INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFLICT LA TV

video Scandal în direct! A plecat din emisiune după ce i s-a reproșat că a criticat un jucător al rivalei: „Un rușinos simbol al cenzurii și al dictaturii”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 18:18 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 19:10

Maniche, 44 de ani, fost jucător important al naționalei Portugaliei, care a evoluat la cei trei granzi, FC Porto, Benfica și Sporting, a fost protagonistul unei scene ciudate.

În timp ce analiza meciul Ajax - Benfica 0-1, din optimile Ligii Campionilor, Maniche l-a criticat pe Soualiho Meïté, 27 de ani, mijlocașul lusitanilor: „A evoluat foarte slab și nu e la nivelul unei echipe ca Benfica”.

Pedro Sousa, realizatorul emisiunii și directorul postului TV Canal 11, deținut de Federația Portugheză de Fotbal, nu a admis remarca lui Maniche: „Meïté a jucat totuși la AC Milan. Pe alți jucători nu-i critici așa, în maniera în care îl desconsideri pe Meïté. Nu accept asta din partea nimănui!”.

Maniche a plecat imediat din emisiune, în pauza publicitară, iar Sousa a deghizat gestul într-o „defecțiune tehnică”.

Fostul internațional portughez a revenit azi cu explicații, pe contul său de Instagram: „Pentru spectatorii postului Canal 11 și pentru prietenii și urmăritorii mei, care mi-au trimis mesaje de susținere. Am fost mândru să particip mereu la emisiunea Fotbal Total. Ca fost fotbalist, sar mereu în apărarea jucătorilor, înainte de orice atașament pe care l-aș avea pentru un club (n.r. Maniche e fan declarat al lui FC Porto). Jucătorii suferă cel mai mult din cauza criticilor. Nu îi dezumanizez niciodată, eu mi-am spus doar o părere. Am dreptul. 

Acest rușinos simbol al cenzurii și al dictaturii (n.r. Pedro Sousa) a limitat și a oprit libera exprimare. Asta în timp ce chiar el, în doi ani de emisiune, a ofensat numeroși fotbaliști, a atacat integritatea lor, a cluburilor, a oficialilor, iar acum m-a atacat și pe mine. În timpuri ca acestea, mai mult decât oricând, nu mai merge să nu accepți libertatea de exprimare”.

Cariera lui Maniche: 

Cele mai importante echipe la care a evoluat: 

  • 1995-1996, 1999-2002 Benfica 
  • 2002-2005 FC Porto 
  • 2005-2006 Dinamo Moscova 
  • 2006 Chelsea 
  • 2006-2009 Atletico Madrid 
  • 2008 - Inter Milano 
  • 2010-2011 Sporting

Trofee și performanțe memorabile:

  • FC Porto - 2 titluri, 1 Cupă, 1 Supercupă, 1 Ligă a Campionilor, 1 Cupă UEFA, 1 Cupă Intercontinentală 
  • Inter - 1 titlu 
  • Portugalia - finalist EURO 2004 

Clubul FC Porto și-a arătat susținerea față de Maniche, postând o fotografie cu fostul mijlocaș după ce a marcat în poarta lui Lyon, în 2004, alături de mesajul: „Inspirațional. Mâine revenim la Lyon” (n.r. pentru meciul din Europa League).

Calificare pentru Ucraina! Roman Yaremchuk a luptat ca în război la Amsterdam!
LIGA CAMPIONILOR
Calificare pentru Ucraina! Roman Yaremchuk a luptat ca în război la Amsterdam!
Surpriză uriașă la Amsterdam! Benfica o învinge pe Ajax și se califică în sferturile UCL
Ajax - Benfica
Surpriză uriașă la Amsterdam! Benfica o învinge pe Ajax și se califică în sferturile UCL

Playtech: Imagini de SENZAŢIE cu Ivana Knoll! Cum a apărut la PLAJĂ cea mai frumoasă femeie de la CM, nu vrei să ratezi aşa ceva


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează