INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

S-a decis! Ce se întâmplă cu Sergio Aguero, după incidentul cu arbitra din Manchester City - Arsenal

Sergio Aguero și Sian Massey-Ellis în Manchester City - Arsenal // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Sergio Aguero și Sian Massey-Ellis în Manchester City - Arsenal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 22 octombrie 2020 07:45 / Actualizat joi, 22 octombrie 2020 09:45

Sergio Aguero (32 de ani) nu va fi pedepsit pentru gestul făcut în meciul dintre Manchester City și Arsenal (1-0), când i-a pus mâna în zona gâtului arbitrei Sian Massey-Ellis.

Atacantul argentinian Sergio Aguero nu va primi nicio sancțiune retroactivă, din moment ce oficialii care au analizat speța au considerat că gestul nu a fost amenințător sau agresiv, informează The Guardian.

Incidentul a avut parte în minutul 42 al partidei de pe Etihad. Vizibil nemulțumit de o decizie a arbitrei de tușă Sian Massey-Ellis, care a acordat o aruncare de la margine pentru „tunari”, Sergio Aguero i-a pus mâna în zona gâtului arbitrei. Gestul a fost lipsit de intensitate, însă suficient pentru a o stânjeni pe Sian.

Aguero, apărat de Guardiola, criticat în rest

S-a decis! Ce se întâmplă cu Sergio Aguero, după incidentul cu arbitra din Manchester City - Arsenal


Dacă antrenorul Pep Guardiola i-a sărit în apărare, spunând că „Sergio e una dintre cele mai drăguțe persoane pe care le-am cunoscut în viața mea. Căutați probleme în altă parte, nu aici”, atacantul nu a mai fost tratat cu aceeași unitate de măsură de alte nume din lumea fotbalului, precum și de fani.

„Aguero a făcut o greșeală. A fost greșit să pună mâna pe o femeie arbitru, nu ar fi trebuit să o facă. Cred că cel mai bine ar fi să își ceară scuze, decât să se apere, spunând că probabil a fost o reacție din instinct”, a declarat fostul mare fotbalist englez Gary Neville.

În schimb, Sarai Bareman, ofițerul șef al fotbalului feminin din cadrul FIFA, a declarat pentru CNN că „este clar că gestul a avut menirea de a fi intimidant, acest comportament este inacceptabil. Ar trebui măcar să existe o recunoaștere a gestului. Că vor exista pedepse sau sancțiuni, asta nu depinde de mine”.

Din mediul virtual, a venit o serie de reacții vehemente: „Groaznic”, „Ar trebui să primească cartonaș roșu și trei etape de suspendare pentru că a pus mâna pe un arbitru”, „Ar fi trebuit să ia cartonașul roșu, nu atingi niciodată arbitrii”, „Ar trebui să fie interzis”, „Cât de greșit! Cu siguranță nu i-ar fi făcut asta unui arbitru”, sunt doar câteva dintre opiniile exprimate.

VIDEO. Golurile lui Sergio Aguero pe „Stamford Bridge”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Bayern, devastatoare și în noua ediție! Real Madrid și Inter, probleme în grupa B

Două faze antologice în Manchester City - Porto: cursă de 50 de metri soldată cu gol și eroare flagrantă din camera VAR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cneius
cneius  •  22 Octombrie 2020, 11:18

Serios ? Ma mir ca nu l-au crucificat ! In lumea asta nenorocita ajungi sa-ti fie frica si de umbra ta (fiindca-i de genul feminin)

radumatei
radumatei  •  22 Octombrie 2020, 10:03

La rugby nu i s-ar fi permis niciodată să facă asta, și în primul rând nu și-ar fi permis el, dar la fotbal e un gest care se mai practică. Faptul că arbitrul e femeie n-are nicio relevanță, dacă acceptăm arbitri femei trebuie să acceptăm că au același statut ca arbitrii-bărbați.

10156162893436307
Johny English  •  22 Octombrie 2020, 09:44

Corect! Trebuia sa o prinda de pezda!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează