INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Ultimul transfer al lui PSG, criticat de două legende ale lui Bayern, după mesajul de adio pentru bavarezi: „Nu cred niciun cuvânt! Raportul calitate-preț a fost un dezastru"

Lucas Hernandez, prezentat la PSG // Foto: Facebook PSG
Lucas Hernandez, prezentat la PSG // Foto: Facebook PSG

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 17:56 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 18:49

Lucas Hernandez, 27 de ani, cel mai scump transfer din istoria lui Bayern și a Bundesligii, a ajuns acum la Paris Saint-Germain la jumătate de preț. Nu a scăpat de tirul necruțător al lui Mehmet Scholl și Lothar Matthaus.

În 2019, la 23 de ani, Lucas Hernandez devenea cel mai scump jucător cumpărat vreodată de un club din Bundesliga, transferat de Bayern Munchen cu 80 de milioane de euro de la Atletico Madrid.

În 2023, la 27 de ani, internaționalul francez părăsește Germania și va juca în premieră la o echipă din Ligue 1. Paris Saint-Germain a plătit pentru el 45 milioane de euro.

Lucas Hernandez o părăsește pe Bayern Munchen și a semnat cu PSG » Bavarezii au adus și ei un superfundaș
MERCATO
Lucas Hernandez o părăsește pe Bayern Munchen și a semnat cu PSG » Bavarezii au adus și ei un superfundaș

Lucas Hernandez: „Momentele frumoase vor rămâne mereu în memoria mea”

La despărțire, fundașul central (și stânga) a postat un mesaj pentru fanii bavarezi. „După o lungă și atentă analiză, am decis să accept o nouă provocare. Vă mulțumesc pentru sprijinul necondiționat în timpul petrecut la Munchen. Momentele frumoase împărtășite cu voi vor rămâne mereu în memoria mea, la fel ca trofeele cucerite, mai ales Liga Campionilor, la care am visat întotdeauna”, a scris Hernandez.

Acesta a completat: „Le mulțumesc colegilor, antrenorilor, tuturor celor din club pentru încrederea lor. Bayern m-a ajutat să cresc ca jucător și ca persoană. Sunt mândru că am purtat tricoul uneia dintre cele mai prestigioase formații din lume”. A accentuat la final: „Vă rog să-mi respectați decizia, chiar dacă despărțirile sunt mereu dificile".

10trofee a cucerit Lucas Hernandez în patru sezoane în tricoul lui Bayern, inclusiv „tripla" Liga Campionilor-Supercupa Europei-Mondialul Cluburilor

Lothar Matthaus, despre Lucas Hernandez: „Nu mai există apreciere în club pentru el”

Două nume mari ale fotbalului german, Mehmet Scholl și Lothar Matthaus, l-au criticat pe Lucas. „Nu cred niciun cuvânt venit de la tine. Adio!”, i-a transmis Scholl, 52 de ani astăzi, cel care a jucat 15 ani pentru Bayern (1992-2007), câștigând 21 de trofee.

La rândul său, Matthaus (62 de ani, în tricoul lui Bayern în două perioade, 1984-1988 și 1992-2000, cu 13 trofee) a declarat pentru Sky Deutschland: „Raportul calitate-preț a fost un dezastru. Nu mai există apreciere în club pentru el. A fost prea mult timp accidentat.”

107meciuri a jucat internaționalul francez în patru ani pentru Bayern în toate competițiile. Lucas Hernandez a marcat numai două goluri

VIDEO Cum a fost prima zi a lui Lucas Hernandez la PSG:

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un nume mare din fotbalul olandez a vorbit despre hemoragia cerebrală suferită de Edwin van der Sar: „O veste teribilă. Ne-a șocat, dar el e incredibil de puternic"

Cum a răspuns Paul Pogba superofertei primite de la Al-Ittihad: „Astăzi nu plec, dar mâine nu se știe”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează