INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC PORTO

Mircea Lucescu, aproape să devină antrenorul lui Porto: „Am semnat contractul” » De ce a picat mutarea

Mircea Lucescu
Foto: Imago
Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 12:50 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 14:40

Mircea Lucescu (76 de ani) putea fi antrenorul lui FC Porto după Revoluție!

Pinto da Costa (84 de ani), președintele portughezilor, a dezvăluit că, în urmă cu 32 de ani, Mircea Lucescu a fost aproape să devină noul antrenor al celor de la Porto, dar totul a picat în ultimul moment.

Joacă și la Paris! Mircea Lucescu a vorbit cu Leonardo pentru încă un meci caritabil
UCRAINA
Joacă și la Paris! Mircea Lucescu a vorbit cu Leonardo pentru încă un meci caritabil

Se întâmpla în 1990, când Lucescu era încă antrenor la Dinamo. Tehnicianul ajunsese la un acord cu Porto, cu care semnase deja contractul, dar totul a picat când lusitanii au aflat că alb-roșii cereau o sumă mare în schimbul lui Lucescu

Pina da Costa: „Am semnat contractul. A stat două zile ascuns de presă”

„Mircea Lucescu a fost aici, la Porto, și toată povestea este foarte amuzantă pentru că a stat la sora regretatului și iubitului Reinado Teles. A stat două zile ascuns de presă. Sora lui Reinaldo îi aducea mâncarea, nu ieșea să-l vadă careva. Am semnat contractul. El antrena la Dinamo, dar a spus că a fost lăsat de club să plece. Nu era așa însă. 

Nu numai că n-a fost lăsat să plece, dar Dinamo a cerut și mulți bani. Apoi, clubul italian Pisa a plătit cât dorea Dinamo și a semnat. Îmi vorbește și astăzi despre acel episod. Când a fost aici, i-am dat o emblemă strălucitoare cu FC Porto, pe care o folosește des. 

Cu ceva timp în urmă a venit în Portugalia, în vacanță, și o avea pe rever. Mi-a părut rău pentru că, după cum s-a dovedit, a fost un antrenor de calitate și am crezut în el”, a declarat Pinto da Costa potrivit maisfutebol.

După ce mutarea la Porto a picat, Lucescu a ajuns la Pisa, echipă care a acceptat să plătească suma cerută de Dinamo.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Neymar, fluierat de fanii lui PSG și la câștigarea titlului! Mesajul brazilianului pentru contestatari
FRANȚA
Neymar, fluierat de fanii lui PSG și la câștigarea titlului! Mesajul brazilianului pentru contestatari
Rivalele City și United luptă pentru noua senzație din Premier League
ANGLIA
Rivalele City și United luptă pentru noua senzație din Premier League

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
forumer.47
forumer.47  •  28 Aprilie 2022, 02:41

nia mirciule...

4716465738393827
Bogdan Potoroaca  •  24 Aprilie 2022, 17:31

Tre sa fii batut rau in cap sau invidios poate, sa nu vezi, cat de greu e sa primesti o oferta de la o echipa importanta din Europa, apai sa mai ajungi sa antrenezi acolo. Din pacate prea curand nu vom mai avea antrenori acolo, pentru ca nivelul de performanta din romania comparativ cu anii 90 e scazut tare si nivelul te propulseaza acolo. Plus ca tre sa ai personalitate.

Steaua_inseamna_CSA
Steaua_inseamna_CSA  •  24 Aprilie 2022, 17:02

Greșiti, Nea Mircea când era pe val la Șahtior, a fost curtat de Barcelona, Juventus, AC Milan, Liverpool, naționala Italiei(după marea performanță la Inter), Real Madrid, Ajax, PSV, Man United și încă câteva echipe dar a avut "coloană vertebrală" și a rămas la "Șactar", alături de Ahmetov. Se zvonește că Nea Mircea, a fost contactat și de către președintele unei federații extraterestre, pentru performanțele sale uluitoare din cariera sa, dar a declinat oferta, distanța dintre Calea Lactee și cealaltă galaxie era prea mare și naveta era prea obositoare. Le-a spus pas extratereștrilor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează