INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Direct în Qatar? FIFA a luat în calcul să-i dea un „wild card” Ucrainei pentru Mondial!

Ucraina// Foto: Getty Images
Ucraina// Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2022 11:01 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 11:43

La propunerea Țării Galilor, FIFA analizează posibilitatea de a permite naționalei lui Yarmolenko să participe direct la Campionatul Mondial din Qatar, dacă războiul nu încetează în Ucraina. Totuși, planul ar fi dificil de realizat.

Pe 24 martie, Ucraina ar fi trebuit să joace împotriva Scoției, într-una din semifinalele barajului pentru Mondial. Războiul a făcut imposibil meciul de la Glasgow. FIFA l-a amânat, mutându-l în iunie, dar nimeni nu este sigur că, până atunci, Rusia va înceta atacul și conflictul armat se va încheia. 

Pe acest fond de incertitudine, o altă variantă a apărut. Forul de la Zurich i-ar putea permite selecționatei galben-albastre, în circumstanțe excepționale, să se califice direct la turneul final, fără play-off. 

Momente uluitoare cu Lucian Rusandu » Un fotbalist povestește: „Un adversar mi-a rupt ligamentul și meniscul, iar arbitrul zicea să mă ridic”
SCANDAL
Momente uluitoare cu Lucian Rusandu » Un fotbalist povestește: „Un adversar mi-a rupt ligamentul și meniscul, iar arbitrul zicea să mă ridic”

Noel Mooney: „Ar fi un lucru extraordinar, după ororile prin care trec” 

A fost ideea lui Noel Mooney, directorul executiv al federației Țării Galilor. Și el e direct interesat. Galezii sunt în cealaltă semifinală, cu Austria. Și învingătoarea ar trebui să întâlnească Ucraina sau Scoția. 

„Din perspectiva noastră, dacă s-ar realiza, ar fi un lucru extraordinar. E ceva ce orice om ar spune: «Dacă nu pot juca nici în iunie, ar trebui să li se ofere o invitație». A fost o întreagă discuție în jurul subiectului, cerându-se un loc în plus pentru Ucraina după ororile prin care trec”, a declarat Mooney presei britanice. 

Noel Mooney a admis că planul ar fi dificil de realizat

Acest patrulater de baraj s-ar transforma într-un triunghi, Scoția, Țara Galilor și Austria s-ar duela pentru unul din ultimele trei bilete europene de CM, iar Ucraina ar ajunge direct în Qatar. 

Totuși, nu este ușor deloc. Și oficialul galez a admis: „Ar însemna o echipă în plus la Mondial și, într-o competiție care durează doar 28 de zile, ar fi foarte dificil să faci acest plan posibil”.

Hagi, discurs emoționant despre evenimentele din Ucraina: „Noi vrem să trăim”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Diego Simeone iubește Europa! Al 8-lea „sfert” cu Atetico Madrid

Secretele eroului Negrilă, după 39 de ani de la calificarea Craiovei în semifinalele Cupei UEFA: câți bani i-a adus golul decisiv, ce pensie „nesimțită” are acum

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
sibelius
sibelius  •  16 Martie 2022, 21:25
Postat de laur_gr pe 16 Martie 2022, 14:26

Să îi dea direct titlul mondial și să ne lase pe noi restul să jucăm pe teren pentru locurile 2-3.

Cine sunteti "voi restul"?

snooker
snooker  •  16 Martie 2022, 14:39
Postat de cirus11 pe 16 Martie 2022, 13:44

Ok rusofilule

Ok, prostule.

laur_gr
laur_gr  •  16 Martie 2022, 14:26

Să îi dea direct titlul mondial și să ne lase pe noi restul să jucăm pe teren pentru locurile 2-3.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează