SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

A uimit lumea sportului în culorile Ucrainei, dar acum șochează: „Sunt rus, îmi susțin președintele și țara”

Sergey Karjakin, în dreapta imaginii / FOTO: Imago-Images +14   FOTO
Sergey Karjakin, în dreapta imaginii / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 20:41 / Actualizat luni, 14 martie 2022 20:48

Sergey Karjakin (32 de ani), unul dintre cei mai înzestrați șahiști ai ultimelor decenii, este pregătit să își riște cariera pentru a-l sprijini pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, cel care a ordonat invazia din Ucraina. 

Sergey Karjakin a făcut primii pași în șah la vârsta de 5 ani, în Ucraina. La vârsta de 11 ani și 11 luni devenea maestru internațional. A cucerit titlul european la U10 și pe cel mondial la U12, toate sub stindardul Federației de la Kiev. 

Chinezii, acuzați de Ucraina pentru tratamentul de la festivitatea de închidere a Jocurilor Paralimpice: „S-au apropiat de noi și ne-au cerut asta”
Război în Ucraina
Chinezii, acuzați de Ucraina pentru tratamentul de la festivitatea de închidere a Jocurilor Paralimpice: „S-au apropiat de noi și ne-au cerut asta”

A reprezentat Ucraina, dar acum susține invazia ordonată de Vladimir Putin

Din 2009, Karjakin reprezintă Rusia. A devenit campion mondial cu echipa în 2013 și 2019, stabilind și alte performanțe notabile. Al 18-lea jucător al lumii în acest moment, Sergey a fost autorul mai multor declarații scandaloase, numindu-l pe Volodymyr Zelenskyy, președintele Ucrainei, „criminal de copii”. Federația Internațională de Șah va discuta suspendarea lui.

A uimit lumea sportului în culorile Ucrainei, dar acum șochează: „Sunt rus, îmi susțin președintele și țara”
Sergey Karjakin / FOTO: Imago-Images

„Nu îmi fac iluzii în privința deciziei pe care o va lua așa numita comisie de etică, formată din oameni care nu au nicio treabă cu șahul. Cel mai probabil mi se va lua șansa de a lupta pentru titlul mondial. Toate astea pentru că sunt din Rusia și îmi susțin președintele și țara”, a transmis Sergey Karjakin, potrivit Sport24.

4a fost cea mai bună clasare a lui Sergey Karjakin în clasamentul mondial, în iulie 2011

VIDEO Gică Hagi, discurs emoționant prin care cere pace în Ucraina

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina: 

Sergiy Stakhovsky, dezvăluiri uluitoare de pe frontul din Ucraina: „Patrulez cu o vestă făcută în casă și cu o armă în mână”

Reacţia lui Daniil Medvedev după ce s-a cerut eliminarea rușilor din turneele ATP și WTA: „Eu doar respect regulile”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  15 Martie 2022, 08:06

...sahul este un sport marginalizat in Romania ...nimeni din redactia gsp ...dar absolut nimeni nu stie cum se numesc campionii nationali la sah masculin si sah feminin ...fara googal ...

rumunek
rumunek  •  15 Martie 2022, 00:43

E doar un alt exemplu că, dacă ești fenomenal într-un domeniu nu înseamnă imediat că ești un geniu și te pricepi la tot și toate. Completează colecția cu Depardieu, Kusturica sau Coelho. Păreri poate avea oricine, doar că noi greșim când le dăm unora importanță, doar pentru că pot fi exprimate public. E la fel de importantă precum e și opinia lui Kyrie Irving despre COVID sau forma planetei, sau a Simonei Halep despre cât de greu e fără steag la tenis. Ce de însă de gândit e că un om obișnuit să obțină ceva în urma unor pași, mutări efectuate, crede că va câștiga ceva ieșind cu declarația asta. Dar orice campion, oricât de mare, mai și pierde în urma unor mutări greșite.

ifrimvictor
ifrimvictor  •  15 Martie 2022, 00:25
Postat de Mornea Vasile pe 14 Martie 2022, 22:15

cine sustine criminalii sunt si ei criminali, asa ca poti sa-l susti pe criminalul putin, criminalule Sergey Karjakin. O sa mai joci sah probabil doar cu putin, ca altcineva nu o sa stea fata in fata cu un criminal

o sa joace cu karpov, care autorizeaza acum chiar legi impotriva poporului lui ca membru in duma ruseasca.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează