INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

BARCELONA. Emoționant, tulburător! Lacrimile l-au copleșit pe Suarez la conferința de despărțire de Barça: „Mereu în sufletul meu”

Golgeterul uruguayan Luis Suarez, 33 de ani, pleacă de la Barcelona după șase ani
Golgeterul uruguayan Luis Suarez, 33 de ani, pleacă de la Barcelona după șase ani

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 14:19 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 15:04

Golgeterul uruguayan Luis Suarez, 33 de ani, pleacă de la Barcelona după șase ani pe ”Camp Nou”: ”Copiii mei m-au văzut jucând alături de cei mai buni fotbaliști din lume, marcând goluri, ridicând trofee... Vor rămâne întotdeauna în suflet”. Va semna pe doi ani cu Atlético.

Transferat în vara lui 2014, de la Liverpool, cu 82 de milioane de euro, deși era suspendat patru luni după ce îl mușcase pe Chiellini la Mondial, Luis Suárez a marcat istoria Barcelonei. Probabil cel mai mare vârf blaugrana din toate timpurile, al treilea golgeter all-time (198 de goluri în 283 de meciuri), atacantul uruguayan pleacă din Catalunya după șase sezoane. La 33 de ani. Cariera nu se oprește însă. Mâine va fi prezentat la Atlético Madrid. Semnează până în 2022, cu 9 milioane de euro salariu anual. Atlético va plăti 6 milioane.

Ultima poză: cu familia și trofeele

BARCELONA. Emoționant, tulburător! Lacrimile l-au copleșit pe Suarez la conferința de despărțire de Barça: „Mereu în sufletul meu”


Ultima conferință, despărțirea de Barça, cuvintele sale, totul a fost emoționant, tulburător. Luis plângea, de-abia putea vorbi. Avea alături familia, soția și cei trei copii. Se pozase cu ei pe teren. Înconjurat de familie și de trofee pe "Camp Nou", locul fericirii sale.

"Pleacă azi un om cu sentimente"

"Barcelona a avut încredere în mine de la început, știind condițiile în care veneam, după greșeala făcută la Mondial. Sunt foarte mândru de ce am realizat aici. Iau mulți prieteni cu mine, iar acest lucru mă bucură enorm. Dincolo de un fotbalist, pleacă azi un om cu sentimente", a spus Suárez. "Copiii mei m-au văzut jucând alături de cei mai buni fotbaliști din lume, marcând goluri, ridicând trofee... Vor rămâne întotdeauna în suflet. Le mulțumesc fanilor pentru tot sprijinul. Nu-i voi uita niciodată".

Ovaționat, a zâmbit

A urmărit un filmuleț cu tot ce a însemnat Luis Suárez pentru Barcelona. Ovaționat de cei din sală, a zâmbit. Lacrimi și un zâmbet la despărțire. O legendă blaugrana.

307goluri (198 de reușite și 109 assisturi) a influențat Suárez în 283 de partide la Barcelona

13trofee a cucerit atacantul uruguayan în șase sezoane disputate în tricoul blaugrana

"Un moment? Am trăit atâtea momente de neuitat. Rămân cu primul titlu, cu triumful din Champions, cu goluri. Și cu faptul că am jucat alături de fotbaliști pe care îi vezi doar pe PlayStation"

"Transferul la Barcelona a fost un vis devenit realitate. Nu mă imaginam atingând aceste cifre, aici trebuie să joci mereu la maximum. Sunt mândru de acești șase ani minunați"

"A fost o ultimă lună nebunească. Au apărut lucruri din interior, alte lucruri au fost inventate. Te enervezi, dar trebuie să încerci să ții totul departe de tine"

"Sună ironic, dar când Barça m-a pus pe lista de transferuri am primit multe telefoane, multe oferte. Voiam o echipă unde să pot concura cu Barcelona și Real Madrid"

"Vedem ce se va întâmpla în viitor cu mine și Leo. Am jucat deja împotriva lui cu Argentina, dar confruntările nu ne vor afecta sentimentele pe care le avem"

"Plec cu multe iluzii, la o mare echipă, o echipă foarte competitivă, care s-a luptat mereu până la capăt. Vreau să o ajut pe Atlético să crească și să reușim ceva important"

Luis Suárez, fost atacant Barcelona

Max Allegri la AS Roma?! Dacă pierde cu Juventus, Fonseca e out

Gent - Dinamo Kiev 1-2. Mircea Lucescu e „rege” în Ucraina: a depășit recordul lui Lobanovski!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
adiktedz
adiktedz  •  24 Septembrie 2020, 23:51

Nu stiu zau cat rezista Koe-Man la Barca. Sincer

1396081817107708
Radoescu Adrian  •  24 Septembrie 2020, 16:10

Plange Suarez acum , da ce o sa planga Barca dupa el!!

gago747
gago747  •  24 Septembrie 2020, 15:48

O fi mușcat urechea care l-a hrănit, pesemne ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează