INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 1-1

FOTO Și VAR-ul englezesc dă rateuri » Eroare mare în prelungiri la Liverpool - City! Verdictul specialistului: „E evident! Iar vor prezenta scuze...”

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2024 20:08 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 20:41

Liverpool și Manchester City au terminat la egalitate, 1-1, în derby-ul etapei a 28-a din Premier League, iar lupta la titlu e tot mai încinsă. Cea mai controversată fază a meciului a avut loc în prelungiri, când „cormoranii” nu au primit un penalty.

După o primă repriză controlată de City, Liverpool a egalat imediat după pauză, în minutul 50, când Alexis Mac Allister a transformat excelent un penalty. Iar elevii lui Jurgen Klopp puteau da lovitura pe final.

FOTO. Penalty refuzat lui Liverpool în meciul cu Manchester City

În minutul 90+9, Manchester City a fost iertată de o lovitură de pedeapsă. Doku a intrat violent asupra lui Mac Allister, pe care l-a lovit cu talpa în piept. Mijlocașul argentinian a căzut, dar arbitrul Michael Oliver a lăsat jocul să continue. Ulterior, faza a fost analizată în camera VAR, iar decizia inițială a rămas în picioare.

+1 FOTO

Verdictul specialistului

După meci, Marius Avram, fost arbitru, a comentat faza și a declarat că decizia de a nu se acorda penalty a fost una greșită.

„De foarte multe ori în Premier League avem faze pe care nu le înțelegem. Îl lovește cu crampoanele în zona pieptului, după ce lovește și mingea. Faptul că joacă mingea nu exclude varianta faultului. Se vede cum își lovește adversarul cu crampoanele. Fault și lovitură de la 11 metri este decizia corectă! Eu cred că se va încadra în rândul fazelor la care Comisia lor Centrală va prezenta scuze. Este un penalty evident”, a spus Marius Avram la emisiunea „DigiSport Special”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Boloni și Metz, a doua victorie consecutivă în Franța » Succes crucial pentru evitarea retrogradării
FRANȚA
Boloni și Metz, a doua victorie consecutivă în Franța » Succes crucial pentru evitarea retrogradării
Românii fac spectacol în Serie B » Pușcaș, al doilea gol pentru Bari, Nedelcearu, reușită de 3 puncte pentru Palermo
ITALIA
Românii fac spectacol în Serie B » Pușcaș, al doilea gol pentru Bari, Nedelcearu, reușită de 3 puncte pentru Palermo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
Ss21
Ss21  •  11 Martie 2024, 11:59

Numai comentatorii de la noi și neaveniții din camera var, tot de la noi, pot vedea penalty la cele 2 faze invocate.....a fost odată Cristian Topescu un stelist care nu a fost contestat vreodată de dinamoviști după comentariul unui meci, alte vremuri! Acum plin de fripturiști subiectivi care comentează funcție de echipe, fotbalul la cota ZERO!

donqhote
donqhote  •  11 Martie 2024, 11:34

duelurile la minge sunt permise fara probleme in fotbal. Problema la acest duel este ca are loc la o inaltime la care folosirea piciorului pune in pericol adversarul. Sanctiunea regulamentare in acest caz este lovitura libera indirecta. Adica nu penalty. VAR-ul a observat infractiunea, insa nu putea modifica nimic deoarece nu se ocupa de loviturile libere indirecte.

danielpurcherea
danielpurcherea  •  11 Martie 2024, 10:46

Îl atinge puțin, dar nu-i penalty. 11 metri trebuie dat atunci când e fază clară de gol. Aici MacAlister era cu spatele la poartă, la distanță. Bravo arbitrilor de pe teren și celor de la var, meseriași, nu fecesebiști ca la noi care dau 11 metri la simulările vedetelor oierului.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close