INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Centenarul lui Luka Modric! Jucătorul fără vârstă » Mijlocașul Realului, în mare formă și la 37 de ani!

Luka Modric, Foto: Instagram
Luka Modric, Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 13 septembrie 2022 13:04 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 13:40

Luka Modric (37 de ani) a atins cu Mallorca 100 de meciuri jucate pentru Real Madrid de când a trecut de 35 de ani! Doar Puskas (120) și Buyo (160) îl depășesc la acest capitol.

  • Real Madrid și RB Leipzig se înfruntă miercuri, de la 22:00, în a două etapă a grupelor din Champions League. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport.

Mijlocașul croat sfidează vârsta din buletin și la cei 37 de ani împliniți vineri a intrat în clubul select al jucătorilor lui Real Madrid cu 100 de meciuri bifate de când a trecut de 35 de ani. Un centenar stabilit în partida cu Mallorca (4-1) și numărătoarea poate continua mâine, cu RB Leipzig. 

Liverpool a oferit 100 de milioane de euro pentru un mijlocaș important de la Real Madrid!
PREMIER LEAGUE
Liverpool a oferit 100 de milioane de euro pentru un mijlocaș important de la Real Madrid!

Doar legenda Puskas (120) și portarul Buyo (160) îl întrec la acest capitol, dar Modric are șanse să-i ajungă și să-i depășească dacă va prelungi contractul, an după an, până în 2024, așa cum este de așteptat. Pe primul chiar în acest sezon, iar pe celălalt în următorul dacă va continua la același nivel.

Cifre fantastice pentru Luka Modric

Fostul „Balon de Aur” a mai bifat recent un centenar, 100 de partide în Liga Campionilor ca jucător madridist. Mai are în palmares și altul, în naționala Croației, la care a ajuns deja la borna 152 de selecții! Este un fenomen la vârsta la care alții s-au retras, un model de urmat. 

Stau dovadă mediile partidelor disputate în ultimele sezoane. 48 de partide din 52 posibile în sezonul 2020-2021 (92%), 45 de meciuri din 56 (80%) în ediția 2021-22 și 6 din 6 (100%) în stagiunea în curs. „Nu e vorba aici de a doua tinerețe, ci de cea de-a treia”, a remarcat cotidianul Marca.

Luka Modric, 16 trofee la peste 30 de ani

La vârsta de peste 30 de ani, a cucerit 16 din cele 21 de trofee cu los blancos, a dus naționala Croației în finala CM 2018 și a cucerit „Balonul de Aur” în același an. Randamentul său a fost mai bun de la un an la altul când a îmbătrânit. 

Este de neînlocuit și cu Carlo Ancelotti pe bancă și l-a alungat pe Odegaard, care fusese adus pentru a prelua ștafeta de la croat. 

„Trăiesc 24 de ore din 24 pentru fotbal. Iubesc ceea ce fac și mă bucur de fiecare clipă ca profesionist, atât timp cât voi rezista la acest nivel la un club precum Madridul”, a declarat Luka Modric.

VIDEO. Luka Modric, în mare formă și la 37 de ani!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Caz șocant! Ar putea fi exclusă de FIFA de la Mondial în ultima clipă. Un internațional are actele falsificate

Mbappe poate pleca mai repede de la PSG! Anunțul presei din Franța

Playtech: Ana este cea mai frumoasă fotbalistă din lume, dar refuză propunerea la care alte femei ar spune „da” pe loc GALERIE FOTO


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează