INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Lovitură pentru Borussia Dortmund! Starul echipei riscă să nu mai joace tot sezonul

Borussia Dortmund // FOTO: Guliver/GettyImages +12   FOTO
Borussia Dortmund // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 10:37

Rolls-Royce-ul Borussiei Dortmund, mijlocașul ofensiv Marco Reus (31 de ani), de 4 luni pe tușă din cauza unei rupturi de tendon, are șanse infime să mai joace în acest sezon.

Din 4 februarie, de la un 2-3 cu Werder, în Cupa Germaniei, Marco Reus se află în grija medicilor. Accidentat. La început, Borussia Dortmund a anunțat că "Rolls-Reus", cum îl alintă fanii, ar avea o leziune musculară și va reveni pe gazon în 4 săptămâni. S-au făcut însă 4 luni și internaționalul german tot nu joacă. Iar potrivit bisăptămânalului Kicker Sportmagazin, are șanse infime să mai bifeze vreo apariție în acest sezon.

Problema lui Reus, ascunsă de Borussia, este de fapt mult mai gravă. Are o ruptură de tendon în zona adductorilor. Inițial s-a optat pentru un tratament conservativ. Degeaba. Atacantul în vârstă de 31 ani a revenit la un moment dat la antrenamente, dar s-a putut pregăti doar individual. Medicii? Sunt împărțiți. 

„Tratamentul conservativ e standard la genul de leziune pe care o are Reus. În mod normal, durează trei luni. În cel mai rău caz, patru până la cinci luni. E foarte important ca tendonul să se vindece complet, altfel apar din nou probleme", susține doctorul sportiv berlinez Thorsten Dolla. Colegul său de la Köln, Ingo Froböse, e de părere că „o intervenție chirurgicală ar fi în cazul său cea mai bună și mai rapidă soluție". 

981 de zile"accidentat" a adunat Marco Reus în 8 ani de când e la Borussia Dortmund

24 de accidentăriserioase a bifat internaționalul german în carieră. Cele mai multe, cinci, în sezonul 2014-2015

FOTO. Imagini de la Borussia Dormtmund - Schalke

+8 FOTO

VIDEO Adevăratul motiv pentru care Cosmin Contra a plecat de la AC Milan: „Este cel mai mare regret al carierei”

Citește mai multe știri din Bundesliga: 

După victoria cu Leverkusen, Bayern a atins recorduri istorice! Thomas Muller și Lewandowski sunt eroii bavarezilor!

Cât costă un tuns în pandemie? Sancho și Akanji, de la Dortmund, au primit o notă imensă de la Ligă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează