INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Un nume mare din fotbalul olandez a vorbit despre hemoragia cerebrală suferită de Edwin van der Sar: „O veste teribilă. Ne-a șocat, dar el e incredibil de puternic"

Ruud van Nistelrooy și Edwin van der Sar au rămas prieteni și după ce s-au retras din fotbal // Foto: Imago
Ruud van Nistelrooy și Edwin van der Sar au rămas prieteni și după ce s-au retras din fotbal // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 17:01 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 17:25

Ruud van Nistelrooy, 47 de ani, ex-golgheter al selecționatei Olandei și al lui Manchester United, coleg și prieten cu Edwin van der Sar (52 de ani), a declarat după accidentul fostului mare portar: „Sperăm e ca Ed să se recupereze complet, ceea ce s-a întâmplat cu Annemarie”.

Vineri seară, o veste a tulburat profund Țările de Jos. Aflat în vacanță în Croația, cel mai mare portar al istoriei fotbalului olandez, retras recent din funcția de director general la Ajax Amsterdam, Edwin van der Sar (52 de ani) a fost transportat de urgență cu elicopterul la un spital din Split, fiind internat la terapie intensivă, cu hemoragie cerebrală.

Șoc în Țările de Jos! Edwin van der Sar a suferit o hemoragie cerebrală!
OLANDA
Șoc în Țările de Jos! Edwin van der Sar a suferit o hemoragie cerebrală!

Ruud van Nistyelrooy despre Edwin van der Sar: „Știu că va fi bine”

Starea sa este stabilă, dar îngrijorătoare, a anunțat Ajax pe social media. În 2009, și soția acestuia, Annemarie, a ajuns la spital cu același diagnostic. Ea și-a revenit, neavând sechele.

Un alt mare internațional batav, Ruud van Nistelrooy, fost coleg cu Van der Sar la naționala Olandei și la Manchester United, bun prieten al lui Edwin, a fost stupefiat. 

„Annemarie și Edwin sunt foarte apropiați de noi, familiile noastre se cunosc bine. A fost o știre teribilă pentru noi toți, ne-a șocat”, a declarat Van Nistelorooy pentru Shownieuws, adăugând: „Singurul lucru pe care-l sperăm e ca Ed să se recupereze complet, ceea ce s-a întâmplat ca Annemarie. Știu că va fi bine, pentru că e incredibil de puternic. Mă bazez pe asta".

Fundația Edwin van der Sar, sprijin după atacurile cerebrale

Edwin van der Sar are împreună cu soția sa o fundație caritabilă care ajută tocmai persoanele ce suferă leziuni cerebrale. Și, chiar săptămâna trecută, el a vorbit despre cât de importantă este recuperarea în asemenea cazuri.

În weekend, la primul meci amical al lui Ajax disputat în această vară, împotriva lui Den Bosch, jucătorii echipei din Amsterdam au ieșit pe teren purtând toți un tricou verde de portar, cu numărul 1 și cu numele Van der Sar pe spate. „Suntem toți alături de tine, Edwin!", a fost mesajul postat pe pagina de Twitter a „lăncierilor". Și o inimă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cum a răspuns Paul Pogba superofertei primite de la Al-Ittihad: „Astăzi nu plec, dar mâine nu se știe”

Kylian Mbappe, desființat de un nume mare al lui PSG: „E vremea să plece. Nu e un lider” » Ce supertransfer pregătește Parisul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  10 Iulie 2023, 22:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează