INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LALIGA

Lovitură pentru LaLiga: FIFA a interzis disputarea meciurilor de campionat în țări străine!

Ivan Rakitic (stânga) și Luka Modric (dreapta) luptându-se pentru minge în El Clasico.
Ivan Rakitic (stânga) și Luka Modric (dreapta) luptându-se pentru minge în El Clasico.

Articol de - Publicat vineri, 28 februarie 2020 13:10

FIFA a interzis ca meciurile din campionatele interne să se dispute în afara granițelor țării gazdă a competiției, afectând astfel planurile LaLiga de a organiza meciuri de campionat în SUA, conform COPE.

Decizia oficialilor Federației Internaționale de Fotbal s-a bazat pe faptul că într-un sezon, echipele trebuie să joace între ele atât pe teren propriu, cât și în deplasare, iar disputarea meciurilor pe teren neutru ar dăuna spiritului competițional.

LaLiga a organizat în trecut ca două meciuri de campionat să se dispute în străinătate: În data de 4 septembrie 2018, presa spaniolă a anunțat faptul că Girona - Barcelona va fi primul meci din campionatul spaniol ce se va disputa în străinătate, mai exact în Miami, SUA. Însă presiunea imensă pusă de figuri importante ale fotbalului spaniol și al celui mondial au provocat oficialii LaLiga să renunțe la ideea de a desfășura meciul dintre cele două echipe catalane în Miami.

Un an mai târziu, LaLiga a ales un alt meci care să se desfășoare în Miami: Villarreal - Atletico Madrid. Însă Federația Spaniolă de Fotbal s-a opus ideii și a câștigat procesul, un tribunal spaniol refuzând să ofere LaLiga permisiunea pentru ca meciul să se desfășoare în afara Spaniei. Atât Villarreal, cât și Atletico au fost de acord ca meciul de campionat să se desfășoare pe stadionul echipei din NFL Miami Dolphins, Hard Rock Stadium, însă până la urmă meciul s-a disputat pe terenul lui Villarreal, Estadio de la Ceramica, și s-a terminat la egalitate (scor 0-0).

Președintele Ligii Spaniole de Fotbal nu renunță

Întrebat în trecut de ce LaLiga insistă cu disputarea meciurilor de campionat în afara țării, președintele Ligii, Javier Tebas (57 de ani) a declarat că vede această propunere drept un mod foarte eficient de a promova fotbalul spaniol.

 

„Vrem ca un meci pe sezon să se joace în străinătate. Doar unul. Și SUA este singurul loc din lume unde vrem să facem asta. De ce? Pentru că face parte din strategia noastră internațională. Așa cum marile competiții americane organizează ca un meci să se joace în afara țării lor. Vrem să aducem meciurile mai aproape de fanii din străinătate. Un meci dintre cele 380 care se joacă [n.r. pe parcursul unui campionat].  Am considerat că ar fi interesant pentru că acest lucru reprezintă un fenomen global”, a declarat Tebas pentru Pro Soccer Talk.

Citește și:

FIFA cere interzicerea transferurilor din Spania în afara perioadei de mercato

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  28 Februarie 2020, 18:18

Federatia spaniola are dreptate, clubul organizator cu acordul clubului vizitator poate ar trebui sa poata organiza unde vrea meciul fie in tara fie in strainatate.

vlad.dracul.
vlad.dracul.  •  28 Februarie 2020, 17:03

Păi da bineînţeles, cum *** să joci în afara ţării o competiţie NAŢIONALĂ...?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează