INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Lucescu, furios: „E o crimă ce se întâmplă în Ucraina. Putin e un criminal!”

Mircea Lucescu// Foto-Imago
Mircea Lucescu// Foto-Imago

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2022 13:32 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 14:29

Mircea Lucescu (76 de ani) cere sancțiuni și mai aspre împotriva Rusiei, „dar numai la nivel militar, economic, politic. Cred că sportivii ar putea juca un rol pozitiv”.

Războiul îl afectează profund pe Mircea Lucescu. După 12 ani la Șahtior (2004-2016) și alți doi la Dinamo Kiev (2020-2022), antrenorul vede țara vecină distrusă de armata rusă. 

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”
ANALIZĂ
Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”

Mircea Lucescu: „Rusia să simtă mânia lumii pe pielea ei” 

Contactat de cotidianul polonez Sportowe Fakty pentru a discuta despre Verbic, mijlocașul său sloven care a semnat până în vară cu Legia, tehnicianul în vârstă de 76 de ani s-a întors la Ucraina. 

Ce se întâmplă acolo e o crimă. Putin e un criminal! Acest război e barbar. Vedem copii și femei murind, spitalele și blocurile de locuit sunt bombardate. E ceva inimaginabil. Nu mă așteptam, nu aș fi crezut niciodată că voi vedea Kievul și alte orașe lovite, unele puse la pământ. E imposibil de acceptat”, a protestat „Il Luce”.

Lucescu vrea sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei, „să simtă mânia lumii pe pielea sa pentru ce-i face Ucrainei. Dar aș vrea pedepse la nivel militar, economic, politic”

Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz, un sponsor important, pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”
DINAMO
Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz, un sponsor important, pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”

Mircea Lucescu: „Nu-i putem trata pe sportivi la fel ca pe armata rusă” 

Își păstrează ideea că sportivii nu ar fi trebuit excluși. „Sunt mulți ruși medaliați, campioni mondiali... Nu-i putem trata la fel ca pe armata rusă, ca pe oligarhi, ca pe Putin”. Dă exemplul tenisului, unde sunt acceptați: „Poate aceasta este calea corectă”

Știe cazurile gimnastului care și-a trecut un Z pe piept și al hocheiștilor care au format un Z pe gheață, „am văzut, e îngrozitor, însă asta e influența propagandei. Cred că sportivii pot juca un rol pozitiv. Concurând în străinătate, pot vedea ce se spune despre Rusia în alte țări, pot vedea imaginile teribile din Ucraina și, la întoarcere, le vor povesti rudelor și prietenilor cum vede lumea întreagă invazia Rusiei”

Sper să pot antrena din nou în Ucraina. Cred asta. Sunt total împotriva războiului. Sunt devastat de ce a însemnat războiul pentru Ucraina. E teribil. Trebuie oprit! Iar Putin și cei din jurul lui să răspundă pentru tot ce au făcut! 

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Mircea Lucescu: „Un pas foarte curajos”

Lucescu a fost impresionat de călătoria făcută la Kiev de premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

„E un pas foarte curajos, un gest extrem de important. E fantastic ce fac. Nu sunt suficiente doar vorbele, e nevoie de fapte. Ajutor real. Ucraina luptă nu doar pentru libertatea sa. Luptă pentru libertatea Europei”, a spus antrenorul.

Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

Citește și:

Real Madrid se implică în criza refugiaților din Ucraina » Gestul impresionant făcut de iberici

Direct în Qatar? FIFA a luat în calcul să-i dea un „wild card” Ucrainei pentru Mondial!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (29)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  17 Martie 2022, 08:55
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  16 Martie 2022, 20:31
Postat de Nicolae Grecu pe 16 Martie 2022, 16:46

De vină e oaia care a behăit înainte de a fi înghițită, nu lupul care mâncat-o. (Teorie putincuristă)

Sunt mulți *** în țara noastră!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

299488937053679
Leo Si Alex  •  16 Martie 2022, 19:28

Am curaj sa fac pariu daca era antrenor in Rusia critica FIFA si UEFA ca ia scos din competitii.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează