INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Luis Enrique recunoaște în premieră conflictul cu Lionel Messi: „A existat multă tensiune între noi” + Motivul rupturii cu Barcelona: „Am comunicat conducerii clubului că trebuie să caute un înlocuitor pentru mine”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 martie 2019 11:33

Luis Enrique, fostul antrenor al Barcelonei, a recunoscut la o emisiune în Spania conflict serios avut cu Lionel Messi în sezonul 2014-2015.

„Până s-a rezolvat totul, a existat multă tensiune între noi. Ceea ce e clar e că nu eu am căutat să fie așa, dar s-a întâmplat și a trebuit să gestionez situația. Însă, în prezent, pot spune doar lucruri minunate despre Leo Messi”, a declarat Luis Enrique.

  • CONTEXT. La finalul meciului dintre Real Sociedad și Barcelona din sezonul 2014-2015, Enrique a avut un conflict aprins cu Lionel Messi. Partida venea după pauza de iarnă și pentru că jucătorii sud-americani se întorseseră mai târziu din vacanță, printre ei aflându-se și Messi, Enrique l-a lăsat pe argentinian pe bancă. Barça a pierdut cu 0-1 și Messi s-a supărat că a fost lăsat pe banca de rezerve. Tensiunile dintre ei au provocat o mare criză în vestiar.

DE CE A PLECAT DE LA BARCELONA

Luis Enrique a explicat și motivele care l-au împins să plece de la cârma Barcelonei la finalul lunii iunie 2017. Ulterior, a ajuns la naționala Spaniei pe care o pregătește și în prezent.

„La începutul celui de-al treilea sezon al meu ca antrenor al Barcelonei, am comunicat conducerii clubului că trebuie să caute un înlocuitor pentru mine. A fost o decizie egoistă, nu mai aveam energia de care echipa avea nevoie, nu îi mai puteam oferi energia asta.

Pentru mine, cu grupul ăsta atât de special de fotbaliști pe care îi avea Barça ar fi fost foarte ușor să reînnoiesc contractul, dar n-ar fi fost corect, aș fi trișat. Aveam tot ce-mi puteam dori: un contract fantastic, eram acasă, cu cei mai buni fotbaliști din lume... Mai bine decât atât era imposibil. Dar, dacă e să fiu cinstit, cred că jucătorii aveau nevoie să vină altcineva. Cred că vine un moment în care mesajul, dacă există un mesaj, se epuizează și trebuie să apară altcineva care să știe să-i motiveze”, a mai spus Enrique.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  09 Martie 2019, 20:42

Cine e Luis Enrique asta?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează