INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 1-1

foto Liverpool - Manchester City, remiză spectaculoasă pe Anfield » Egalul dinamitează lupta pentru titlu în Premier League! Clasamentul ACUM

Liverpool - Manchester City 1-1 / foto: Getty Images +25   FOTO
Liverpool - Manchester City 1-1 / foto: Getty Images

Articol de , - Publicat duminica, 10 martie 2024 20:08 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 20:20

Liverpool - Manchester City, derby-ul etapei #28 din Premier League, s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Golurile partidei au fost marcate de către John Stones (23) pentru oaspeți și de către Mac Allister (50) pentru gazde.

Manchester City a dominat în prima repriză, mai ales în primele 25 de minute. „Cetățenii” au deschis scorul în minutul 23, după o lovitură de colț. Schema a fost una genială și a dat peste cap defensiva „cormoranilor”. Ake i-a făcut culoar lui Stones la colțul scurt, Kevin De Bruyne a executat cornerul și i-a oferit mingea pe tavă lui John Stones, care, rămas singur în colțul careului mic, a reluat în plasă.

Liverpool - Manchester City, remiză spectaculoasă pe Anfield

După deschiderea scorului, elevii lui Jurgen Klopp s-au trezit și au schimbat cursul jocului. Szoboszlai (31) și Luis Diaz (42) au fost aproape de gol, însă momentul decisiv s-a produs în startul reprizei secunde.

Gigi Becali s-a răzgândit după 0-4 cu Rapid: „Nimic! La revedere!”
FCSB
Gigi Becali s-a răzgândit după 0-4 cu Rapid: „Nimic! La revedere!”

În minutul 47, Ake a trimis o pasă slabă către Ederson. Portarul brazilian a încercat să intervină, însă l-a faultat în careu pe Nunez, care a ajuns la minge primul.

Ederson a încercat să se revanșeze la execuția de la punctul cu var a lui Mac Allister (50), însă nu a putut face nimic chiar dacă a ghicit colțul. Șutul decarului „cormoranilor” a fost trimis puternic și plasat, iar Liverpool a reușit astfel să egaleze.

Mai mult decât atât, Ederson s-a și accidentat la duelul cu Nunez, motiv pentru care Guardiola a fost nevoit să îl înlocuiască, în minutul 56, cu Ortega.

Liverpool - Manchester City / Foto: Getty Images
Liverpool - Manchester City / Foto: Getty Images
Liverpool - Manchester City / Foto: Getty Images
Liverpool - Manchester City / Foto: Getty Images
Liverpool - Manchester City / Foto: Getty Images
+21 FOTO

A urmat un val de ocazii din partea lui Liverpool, însă trupa lui Pep Guardiola a fost mai aproape să dea lovitura și să plece cu toate cele 3 puncte. În minutul 89, Doku a scăpat singur cu Ortega, însă a trimis în bară.

La ultima fază a avut loc și cea mai controversată fază a meciului. În momentul în care încerca să degajeze, Doku l-a lovit în careu cu talpa în piept pe Mac Allister. Arbitrul a lăsat însă jocul să continue. VAR a analizat faza, însă, în mod surprinzător, nu a dictat penalty!

În urma acestui rezultat, după 28 de etape, Arsenal rămâne lider în Premier League cu 64 de puncte, urmată de Machester City (locul 2, 64 de puncte) și de Liverpool (locul 3, 63 de puncte).

Clasamentul din Premier League

Final » Liverpool - Manchester City 1-1

  • Liverpool - Manchester City se termină 1-1!
  • Min. 90+9 - Liverpool a cerut penalty la un duel dintre Doku și Mac Allister. Doku a atins mingea, însă ulterior l-a lovit pe Mac Allister cu crampoanele în piept. Arbitrii au decis să nu acorde lovitură de pedeapsă.
  • Min. 89 - Manchester City este foarte aproape să dea lovitura în ciuda cursului jocului. Doku, scăpat singur cu portarul, a trimis în bară.
  • Min. 73 - Kelleher respinge o centrare direct în Foden, iar din jucătorul lui Manchester City balonul lovește bara transversală. Reluările au arătat că pe Foden l-a lovit mingea în mână, astfel că și dacă ar fi înscris, reușita nu ar fi fost validată.
  • Min. 66 - Este asediu total la poarta lui City! De data aceasta Ortega respinge șutul cu efect trimis la colțul lung de Mac Allister.
  • Min. 63 - Mohamed Salah îi oferă o pasă excepțională lui Diaz, însă acesta ratează într-o situație de tipul 1 contra 1 cu Ortega.
  • Min. 56 - Schimbare importantă la Manchester City: iese Ederson accidentat de la faza în care a comis penalty-ul, iar în locul său intră portarul de rezervă Ortega.
  • Min. 50 - GOL LIVERPOOL! Mac Allister transformă lovitura de pedeapsă cu o execuție puternică și plasată. Ederson a ghicit colțul, însă nu a putut face nimic.
  • Min. 47 - Penalty pentru Liverpool! Ederson îl faultează pe Nunez în careul „cetățenilor”, după o pasă greșită trimisă de Ake către propriul portar. Goalkeeperul brazilian primește și cartonașul galben.
  • A început a doua repriză!
  • La pauză Liverpool - Manchester City este 0-1!
  • Min. 42 - Luis Diaz finalizează un contraatac al „cormoranilor” cu un șut de la aproximativ 22 de metri, poziție centrală, trimis însă pe lângă poarta cetățenilor.
  • Min. 24 - GOL MANCHESTER CITY! Schemă perfectă gândită de Guardiola cu efect imediat pe tabelă. Ake îi face culoar lui Stones la colțul scurt la un corner executat de De Bruyne. Fundașul englez rămâne singur și reia din unghi în plasă.
  • Min. 18 - Diaz primește o pasă în careu în partea dreaptă, trimite în fața porții, de unde Nunez reia în plasă. Golul este însă anulat, Diaz fiind surprins în poziție de ofsaid.
  • Min. 5 - „Cetățenii” controlează startul partidei și pun presiune pe defensiva gazdelor.
  • A început meciul!

Liverpool - Manchester City, echipele de start:

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Bradley, Quansah, van Dijk, Gomez - Szoboszlai, Endo, Mac Allister - Elliott, Nunez, Diaz
Rezerve: Adrian (GK), Clark, Gakpo, Koumas, McConnell, Nallo, Robertson, Salah, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp

Manchester City (3-2-4-1): Ederson - Walker, Akanji, Ake - Rodri, Stones - Foden, Silva, De Bruyne, Alvarez - Haaland
Rezerve: Boob, Dias, Doku, Gomez, Gvardiol, Kovacic, Lewis, Nunes, Ortega (GK)
Antrenor: Pep Guardiola

Stadion: Anfield Road
Arbitru: Michael Oliver

UPDATE 17:15 // Klopp a explicat de ce Salah e doar rezervă

Jurgen Klopp a decis să nu înceapă meciul cu Mo Salah, pentru a fi sigur că egipteanul nu se va confrunta cu o recidivă a accidentării.

N-am luat în calcul ca el să înceapă meciul. Sunt momente în viață din care poți învăța. Ultima dată când Mo a intrat prea devreme a avut ghinion și revenirea s-a amânat. Dar am vorbit despre asta și cu el. O să fie un meci intens și îl putem introduce pe parcurs ceea ce e foarte mișto.

UPDATE 17:00 // Atenție la toate detaliile în Premier League

UPDATE 16:50 // Imagini de la sosirea echipelor

UPDATE 16:30 // Probleme de efectiv pentru Klopp

Liverpool începe meciul cu Manchester City fără 8 jucători importanți în primul „11”: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Matip, Jones, Jota, Robertson și Salah. Doar ultimii 2 se află pe banca de rezerve. De cealaltă parte, din tabăra „cetățenilor” lipsește Grealish.

UPDATE 16:00 // Ultima întâlnire în Premier League între Klopp și Guardiola

Partida de astăzi va fi cea cu numărul 30 între Jurgen Klopp și Pep Guardiola. Neamțul conduce momentan, având 12 victorii, în timp ce rivalul său a obținut 11. Alte șase meciuri s-au încheiat la egalitate.

@premierleague For one last time, let’s do this. 🤝 #PremierLeague #JurgenKlopp #PepGuardiola ♬ Famy ava - Dho.

Citește și:

Festival de goluri după intrarea lui Radu Drăgușin » Cum s-a descurcat în Aston Villa - Tottenham
Aston Villa - Tottenham
Festival de goluri după intrarea lui Radu Drăgușin » Cum s-a descurcat în Aston Villa - Tottenham
Malu, fiica unei legende a lui Real Madrid, s-a săturat să fie criticată pentru că este fata unui fotbalist: „Eu știu cât valorez”
monden
Malu, fiica unei legende a lui Real Madrid, s-a săturat să fie criticată pentru că este fata unui fotbalist: „Eu știu cât valorez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
VladC
VladC  •  11 Martie 2024, 10:12
Postat de scandautor pe 10 Martie 2024, 20:22

Asta nu e hoție ce-a pățit Liverpool în această seară, e de-a dreptul tâlhărie cu violență. Că Michael Oliver e un arbitru slab spre execrabil știam, dar în acest final de meci a demonstrat că suferă și de-o acută lipsă de coloană vertebrală, plus de-o jenantă absență a anumitor două organe pereche între picioare. Să nici nu te duci la margine să te uiți e o dovadă de crasă incompetență și frică de-a nu da - Doamne, ferește!, ptiu-ptiu-ptiu-n sân! - un al doilea penalty în același meci împotriva stăpânului absolut & zeului suprem al antrenatului de sport cu beașa rotundă Cwrdiola. Nu cumva să-l deranjeze pe scârba care face biluțe de scuipat contracronometru și să-i dea emoții pentru un al țâșpelea titlu pe care oricum o să-l câștige, cu sau fără punctul ăsta pus pe tavă de micimea asta de Michael Oliver, în cârdășie cu nulitatea de la VAR - oricare i-o fi numele de anonim cronic. E incredibil cum Liverpool poate fi furată atât de flagrant (a se vedea și victoria arbitrilor VAR împotriva cormoranilor din meciul cu Tottenham) și ce-i mai grav e că nimeni nu face nimic, nici cu, nici fără VAR...

M. Oliver a dat penalty in sfertul Real-Juventus,1-3 dupa 3-0 in tur, in ultimul minut la "contactul" pe care doar el l-a vazut...Ma asteptam sa mai faca praf meciuri. E un ne-mer-nic!!!

Tibisor
Tibisor  •  11 Martie 2024, 08:30

Daca meciul se transmitea la radio , zau ca aveam impresia ca Haaland nu joaca ! Marele atacant nici '' mac '' nu a facut ...

Marba1948
Marba1948  •  11 Martie 2024, 07:37

Un articol cu doi autori si cu doua greseli uriase intr-un text destul de scurt! Mai baieti, sunteti redactori la cel mai important ziar de sport din România, nu la o foita obscura! Cele doua greseli: 1) Ortega apara la ambele porti, 2) Clasamentul e citit aiurea la primele trei pozitii (o fi chiar atat de greu?). Penibil!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează