FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz, un sponsor important, pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”

Iuliu Mureșan// Foto: GSP
Iuliu Mureșan// Foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2022 11:41 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 14:56

Omul de afaceri Marian Iuhasz, membru DDB Elite și sponsor important la Dinamo, îl critică public pe Iuliu Mureșan (68 de ani) pentru transferurile făcute în iarnă: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”.

Administratorul special nu mai are zile bune la Dinamo. Marian Iuhaz, unul dintre fanii-acționari importanți din DDB și membru în Comitetul de Creditori, a început să-l conteste public pe Iuliu Mureșan numit după intrarea clubului în insolvență. Afaceristul îi reproșează faptul că Dinamo a ajuns din nou în pericol de retrogradare. 

Întrebat de GSP dacă este mulțumit de activitatea lui Iuliu Mureșan, Marian Iuhasz a declarat: „Dumneavoastră dacă ați fi dinamovist ați fi mulțumit în situația actuală? Nu cred că există unul mulțumit. Eu nu sunt mulțumit! În fine, sunt problemele noastre. Eu n-am nicio relație proastă cu nimeni. N-am profituri de la nimeni, deşi sunt și eu un membru DDB și un suporter cu adevărat”.

Bogdan Onuț, detalii despre ultimele clipe din viața lui Cătălin Hîldan: „Astea au fost ultimele sale cuvinte”
DINAMO
Bogdan Onuț, detalii despre ultimele clipe din viața lui Cătălin Hîldan: „Astea au fost ultimele sale cuvinte”

Dinamo, emoţii şi pentru locul de baraj

După înfrângerea cu Rapid (1-3) suferită de Dinamo în prima etapă din play-out, Iuhasz și-a manifestat îngrijorarea în privința posibilității retrogradării directe. „Suntem la două puncte de Clinceni. Și au început să facă plăți… Sper să prindem barajul. Din păcate, avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă. Cei patru de la Mediaș sunt buni”, a mai transmis acesta pe social media. 

Ruptura este inevitabilă. Mureșan nu a fost la meciul cu Rapid și a anunțat că va pleca de la Dinamo după ce depune actele pentru obținerea licenței. Marian Iuhasz este recunoscut ca unul dintre sponsorii care au finanțat echipa la greu, iar conform lui Mircea Rednic, a plătit și comisioane de mii de euro pentru transferurile unor jucători.

Zi decisivă: clubul află dacă intră în insolvență și dacă poate primi licența
INSOLVENȚĂ
Zi decisivă: clubul află dacă intră în insolvență și dacă poate primi licența

Răzvan Grădinaru: „Vrem să prindem barajul”

De altfel, antrenorul Dusan Uhrin (54 de ani) le-a transmis fanilor alb-roșii că obiectivul realist este barajul. Au mai rămas 8 runde, iar „haita” se află pe 8, al doilea loc de baraj, la 6 puncte de Mioveni și la 9 de FCU Craiova, prima situată deasupra liniei care asigură salvarea directă de la retrogradare. 

„Câinii” nu pot spune însă „lăsați-ne să se pregătim de baraj!”, deoarece penultima clasată, Academica Clinceni, le suflă în ceafă. Ilfovenii sunt la doar două puncte în spate. „Să fim atenți, retrogradarea e aproape! Ne e frică. Vrem să ne îndepărtăm de Clinceni, să prindem barajul. Dacă a ajuns să îmi fie frică de Clinceni, mă las de fotbal. Dinamo e un brand, trebuie să-l salvăm”, a avertizat Răzvan Grădinaru (26 de ani), după eșecul cu Rapid.

6 jucători sunt gata să plece de la CFR Cluj în vară » De cine se poate despărți Petrescu
CFR CLUJ
6 jucători sunt gata să plece de la CFR Cluj în vară » De cine se poate despărți Petrescu

Cifre îngrijorătoare pentru Dinamo

La cum arată cifrele InStat după meciurile disputate de Dinamo și Clinceni în prima etapă din play-out, „câinii roșii” chiar ar trebui să-și facă probleme. Parametrii ilfovenilor din partida cu UTA, 0-3, la Arad, sunt foarte apropiați de cei înregistrați de dinamoviști în confruntarea cu Rapid. 

Chiar mai buni la unele capitole, precum posesie, pase și cornere. Comparația poate fi considerată relevantă, ținând cont de faptul că atât UTA, cât și Rapid sunt echipe cu pretenții să joace barajul pentru Conference League.

Dinamo vs Clinceni

Rapid-Dinamo 3-1parametruUTA-Clinceni 3-0
198index InStat echipă193
7/1ocazii de gol/transformate2/-
9/1șuturi/pe poartă6/1
3cornere6
42%posesie56%
94atacuri90
382/291pase/reușite549/458

Programul lui Dinamo, Clinceni și Mioveni până la finalul play-out-ului

Etapa 2 
Dinamo - Sepsi 
Clinceni - Rapid 
Mioveni - Chindia 

Etapa 3 
Chindia - Dinamo 
Sepsi - Clinceni 
FCU Craiova - Mioveni 

Etapa 4 
Dinamo - FCU Craiova 
Clinceni - Chindia 
Gaz Metan - Mioveni 

Etapa 5 
Mioveni - Dinamo 
FCU Craiova - Clinceni 
Mioveni - Dinamo 

Etapa 6 
Gaz Metan - Dinamo 
Clinceni - Mioveni 

Etapa 7 
Dinamo - Clinceni 
Mioveni - FC Botoșani 

Etapa 8 
FC Botoșani - Dinamo 
Gaz Metan - Clinceni 
UTA - Mioveni 

Etapa 9 
Dinamo - UTA 
Clinceni - FC Botoșani 
Mioveni - Rapid

Jurnalistul GSP Adrian Florea despre Dinamo: „Un club bolșevic, ajuns să fie condus pe stil bolșevic!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

6 jucători sunt gata să plece de la CFR Cluj în vară » De cine se poate despărți Petrescu

Becali a cerut să-l vadă la treabă și a fost încântat de prestația jucătorului care nu mai fusese titular din august 2021!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  17 Martie 2022, 13:35
Postat de Costel Pisleaga pe 16 Martie 2022, 18:15

portar , dinamo are nevoie k d aer d un portar adevarat si nu intelegem dc nu i se face nici-o oferta lui valentin cojocaru !!!

Du-te bah cu Cojocaru. Esanu e de 100 ori mai bun. Are 21 de ani.

creeperno115
creeperno115  •  16 Martie 2022, 22:35

Nu sunt bani

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  16 Martie 2022, 18:15

portar , dinamo are nevoie k d aer d un portar adevarat si nu intelegem dc nu i se face nici-o oferta lui valentin cojocaru !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează