INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARAJ CM 2022

Macedonenii, optimiști: „Dacă batem și Portugalia, să ne dea direct titlul mondial”+ Pandev: „Eroii merită monumente”

Macedonia de Nord// Photo: IMAGO / Gribaudi/ImagePhoto
Macedonia de Nord// Photo: IMAGO / Gribaudi/ImagePhoto

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 11:05 / Actualizat luni, 28 martie 2022 12:10

După ce au eliminat Italia în semifinală, Macedonia de Nord este pregătită de finala play-off-ului, contra Portugaliei. Prim-ministrul i-a anunțat că vor primi 500.000 de euro dacă se califică la întâiul Mondial.

Macedonia de Nord, micuța echipă galben-roșie, e aproape de o altă performanță istorică. După ce a participat în premieră la Euro 2020, se poate califica tot pentru întâia oară și la Mondial. 

Marile cluburi fac presiuni la UEFA! Vor două locuri de Ligă asigurate conform coeficientului european!
LIGA CAMPIONILOR
Marile cluburi fac presiuni la UEFA! Vor două locuri de Ligă asigurate conform coeficientului european!

Dimitar Kovaceski: „Întreaga Macedonie vă așteaptă în piață” 

A eliminat Italia, învingând campioana continentală chiar la Palermo în semifinala barajului (1-0). Și acum e în fața altei bariere aparent de netrecut. Portugalia lui Cristiano Ronaldo. 

Aseară, când au zburat spre Porto, prim-ministrul Dimitar Kovaceski le-a transmis jucătorilor la aeroportul din Skopje: „Voi sunteți cel mai strălucitor punct al Macedoniei în acest moment și întreaga Macedonie vă așteaptă în piață. Tot ce ați realizat până acum a fost un succes, dar să bateți Portugalia ar fi maximum. Știu că puteți”. Kovaceski i-a anunțat și bonusul. 500.000 de euro, dacă obțin biletul de Qatar

Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara
ARBITRAJ
Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara

Promisiune: toți vor avea pașapoarte diplomatice 

Înainte, ministrul de externe, Bujar Osmani, le-a oferit pașapoarte diplomatice lui Trajkovski și Bardi, dar și selecționerului Milevski. Promițându-le tuturor jucătorilor că vor primi asemenea pașapoarte în cazul unei victorii în fața lusitanilor. 

Goran Pandev l-a ironizat pe Bujar Osmani. „Sunteți amuzant și trist, domnule, întoarceți-vă la politica voastră și lăsați eroii să se bucure! Ei merită monumente, nu pașapoarte”, a comentat fostul căpitan al naționalei pe rețelele de socializare. 

Atentat terorist în Israel, în apropierea orașului care va găzdui amicalul cu România » Autoritățile raportează 2 morți și 5 răniți
ISRAEL
Atentat terorist în Israel, în apropierea orașului care va găzdui amicalul cu România » Autoritățile raportează 2 morți și 5 răniți

Elif Elmas: „Să ne împlinim visul copilăriei” 

Macedonenii vor avea două întăriri. Revin pe teren Elmas și Kostadinov, ambii suspendați la Palermo. „Ne așteaptă unul dintre cele mai dificile și provocatoare meciuri. Avem 90 de minute să ne împlinim visul copilăriei și visul întregii națiuni. Nu trebuie să ratăm această ocazie”, a declarat Elmas presei locale. 

Individual, Portugalia este puțin mai bună decât Italia. Mi-ar plăcea ca adversarii să ne subestimeze, dar nu cred că o vor face, pentru că și ei știu că aceasta e o finală. 

- Elif Elmas, mijlocaș Macedonia de Nord

Roș-galbenii au mare încredere. Comentând optimist, cu simțul umorului. „După triumful cu Germania în preliminarii, Italia, campioana Europei, a fost și ea eliminată. Dacă trecem și de Portugalia, atunci să vină Brazilia și să ne dea titlul mondial”, a glumit portarul Stole Dimitrievski. Completat de Enis Bardhi: „Ar trebui să ne ofere direct trofeul dacă învingem la Porto. N-ar mai avea sens să călătorim în Qatar". 

Îmi amintesc foarte bine ce ne-a spus selecționerul înaintea meciului cu Italia. Să ne bucurăm de un mare show, dar să nu renunțăm și să credem până la capăt, indiferent de rezultat. La fel va fi și acum. 

- Tihomir Kostadinov, mijlocaș Macedonia de Nord

Darko Pancev: „Să-l sune pe Pixie!” 

Darko Pancev, poate cel mai faimos jucător macedonean, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1991, cu Steaua Roșie Belgrad, l-a sfătuit pe selecționerul Blagoja Milevski să discute cu Dragan Stojkovici, tehnicianul Serbiei. Care a învins Portugalia în ultimul meci al grupei preliminare, 2-1 la Lisabona, pe „Da Luz”. 

„Să-l sune pe Pixie! Sunt sigur că are ceva interesant să-i spună despre lusitani”, l-a sfătuit Pancev pe Milevski în cotidianul belgrădean Kurir.

Imagini din Skopje surprinse de corespondenții GSP

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Starul lui Real Madrid, eclipsat de iubită la meciul de pe Maracana

Generații risipite: suntem locul 1 la irosit fotbaliști! Două argumente că România pierde talent după talent

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ripensistu
ripensistu  •  28 Martie 2022, 14:57

Macedonia de Nord trebuie obligatoriu sa elimine Portugalia ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

991170994290827
Adrian Carlo Bonicioli  •  28 Martie 2022, 14:52

De la 2 în sus va luați. O sa mănânce pământul Portugalia ptr acest mondial

ortega
ortega  •  28 Martie 2022, 14:00

*** *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează