INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Calificare pentru Ucraina! Roman Yaremchuk a luptat ca în război la Amsterdam!

Roman Yaremchuk// Foto-IMAGO / ANP
Roman Yaremchuk// Foto-IMAGO / ANP

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2022 14:11 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 15:07

Benfica s-a impus la limită, scor 1-0, în returul „optimilor” Ligii Campionilor cu Ajax și s-a calificat în „sferturile de finală”. Roman Yaremchuk (26 de ani) le-a dedicat performanța conaționalilor săi: „Prietenii mei luptă pe front pentru libertate, iar eu dau totul pe teren. Încerc să susțin Ucraina măcar prin fotbal”.

Benfica a furnizat surpriza „optimilor” Ligii, reușind s-o elimine pe Ajax, grație victoriei de la Amsterdam (1-0). A marcat la singurul șut pe poarta lui Onana, profitând de ieșirea dintre buturi total greșită a nigerianului, care din sezonul viitor va trece la Inter. „O lecție defensivă de clasă și de pragmatism, cu care a surprins echipa lui Ten Hag”, remarca Daily Mirror.

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”
ANALIZĂ
Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”

Calificarea, decisă de „noul Cavani”

„Darwin Nunez a dat sentința unui joc dominat autoritar de «lăncieri». Portughezii au părăsit arena ca un șoricel în liniște deplină”, au completat, amar, olandezii de la De Telegraaf. 

„Noul Cavani”, cum l-a numit L'Equipe pe uruguayanul marcator, „a făcut diferența și chiar dacă n-a fost un succes cu stil, Benfica a meritat”.

Ajax a ratat din toate pozițiile! Gol anulat pentru ofsaid 

N-a fost însă deloc un meci liniștit pentru „vulturi”, ce au luptat fantastic împotriva pronosticurilor defavorabile. Ajax a ratat din toate pozițiile, a avut un gol anulat pentru un ofsaid (la Haller) și a cerut și un penalty. 

Yaremchuk, intrat în minutul 72 în locul lui Everton, a trăit la intensitate maximă, a suferit și a irosit pe final o ocazie singur cu portarul, fiind deposedat.

Lucescu, furios: „E o crimă ce se întâmplă în Ucraina. Putin e un criminal!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Lucescu, furios: „E o crimă ce se întâmplă în Ucraina. Putin e un criminal!”

Yaremchuk, afectat de război

Ucraineanul a avut însă și o motivație suplimentară: „Sunt profesionist și a trebuit să lupt aici. În timp ce prietenii mei se luptă pe front în țară, eu dau totul pe teren. Încerc să susțin Ucraina măcar prin fotbal

Desigur că mă afectează mult războiul, mă gândesc tot timpul la ei, dar nu am ce face. Am visat să ne calificăm și ne-am bătut unul pentru celălalt, cum îi înfruntă prietenii mei pe rușii invadatori”.

+6 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ronaldo, încurcat de propriii colegi în meciul cu Atletico » Portughezul, aproape să fie făcut KO de Maguire

Simeone iubește Europa! Al 8-lea „sfert” cu Atetico: „Mă emoționez!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  16 Martie 2022, 21:04
Postat de alexutu7 pe 16 Martie 2022, 17:37

Onana e camerunez, nu nigerian... :))))

Oricum... au fost pe-aproape :))))

alexutu7
alexutu7  •  16 Martie 2022, 17:37

Onana e camerunez, nu nigerian... :))))

dobrin
dobrin  •  16 Martie 2022, 17:31

Daca esti patriot iei pusca in mana, nu califici pe Benfica "pentru Ucraina" :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează