  •  23 Iunie 2023, 18:44
Postat de magic4ever pe 23 Iunie 2023, 15:27

Barella si Bastoni ar face fata fara probleme in Premier League la orice echipa de top...o sa regrete Newcastle ca l-a preferat pe Tonali in locul lui Barella care a fost desemnat cel mai bun mijlocas din Serie A si a foat finalist Ucl cu Inter...si Milinkovic Savic este super mijlocas si are statistici foarte bune...

Eu vorbeam strict de italieni, Milinkovic-Savic nu e. El s-a tot vândut cu 100 de milioane de atâtea ori, că a rămas la Lazio și va pleca pe gratis, la Inter sau Juve. Da, Barella pare că ar putea, cu toate că stilul său de a accentua faulturile și grimasele aferente, preluate parcă la noi de Olaru, nu ar fi bine primite. Dar tot ar fi o excepție de la regulă. La Bastoni am îndoieli, acolo e nevoie de altfel de fundași. E doar o opinie personală, care se referă doar la Big 4 sau 5, echipele care trebuie să aducă și spectacol.

gazistu
gazistu  •  23 Iunie 2023, 15:43

slabi italienii

magic4ever
magic4ever  •  23 Iunie 2023, 15:27
Postat de rumunek pe 23 Iunie 2023, 13:36

Personal, nu văd fotbaliștii italieni capabili să susțină nivelul din Premier League. Bine, nu mă apuc acum să mă contrazic cu Klopp sau asistenții și scouterii lui. Dar, în afara lui Napoli de la începutul sezonului trecut contra unui Liverpool dezorientat, nu am văzut o echipă italiană să facă față uneia din Anglia. Cum marea majoritate a italienilor joacă în Serie A, dar la Napoli nu prea, concluzia apare singură. În plus, Chiesa a avut un sezon mizerabil, provocat probabil și de accidentarea pe care a avut-o. De aceea văd mai înțeleaptă o mutare la PSG. În ce-l privește pe Tonali, profilul lui de trabahador îl face compatibil cu Newcastle, cu atât mai mult cu cât vine cu o experiență importantă în Champions, unde clubul englez e nou-venit. Dar nu văd ca vreunul dintre ei să devină un star al Premier, chiar dacă interacțiunea cu fotbalul intens din Anglia, cu siguranță, îi va împinge să crească in valoare. Părerea mea…

Barella si Bastoni ar face fata fara probleme in Premier League la orice echipa de top...o sa regrete Newcastle ca l-a preferat pe Tonali in locul lui Barella care a fost desemnat cel mai bun mijlocas din Serie A si a foat finalist Ucl cu Inter...si Milinkovic Savic este super mijlocas si are statistici foarte bune...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close