INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Tranzacția care lansează o nouă superforță în Franța! Primul atac la PSG

Fanii lui Olympique Lyon, foto: Imago Images
Fanii lui Olympique Lyon, foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 10:57 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 13:41

Olympique Lyon are un nou acționar majoritar, pe miliardarul american John Textor (56 de ani), anunță RMC Sport.

Omul de afaceri a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute la stadionul lui Lyon. Jean-Michel Aulas, celebrul președinte al clubului, va rămâne în funcție pentru următorii 3 ani. 

Reghecampf, salariu de 3 ori mai mare la Neftchi Baku decât la Universitatea Craiova
SALARIU
Reghecampf, salariu de 3 ori mai mare la Neftchi Baku decât la Universitatea Craiova

Lyon are un nou acționar majoritar

Textor a plătit 805 milioane de euro în schimbul acțiunilor a doi investitori ai lui Lyon.

„Primul punct care ne-a adus împreună a fost acela de a pune fotbalul în centrul dezvoltării noastre viitoare. Să ne asigurăm că ne recăpătăm ambiția pentru toate echipele. Al doilea punct a fost să facem o ofertă care să se potrivească cu cea a vânzătorilor și așa a fost. John va prelua acțiunile a doi vânzători, iar eu, personal, voi participa și la achiziționarea acestor acțiuni. 

Cel de-al treilea punct a fost subscrierea unei majorări de capital de 86 de milioane de euro, care va fi în mare parte dedicată recrutării de jucători. Al patrulea obiectiv a fost să continui relația care a făcut din OL Groupe un succes, să pot rămâne. De la început, John a vrut să rămân. 

Nu a fost o obligație absolută, dar a fost o dorință a tuturor fanilor, dar și a echipelor de conducere”, a declarat jean-Michel Aulas, președintele clubului, la conferința de presă.

John Textor: „Sunt îngrijorat de dominația echipelor de stat”

În prima conferință din postura de acționar al lui Lyon, Textor a vorbit despre planul său și despre faptul că vrea să concureze cu echipele susținute de stat, referire la PSG, club finanțat de statul Qatar.

„Sunt în continuare îngrijorat de faptul că dominația competitivă a echipelor de stat și a altor cluburi bogate este în detrimentul peisajului fotbalistic mai larg al cluburilor conduse de comunități.

Sper doar să demonstrez că trebuie explorate și încurajate abordări alternative ale competitivității. Mă aflu aici pentru a fi o resursă. Întotdeauna am fost bun la gestionarea investițiilor”, a declarat John Textor.

Tranzacția care lansează o nouă superforță în Franța! Primul atac la PSG
John Textor și Jean-Michel Aulas/ foto Imago Images

Lyon a făcut deja două Mișcări importante în mercato. L-a readus pe Alexander Lacazette (31 de ani), gratis, de la Arsenal, și i-a prelungit contractul lui Maxence Caqueret (22 de ani), unul dintre starurile echipei.

Lyon este al treilea club în care investește John Textor. El este acționar majoritar și la Botafogo, echipă din Brazilia, dar face parte și din grupul oamenilor de afaceri care finanțează Crystal Palace, din Premier League.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Borussia Dortmund, ACORD pentru înlocuitorul lui Haaland » Transfer de 35 de milioane de euro

S-a făcut! Lukaku pleacă de la Chelsea, la nici un an după ce londonezii au plătit 113 milioane de euro în schimbul său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  22 Iunie 2022, 21:03

Din pacate nu o sa ajunga vreo forta OL. Orice investitor care nu e oligarh sau insurgent nu o sa bage bani ca ***, trateaza echipa ca pe o afacere, nu au nevoie de sportwashing.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

poison
poison  •  22 Iunie 2022, 12:11

Gigi, asta-i șansa ta. Du-te cu Octavian Popescu. Îi spui americanului că e mai bun ca Hagi, minți că ești Steaua etc tot tacâmul. Repede, pe el!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează