INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO ULUITOR: Unirea Urziceni de Anglia a promovat în Premier League! AICI vor veni Guardiola și Haaland: suporterii intră pe stadion prin curțile locuitorilor!

Luton a promovat în Premier League după o așteptare de 31 de ani. Formația antrenată de Rob Edwards a trecut de Coventry în finala play-off-ului, 1-1 după 120 de minute, 6-5 la loviturile de departajare. +9   FOTO
Luton a promovat în Premier League după o așteptare de 31 de ani. Formația antrenată de Rob Edwards a trecut de Coventry în finala play-off-ului, 1-1 după 120 de minute, 6-5 la loviturile de departajare.

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2023 23:42 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 00:04

Luton a promovat în Premier League după o așteptare de 31 de ani. Formația antrenată de Rob Edwards a trecut de Coventry în finala play-off-ului, 1-1 după 120 de minute, 6-5 la loviturile de departajare.

Luton, oraș cu aproximativ 225.000 de locuitori, aflat la aproximativ 60km de Londra, mai cunoscut datorită aeroportului din zonă, va avea echipă în Premier League. Elevii lui Rob Edwards se alătură lui Burnley și Sheffield United, formații promovate direct.

Haz de necaz! Avalanșă de meme cu prăbușirea Borussiei Dortmund în decisivul de titlu!
BUNDESLIGA
Haz de necaz! Avalanșă de meme cu prăbușirea Borussiei Dortmund în decisivul de titlu!

Luton Town a promovat în Premier League 

Sâmbătă, pe Wembley, în fața a 85.711 de fani, Luton a deschis scorul în minutul 23, prin Jordan Clark. Coventry a egalat după ceva mai bine de o oră de joc, prin Gustavo Hamer, iar promovarea avea să se decidă în urma loviturilor de departajare.

+5 FOTO

Au fost 11 execuții perfecte. Fankaty Dabo, rezervă în ultima vreme la Coventry, a ratat și a declanșat fiesta în tabăra adversă.

Kenilworth Road se pregătește de Premier League 

Luton, formație cu un singur trofeu major în palmares, Cupa Ligii din 1982, evolua în 2018 în al patrulea eșalon. Acum, micuța arenă Kenilworth Road, cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, va trebui să găzduiască granzii din Premier League.

Fanii oaspeților trebuie să parcurgă un traseu inedit pentru a-și ocupa locurile din tribune
Kenilworth Road, pe 10 decembrie, la Luton - City / FOTO: GettyImages
+23 FOTO

Stadionul local este construit într-un stil unic, rustic, de modă veche, dar va trebui să sufere modificări importante pentru a fi omologat. Potrivit celor de la Daily Mail, clubul trebuie să investească urgent aproximativ 10 milioane de euro.

Arena este ridicată la câțiva metri de un cartier de case. Fanii oaspeților trebuie să traverseze terasele unor locuințe înainte de ajunge în sectorul dorit.

În România, Unirea Urziceni a scris istorie

Povestea lui Luton seamănă până în acest punct cu cea a Unirii Urziceni. Formația care reprezenta micuțul oraș de 18.000 de locuitori, aflat tot la 60km de Capitală a promovat în premieră în Liga 2 în 2003, iar 3 sezoane mai târziu a făcut pasul spre Liga 1, unde a fost preluată de Dan Petrescu. După încă trei ani, echipa din Ialomița a reușit marea surpriză și a câștigat titlul.

Calificată în Liga Campionilor, Unirea a fost aproape de primăvara europeană! A încheiat pe locul 3, cu 8 puncte, într-o grupă cu Sevilla, Stuttgart și Rangers. A mers în „șaisprezecimile” Europa League, unde a fost eliminată de Liverpool, 1-4 la general. Povestea s-a încheiat însă în 2011, când echipa s-a desființat.

Duminică aflăm componența sezonului 2023/2024 

Dacă promovatele au fost stabilite, componența următorului sezon va fi stabilită duminică. Southampton este singura retrogradată înaintea rundei decisive. 

Leeds, Leicester și Everton luptă pentru un singur loc care asigură salvarea. Toate meciurile etapei din Premier League sunt programate de la ora 18:30: 

  • Leeds - Tottenham 
  • Leicester - West Ham 
  • Everton - Bournemouth

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ce fac stranierii în acest weekend » Ianis Hagi, titular la Rangers + Olăroiu joacă finală de Cupă în Emirate

„Trădătorul” Tymoschuk ar fi depus documente false pentru a obține cetățenia română » De ce încearcă acest lucru + cum a motivat cererea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
alexiosas
alexiosas  •  28 Mai 2023, 09:57
Postat de nucu68 pe 28 Mai 2023, 08:33

Ce titlu de 2 bani. În primul rând că un oraș de 225 mii locuitori nu e unul mic. Apoi dacă stadionul lor de 10 mii locuri este ”micuț”, ale noastre cum sunt? Deci comparația cu Urziceniul este total aiurea

e gsp nu vreun ziar de sport respectabil

mogosoaia
mogosoaia  •  28 Mai 2023, 09:46

Goana dupa senzational... Daca tot se dorea o comparatie cu Romania, mai portivita era cea cu CFR Cluj cand a promovat ultima oara, venind din liga a patra daca nu ma insel, sub denumirea de Steaua Ecomax CFR Cluj la un moment dat, cu un oras comparabil (doar) ca marime cu Luton, cu un stadion si mai mic decat acum, dar fara niciun trofeu in palmares.

ccc23
ccc23  •  28 Mai 2023, 09:20

Victima sigura…fac maxim 20 puncte in sezonul viitor

Vezi toate comentariile (14)
Comentează