INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

Mircea Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din 2020
Mircea Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din 2020

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 08:07 / Actualizat marti, 15 martie 2022 09:29

Mircea Lucescu (76 de ani), tehnicianul lui Dinamo Kiev, a fost taxat din nou de ultrașii campioanei din Ucraina, ca urmare a unui interviu acordat de „Il Luce” în presa din Italia.

Într-un continuu conflict cu propriul antrenor, suporterii lui Dinamo Kiev sunt deranjați de poziția adoptată de Lucescu pe tema excluderii sportivilor ruși din competiții. Lucescu s-a poziționat împotriva sancționării acestora, stârnind furia galeriei.

Vali Moraru, discurs dur, după FCSB - Farul: „Trăim într-o epocă fake!”
FCSB - FARUL 2-0
Vali Moraru, discurs dur, după FCSB - Farul: „Trăim într-o epocă fake!”

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

„Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia.

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis (n.r. patronul clubului) e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece.

Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, au transmis ultrașii lui Dinamo Kiev, conform site-ului new.sport.ua.

În vârstă de 76 de ani, Mircea Lucescu se află pe banca lui Dinamo Kiev din vara lui 2020. Încă de la începutul mandatului său, „Il Luce” a fost contestat virulent de către suporteri, care nu au putut tolera trecutul românului pe banca rivalei Șahtior. Lucscu a antrenat de-a lungul carierei și în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg.

Mircea Lucescu nu e de acord cu măsurile impuse împotriva sportivilor ruși: „În opinia mea, sportul ar trebui să unească oamenii”

Care au fost declarațiile care i-au deranjat pe ultrașii lui Dinamo Kiev? 

„În opinia mea, sportul ar trebui să unească. Este ca și cultura, ar trebui să nu aibe legătură cu politica. Am trăit războiul din 2014, când am fost nevoiți să plecăm din Donețk, și de atunci nu ne-am mai întors. Doi ani am jucat peste tot, dar niciodată acasă. Am crezut că s-a terminat așa, în schimb acum a început asta”, a declarat Mircea Lucescu, conform Tuttosport.

Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla așa ceva, ucrainenii și rușii au trăit împreună ca frații. Acum problema este politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu vor exista învingători. Nu ar fi trebuit să se ajungă la acest punct”, a mai spus Il Luce. 

Citește și alte știri de actualitate: 

A uimit lumea sportului în culorile Ucrainei, dar acum șochează: „Sunt rus, îmi susțin președintele și țara”

Mircea Lucescu nu e de acord cu măsurile impuse împotriva sportivilor ruși: „În opinia mea, sportul ar trebui să unească oamenii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
penultimul
penultimul  •  15 Martie 2022, 16:36

Ceea ce nu știți e că dupa ce in august 68 Ceaușescu s-a dat rotund că se opune invaziei s-a prins că are rezerve de muniție de vre-o doua săptămâni - gloanțele și obuzele armatei romane veneau din URSS. Așa că rezistența era cam de opereta iar.Moscova știa asta. Cat despre opunerea la invazia in Cehoslovacia - pe români nu i-a invitat nimeni sa ia parte la așa ceva - ei habar nu aveau că are loc. Acum la articol - chestia asta cu suspendarea tuturor e cam stalinista. In anii 50 făceai pușcărie din cauza de origine nesănătoasă. Care era o noțiune vagă și arbitrara și uneori inventată. Acum suspendam toți sportivii ruși ? Nu, jucătorii de tenis sunt bine-mersi. Gimnastul cu z pe piept nu a pățit nimic. Deci tot o măsură arbitrara este.

abavati
abavati  •  15 Martie 2022, 15:19

Ce facem acum? cum era cu spiritul ala olimpic? ce vina au sportivii, oamenii de cultura? Facem ca in Fahrenheit 451 si ardem cartile lui dostoievski, cehov? nu mai ascultam rahmaninov si interzicem lacul lebedelor?mare sculape bascula ultraseria lui dinamo kiev! o adunatura de banderisti. credti ca ucrainienii , in general, dau 2 bani pe noi? gata, am uitat de Cernauti si Bucovina de Nord? de canalul Bistroe? de cum furau gazele de la rusi care trebuiau sa ajunga la noi? ca nici pana acum nu au recunoscut decizia de la Haga apropo de platoul continental al marii negre? ca romanii nu mai au dreptul la scoli in limba romana in ucraina?

tororosso
tororosso  •  15 Martie 2022, 15:06

„Il Luce” ... un mic oligarh și el cu reminiscență comunistă . Doar era obedientul fostei securități . Și chiar și acuma nu recunoaște implicarea fostei propagande comuniste în implicarea lui în obținerea ghetei de aur (Cămătaru & Dudu Georgescu) sub comanda sa la Dinamo .Memoria sa îi face feste sau voit declară cum că sportivi ruși sunt îndreptățiți a lua parte la majoritatea competițiilor . Remember august 1969 după invazia URSS a Cehoslovaciei când timp de câțiva ani sportivi ruși au fost marginalizați și excluși din competiții. Cei care au scăpat de acea sancțiune au fost doar Polonia , Ungaria și Bulgaria , ele fiind participante la acea invazie . România fiind singura țară care a zis nu invaziei și am stat o perioadă pe butoiul cu pulbere în a nu fi invadați de ruși .

Vezi toate comentariile (24)
Comentează