INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Simeone iubește Europa! Al 8-lea „sfert” cu Atetico: „Mă emoționez!”

Diego Simeone// Foto-IMAGO / PA Images
Diego Simeone// Foto-IMAGO / PA Images

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2022 10:14 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 11:44

Atletico Madrid a reușit a treia mare victorie în eliminatoriile Champions League pe un teren englez: 1-0 cu Manchester United, după cele cu Chelsea (3-1 în 2014) și Liverpool (3-2 în 2020).

Când îl descrie pe Diego Simeone, Kieran Trippier zâmbește. Englezul a jucat doi ani și jumătate la Atletico și îl știe bine: „Este unul dintre acei antrenori pentru care treci printr-un zid de cărămidă”. 

39 de ani de la calificarea Craiovei în semifinalele Cupei UEFA » Secretele eroului Negrilă: câți bani i-a adus golul decisiv, de ce n-a rămas în RFG alături de Marcel Răducanu, din ce motiv l-a luat de păr pe Halagian și ce pensie „nesimțită” are acum
RETRO GSP
39 de ani de la calificarea Craiovei în semifinalele Cupei UEFA » Secretele eroului Negrilă: câți bani i-a adus golul decisiv, de ce n-a rămas în RFG alături de Marcel Răducanu, din ce motiv l-a luat de păr pe Halagian și ce pensie „nesimțită” are acum

Atletico, a treia mare victorie în eliminatoriile Ligii pe un teren englez

E ceea ce au făcut „los colchoneros” și marți seară. Au luptat și s-au calificat pentru Cholo. A treia lor mare victorie în fazele eliminatoriile Ligii pe un teren din Premier. De fiecare dată, în retur. 

  • 2013-2014: 3-1 cu Chelsea, pe „Stamford Bridge”, în semifinale. 
  • 2019-2020: 3-2 în prelungiri cu Liverpool, pe „Anfield Road”, în optimile de finală. 
  • 2021-2022: 1-0 cu Man. United, pe „Old Trafford”, tot în „optimi”. 

Acest Atleti, creat de argentinian, se simte excelent când joacă pe continent. În 11 sezoane cu Simeone, a atins de opt ori minimum „sferturile” în Champions sau Europa League. A disputat patru finale, două CL și două EL, ambele câștigate în cea de-a doua competiție. 

Vassaras sfidează fotbalul românesc! 3 situații scandaloase în arbitraj
ARBITRI
Vassaras sfidează fotbalul românesc! 3 situații scandaloase în arbitraj

Diego Simeone: „Jocul nostru colectiv a fost strălucitor” 

Chiar dacă în campionat nu e așa cum își dorește, în Europa redevine un grup unit, după modelul Cholo. Asta e ceea ce îi place cel mai mult antrenorului: „Când văd o echipă muncind ca o echipă, mă emoționează”. Așa pregătește fiecare meci: „Nu e nicio rușine să te retragi, știam cum trebuie să reacționăm în fața unor individualități extraordinare”. 

Un moment al jocului i-a dat speranțe: „Am înscris un gol, anulat pentru un mic ofsaid, și am înțeles că ne putem răni adversarii”. Reușita lui Renan Lodi, înaintea pauzei, i-a oferit acel minim avantaj pe care Atletico îl pierde rar: „În a doua parte, jocul nostru colectiv a fost strălucitor, unul dintre cele mai bune în acest sezon, ceea ce mă bucură”. 

Diego Simeone s-a ferit de „proiectile”: „Ce s-a întâmplat?” 

Cum a auzit ultimul fluier al arbitrului, a fugit la vestiare, ca întotdeauna. Fanii lui United l-au insultat și au aruncat sticle și pahare pline spre el. Nu le-a dat nicio atenție, deși le-a văzut, s-a ferit de ele, a și fost atins o dată. 

„Ce s-a întâmplat? Eu alergam să sărbătoresc”, a răspuns Simeone la conferință, când a fost întrebat de reacția suporterilor insulari. „Mă gândeam cum să ajung mai repede în vestiar. Eram foarte fericit”.

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Prăbușirea unui monstru: 3 borne negative atinse de Cristiano Ronaldo

Surpriză uriașă la Amsterdam! Benfica o învinge pe Ajax și se califică în sferturile UCL

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  16 Martie 2022, 16:34

Lasa ca te vei emotiona cind vei da de o echipa intr-adevar buna, nu de Utd.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează