INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Lovitură de teatru în Ligue 1! Consiliul de Stat a refuzat decizia Ligii! Cum ar putea arăta campionatul în Franța

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 18:22

Liga franceză suspendase definitiv acest sezon de Ligue 1, retrogradând ultimele două clasate, Amiens și Toulouse, ceea ce Consiliul de Stat nu acceptă. Cere reanalizarea formatului campionatului pentru 2020-2021.

Pe 28 aprilie, premierul Édouard Philippe anunța că Ligue 1 nu se va mai relua, fiind suspendată definitiv. S-a ținut cont de clasamentul din acel moment:

  • PSG, declarată campioană.
  • Amiens și Toulouse, ultimele două echipe, retrogradate.

Trei cluburi au contestat decizia ligii franceze (LFP): Amiens și Toulouse, care pretindeau menținerea în elită și un campionat cu 22 de formații, dar și Lyon. 

Jean-Michel Aulas, președintele lui Tătărușanu la OL, voia ca sezonul să continue, pentru că echipa sa (locul 7) rata calificarea în cupele europene.

Acest dosar a ajuns până la Consiliul de Stat, cea mai înaltă jurisdicție administrativă din Hexagon. Era ultima șansă.

Și astăzi, Consiliul de Stat le-a dat speranțe lui Amiens și Toulouse. A anulat decizia LFP în cazul retrogradării, cerându-i să reanalizeze formatul Ligue 1 pentru 2020-2021. Nu ar fi exclus ca, sezonul viitor, campionatul francez să aibă 22 de echipe!În schimb, plângerea făcută de Lyon a fost refuzată. Consiliul de Stat acceptă suspendarea definitivă a Ligue 1. Nu se va mai relua!

Citește și alte știri din Ligue 1:

Președintele UEFA amenință PSG?! „Cine nu încheie campionatul pe teren va juca în preliminarii sezonul viitor”

Un star al lui PSG a ieșit în stradă la protestul interzis de la Paris după uciderea lui George Floyd! Ciocniri violente cu poliția

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează