INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Veste șoc din Italia! Un jucător din Serie A, prins dopat! » Fotbalistul riscă o suspendare uriașă

Luis Palomino (alb),  depistat pozitiv la clostebol
Foto: Imago
Luis Palomino (alb), depistat pozitiv la clostebol Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 16:54 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 17:06

Luis Palomino (32 de ani), fundașul Atalantei, a fost depistat pozitiv la clostebol, la un control din februarie, „în afara competiției”. A fost suspendat preventiv și așteaptă decizia finală. 

N-a început sezonul în Serie A, dar a apărut primul caz de dopaj! Un jucător de la Atalanta a fost depistat pozitiv la un control efectuat în februarie „în afara competiției”. Este vorba despre José Luis Palomino, în probele căruia s-a descoperit Clostebol Metabolita. 

Apărătorul argentinian a fost suspendat preventiv și are la dispoziție trei zile pentru a solicita o contraexpertiză. Altfel, rezultatul rămâne pozitiv și el va fi judecat de Tribunalul Național Antidoping și riscă o suspendare între nouă luni și doi ani, dacă nu optează pentru o acceptare a culpei și o înțelegere cu acuzarea.

Lucioni a fost suspendat un an pentru același lucru

Pentru că a luat aceeași substanță interzisă, Fabio Lucioni, căpitanul lui Benevento în 2017, a primit sancțiune de un an. Clostebol e un steroid anabolizant, derivat din testosteron, și e folosit cu precădere la cremele cicatrizante. 

Și medicul echipei este responsabil în această situație, fiind pasibil de o pedeapsă mai mare. Cert este că Atalanta nu se va putea baza pe Palomino în debutul de sezon, cazul urmând a fi judecat în toamnă.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Continuă transferurile la Juventus » Două achiziții + două plecări
ITALIA
Continuă transferurile la Juventus » Două achiziții + două plecări
„Planul Ferguson” a eșuat » Dar Atletico îl refuză pe Ronaldo: „Ușa e închisă”
ANGLIA
„Planul Ferguson” a eșuat » Dar Atletico îl refuză pe Ronaldo: „Ușa e închisă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează