INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DUCKADAM

UPDATE Mănușile cu care Helmut Duckadam a apărat 4 penalty-uri la Sevilla s-au întors la București! Unde vor putea fi văzute

Foto: Helmuth Duckadam
Foto: Helmuth Duckadam

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 21:15 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 01:22

La peste două decenii de când le-a achiziționat cu 3.000 de dolari și le-a păstrat în Canada, Voicu a adus pentru 5 luni la Muzeul Fotbalului din București mănușile cu care Helmuth Duckadam a parat loviturile de departajare la Sevilla.

  • Vrei să mergi într-o excursie de vis în Spania? Hai alături de Gabi Balint, pe 7 mai, chiar la Sevilla! Detalii AICI

UPDATE / Mănușile lui Duckadam, expuse la Muzeul Fotbalului din București

Joi după-amiază, posesorul mănușilor cu care Duckadam a scris istorie în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a sosit la București. 

Astăzi le va aduce la Muzeul Fotbalului, într-o conferință de presă programată la ora 10:30. La ea va fi prezent și Helmuth Duckadam.

Mănușile lui Duckadam, înapoi la București 

După 21 de ani, mănușile legendare cu care Helmut Duckadam apărase 4 penaltyuri în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, în 7 mai 1986 (Steaua- Barcelona 2-0), se întorc acasă, de peste Oceanul Atlantic.

3000 de $ pentru mănușile lui Duckadam

În 2002, un arădean le achiziționa de pe internet, unde fostul internațional le scosese la vânzare. A plătit pentru ele 3.000 de dolari, iar mănușile ajungeau în Canada, la Montreal, unde Voicu era stabilit. De atunci, mănușile, păstrate într-o cutie specială, au devenit motiv de inspirație pentru tinerii fotbaliști canadieni.

În 2018, Voicu și fiul său, Marco, se și întâlneau pentru prima dată personal cu Helmut Ducadam, în urma unei vizite în România. Gazeta Sporturilor i-a vizitat pe Voicu și pe Marco, în decembrie 2022, când mănușile lui Duckadam au fost prezentate zecilor de copii care se antrenau la școala de portari "Clean Sheet" din Laval, o suburbie a Montrealului, condusă Rino Angelillode. 

Fiul lui Voicu, Marco (16 ani), cel care își dorește ca într-o zi să apere poarta României, se antrena acolo. Iar acum își continuă cariera de goalkeeper la CS Saint-Laurent din Montreal. Încă de atunci, Voicu își dorea să găsească o soluție ca mănușile să ajungă și în România.

„Lecția Duckadam” se predă și în Canada » Gazeta l-a vizitat pe posesorul mănușilor lui Helmut: „Țelul meu e să apăr poarta naționalei României la un Mondial!”
REPORTAJ CANADA
„Lecția Duckadam” se predă și în Canada » Gazeta l-a vizitat pe posesorul mănușilor lui Helmut: „Țelul meu e să apăr poarta naționalei României la un Mondial!”

Mănușile lui Duckadam se întorc în România

Recent, proprietarul mănușilor și-a dat acordul să le aducă în țară și să le expună la Muzeul Fotbalului din București. Unde vor putea fi admirate de publicul român din 28 aprilie până la finalul lunii septembrie. 

Evenimentul va fi precedat de o conferință de presă organizată la Muzeul Fotbalului, la care va fi prezent și portarul Stelei, Helmut Duckadam, dar și cel care le-a achiziționat în urmă cu 21 de ani.

O să am ceva emoții, nu am mai văzut acele mănuși din 2002. Și am apărat cu ele doar un singur meci, finala de la Sevilla! Am fost invitat de atunci în Canada, de către cel care le-a cumparat, dar nu am apucat să ajung. Nu ne știam până acum 5 ani, când Voicu și Marco m-au vizitat în România. Acum vom avea ocazia să ne revedem. Mă bucur că mănușile acelea vor putea fi văzute, în sfârșit, și aici, acasă, la Muzeul Fotbalului, după atâția ani.

Helmuth Duckadam, eroul de Sevilla '86

Am vrut mereu ca aceste mănuși ale lui Duckadam, o parte specială din istoria fotbalului românesc, să poată fi văzute și admirate de cei de acasă, de noile generații de fotbaliști, nu doar de cei din Canada.

- Proprietarul mănușilor lui Duckadam

VIDEO Imagini cu pereții sediului de la Nyon » Singura trimitere către România: posterele cu Duckadam

Citește și alte știri:

Ce ȚEAPĂ și-a luat Becali! Visa să-l transfere și a ajuns să-i plătească 90.000€ pentru fiecare reușită: „Pleacă la vară și cu asta basta”

„Avem primul interviu cu Michael Schumacher după accident!” » Situație șocantă în Germania, familia anunță că îi va da URGENT în judecată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  21 Aprilie 2023, 11:56

Helmut ar trebui să le răscumpere

Vezi toate comentariile (1)
Comentează