INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Liverpool a oferit 100 de milioane de euro pentru un mijlocaș important de la Real Madrid!

Federico Valverde a fost dorit de Liverpool în această vară (foto: Guliver/Getty Images)
Federico Valverde a fost dorit de Liverpool în această vară (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2022 13:00 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 15:36

Liverpool a încercat să dea lovitura în ultimele zile ale perioadei de mercato din această vară. Echipa lui Jurgen Klopp a oferit 100 de milioane de euro pentru Federico Valverde, de la Real Madrid. Spaniolii au refuzat oferta. 

Federico Valverde a fost dorit pe Anfield în ultimele zile ale perioadei de transferuri. Englezii au încercat până pe 1 septembrie, ultima zi de mercato, să-l transfere pe mijlocașul uruguayan al campioanei Spaniei.

Muller a stârnit hohote de râs înainte de Bayern - Barcelona: „Mane îmi spune asta de 10 zile”
BAYERN - BARCELONA
Muller a stârnit hohote de râs înainte de Bayern - Barcelona: „Mane îmi spune asta de 10 zile”

Trupa lui Jurgen Klopp a considerat că Valverde este piesa lipsă a „cormoranilor” de la mijlocul terenului, acolo unde fotbaliști precum Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain și Naby Keita petrec din ce în ce mai mult timp în afara dreptunghiului verde, din cauza accidentărilor.

Liverpool a oferit 100 de milioane de euro pentru Federico Valverde, de la Real Madrid

Potrivit cotidianului spaniol Diario AS, trupa din Merseyside ar fi fost dispusă să plătească în schimbul fotbalistului de la Real Madrid o sumă astronomică, de 86,5 milioane de lire sterline (aproximativ 100 de milioane de euro).

Dacă trecerea lui Valverde de la Real Madrid la Liverpool ar fi avut loc, uruguayanul ar fi fost al doilea cel mai scump jucător vândut vreodată de „los blancos”. Recordul este deținut de cel mai bun marcator din istoria madrilenilor, Cristiano Ronaldo. Lusitanul a părăsit Santiago Bernabeu în iulie 2018, când a ajuns la Juventus, italienii plătind în schimbul transferului acestuia suma de 117 milioane de euro.

Jurgen Klopp s-a reorientat în cele din urmă către Arthur Melo, ex Juventus și Barcelona

Pe Anfield a ajuns în cele din urmă, sub formă de împrumut, Arthur Melo (26 de ani), mijlocașul brazilian al lui Juventus. Cei de la Liverpool au plătit suma de 3,9 milioane de lire sterline (aproximativ 4,5 milioane de euro) pentru împrumutul lui Arthur, până în iunie 2023. În contract a fost stipulată și o clauză prin care mijlocașul va putea fi transferat definitiv de englezi, în schimbul sumei de 32 de milioane de lire sterline (aproximativ 36,9 milioane de euro).

Federico Valverde, din 2016 la Real Madrid

Uruguayanul Federico Valverde a ajuns în iunie 2016 la Real Madrid, din țara natală, de la Penarol, în schimbul sumei de 5 milioane de euro. A evoluat timp de un an pentru echipa secundă a spaniolilor, Real Madrid Castilla.

În iulie 2017, Real Madrid l-a împrumutat pentru un sezon la Deportivo la Coruna, unde a jucat 25 de meciuri.

Începând cu sezonul 2018-2019, mijlocașul a fost cooptat în lotul primei echipe a campioanei Spaniei. A strâns 155 de meciuri în tricoul lui Real Madrid, pentru care a marcat 8 goluri și a oferit 10 asisturi.

7 trofeea cucerit Federico Valverde cu Real Madrid: două titluri în La Liga, două Supercupe ale Spaniei, un trofeu UEFA Champions League, un Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor

În tricoul naționalei Uruguayului, jucătorul a adunat 42 de selecții și a înscris de 4 ori. A debutat în victoria obținută de Uruguay pe terenul Paraguayului, scor 2-1, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, din Rusia.

70 de milioane de euroeste suma la care e cotat Valverde, conform transfermarkt.com

Citește și alte articole:

Kylian Mbappe poate pleca mai repede de la PSG! Detaliile contractului, dezvăluite de presa din Hexagon
LIGUE 1
Kylian Mbappe poate pleca mai repede de la PSG! Detaliile contractului, dezvăluite de presa din Hexagon
Președintele La Liga, despre curiosul caz al lui Antoine Griezmann: „Nu putem interveni”
LA LIGA
Președintele La Liga, despre curiosul caz al lui Antoine Griezmann: „Nu putem interveni”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează