INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - ARSENAL

Mikel Arteta e optimist înaintea finalei de titlu cu City: „La Manchester trebuie să jucăm perfect și știu că Arsenal e capabilă”

Mikel Arteta. Foto: Imago Images
Mikel Arteta. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 09:45 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 10:53

Mikel Arteta (41 de ani), managerul lui Arsenal, are mare încredere în echipa sa care vine după 3 remize la rând, înaintea meciului de azi cu Manchester City: „Putem să-i punem în dificultate dacă ne valorificăm punctele de forță”.

  • Manchester City - Arsenal se joacă miercuri, 20 martie, de la ora 22:00. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Diseară, de la ora 22, are loc meciul așteptat de întreaga Anglie, derbyul între primele două clasate ce poate decide campioana. Dacă Manchester City va deveni favorită la titlu sau Arsenal va fi mai aproape de succesul așteptat din 2004. 

„Tunarii” au cinci puncte avans, însă și două meciuri în plus jucate față de trupa lui Pep Guardiola, și vin după trei remize consecutive. Totuși, Mikel Arteta rămâne optimist și încrezător în elevii săi: „La Manchester trebuie să facem jocul perfect și știu că Arsenal e capabilă de acest lucru!”, spune managerul „tunarilor”.

N-a fost derby de titlu, a fost lecția deschisă a lui Guardiola! City se distrează cu Arsenal și merge spre tripla istorică
Manchester City - Arsenal
N-a fost derby de titlu, a fost lecția deschisă a lui Guardiola! City se distrează cu Arsenal și merge spre tripla istorică

Mikel Arteta: „Încrederea e pe primul plan contra lui Manchester City”

Dacă vom învinge pe Etihad, nu înseamnă că am câștigat Premier League. Dar știam de la început că pentru a deveni campioni trebuie să ne impunem în dueluri ca acesta de pe terenul lui Manchester City”, explică Arteta. 

„Tunarii” n-au mai triumfat pe Etihad din 2015, împotriva unei echipe care „ca și calitate se află la nivelul maxim mondial. Încrederea va trebui să fie pe prim plan și eu văd asta la jucătorii mei. Văd cum se antrenează, cum vorbesc în vestiar și cum se mișcă în teren. 

Vrem cu adevărat să câștigăm acest titlu și o vom demonstra. Dar pentru a trece de City nu avem voie să facem nicio greșeală și să nu scădem deloc nivelul jocului. Este ceea ce trebuie să facem ca să urcăm la nivelul succesiv”.

De când au venit la echipă, Gabriel Jesus și Zinchenko le repetă colegilor că putem să câștigăm titlul, încearcă să le explice ce trebuie făcut. Experiența lor în situații precum aceasta va fi fundamentală pentru a înțelege cum s-o gestionezi.

- Mikel Arteta, manager Arsenal

Gaby și Alex au capacitatea de a face să ajungă mesajele corecte la colegi, de a-i face să înțeleagă ceea ce contează cu adevărat. Avem atâția tineri în echipă, dar unii dintre ei deja au jucat meciuri importante. 

- Mikel Arteta, manager Arsenal

Clasamentul din Premier League

VIDEO. Elias Charalambous a dezvăluit cu cine ține în duelul Arteta - Guardiola: „Sunt fanul lor de mic, sper să câștige titlul”

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Luciano Spalletti, insultat duminică de „secundul” lui Max Allegri: „Chelios de rahat. Îți mănânc inima!”

Chelsea îl vrea pe Andre Onana și îl oferă lui Inter la schimb pe cel mai scump portar din lume

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează