INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI

Probleme în paradis? Luciano Spalletti e proaspăt campion al lui Napoli, dar nu se înțelege cu președintele lui Napoli în privința prelungirii contractului

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 14:21 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 14:22

Luciano Spalletti e nemulțumit că Aurelio De Laurentiis i-a activat, unilateral, clauza de reînnoire a acordului până în 2024 fără să discute între patru ochi. Tehnicianul lui Napoli (63 de ani) vrea un angajament mai lung și o mărire a salariului. 

Nu este totul doar lapte și miere la Napoli, deși clubul azzurro a cucerit al treilea scudetto după 33 de ani de așteptare. Pentru că președintele Aurelio De Laurentiis provoacă singur probleme în paradis, prin modul în care gestionează chestiunea contractului antrenorului. 

Patronul i-a anunțat doar pe ziariști de prelungirea acordului scadent în vară, cu un sezon, și asta l-a deranjat foarte tare pe Luciano Spalletti. Tehnicianul de 63 de ani, proaspăt campion al Italiei, se aștepta să fie recompensat altfel și speră la o discuție între patru ochi în privința viitorului.

Dorit de FCU Craiova, Marius Măldărășanu a semnat! Unde va antrena în sezonul următor de Superliga
CONTRACT
Dorit de FCU Craiova, Marius Măldărășanu a semnat! Unde va antrena în sezonul următor de Superliga

E tensiune la Napoli

Deocamdată, De Laurentiis i-a activat, unilateral, clauza de reînnoire a angajamentului semnat în iulie 2021 pe două stagiuni cu opțiune pentru a treia, fără să vadă ce planuri are și Spalletti. Fără să-l consulte, cum era normal. Și această mutare a creat tensiune la club, după cum scrie ziarul Gazzetta dello Sport, tensiune ce poate fi dezamorsată doar printr-o întâlnire între cei doi:

„Spalletti a aflat despre intențiile lui De Laurentiis printr-o scrisoare formală trimisă de club și asta l-a frustrat enorm. Ideea lui era ca detaliile să fie stabilite la masa tratativelor și avea speranța că, dincolo de bonusul de 1 milion pentru titlu, va primi și altă recompensă. Un contract mai lung și o mărire a salariului de 2,8 milioane de euro".

Luciano Spalletti, curtat de Tottenham

Același cotidian scrie că e posibil ca discuția așteptată de Spalletti să se producă la finalul stagiunii și atunci să se stabilească exact amănuntele colaborării cu De Laurentiis. Până atunci însă, Napoli pare să se fi resemnat cu pierderea directorului sportiv Cristiano Giuntoli, care ar fi acceptat oferta lui Juventus, o veste proastă pentru tehnicianul cu care are o relație bună. 

„Spalletti vrea să i se ofere garanții pentru viitor și să primească întăriri în mercato pentru a continua la Napoli", scrie Sportmediaset. Altfel, răceala dintre proprietar și antrenor, care nu și-au vorbit nici măcar la petrecerea de titlu, riscă să se transforme într-un divorț. Și Spalletti nu duce lipsă de oferte, fiind cel mai nou nume pe lista lui Tottenham.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Răzvan Lucescu a pornit „războiul" înaintea finalei Cupei Greciei, cu AEK! Sugerează că meciul nu va fi la București!

„Operațiunea Ianis Hagi”. Un club legendar l-a pus pe mijlocașul român pe lista de transferuri: „Gică va juca un rol important”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
bogat
bogat  •  10 Mai 2023, 15:35

Spaletti e marfa de antrenor, Napoli ar gresi sa-l lase sa plece. Pe de alta parte nu vad care e greseala presedintelui clubului care a luat act de activarea unei clauze din contract asa cum a fost agreat cu Spaletti. Orice marire de salariu e extra si nu vad de ce angajatorul trebuia sa o deschida unilateral. Spaletti ia automat un milion de euro bonus pentru titlu ceea ce nu e rau deloc, si probabil ca mai are si alte bonusuri in functie de cat de departe merge in cupele europene. Iar napoli nu va putea tine pasul cu ofertele eventuale venite de la Tottenham, sunte mult mai multi bani in PL.

DMA87
DMA87  •  10 Mai 2023, 15:29

Mi se pare și normal. Un antrenor care să câștige titlul o dată la 33 de ani găsești pe toate drumurile... Nu mi-e rușine nici cu italienii...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează