SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECIZIE

„Avem primul interviu cu Michael Schumacher după accident!” » Situație șocantă în Germania, familia anunță că îi va da URGENT în judecată

Imagine de arhivă cu Michael Schumacher / foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Imagine de arhivă cu Michael Schumacher / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 14:09 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 14:18

Familia lui Michael Schumacher plănuiește să dea în judecată publicația germană „Die Aktuelle”, care a ieșit pe prima pagină cu un presupus prim interviu cu legendarul pilot, după accidentul suferit la schi în decembrie 2013. 

Era vorba, bineînețels, despre un interviu fals, generat cu un instrument de inteligență artificială. Această situație a scandalizat familia lui Schumacher.

Conform ESPN, publicația amintită s-a lăudat pe prima pagină că deține un interviu în exclusivitate cu Schumacher: „Fără jumătăți de propoziții de la prieteni. Răspunsuri de la el. De la Michael Schumacher, 54 de ani!”.

„Avem primul interviu cu Michael Schumacher după accident!” » Situație șocantă în Germania, familia anunță că îi va da URGENT în judecată
Revista „Die Aktuelle” a promovat pe copertă așa-zisul interviu cu Michael Schumacher

O publicație din Germania s-a lăudat cu „primul interviu cu Michael Schumacher de la accident!”

Ce au dezvăluit abia ulterior jurnaliștii nemți e că „interviul” era generat de un chatbot, adică de un instrument de inteligență artificială, iar răspunsurile nu-i aparțineau lui Schumacher!

Familia marelui sportiv neamț n-a stat pe gânduri și a anunțat că va cere socoteală în instanță tabloidului: „Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a confirmat pentru ESPN că vor fi luate măsuri legale”. 

+8 FOTO

Lipsesc informațiile concrete despre starea actuală a lui Michael Schumacher

Pe 29 decembrie 2013, în urmă cu nouă ani, fostul mare pilot Michael Schumachr, acum în vârstă de 53 de ani, a suferit un grav accident în timp ce se afla la schi. Schumacher a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble. 

A fost transferat pe 16 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne. A fost externat pe 9 septembrie 2014 și până în prezent a fost tratat în locuința lui, păstrându-se secrete informațiile despre starea lui.

„Sigur că mi-e dor de Michael, în fiecare zi. Nu doar mie îmi este dor de el, ci şi copiilor, întregii familii, tatălui lui şi tututor celor apropiați lui. Tuturor le este dor de Michael. El este aici, într-un mod diferit, dar este aici și cred că asta ne face să găsim putere”, spunea soția Corinna, în documentarul Netflix dedicat septuplului campion mondial din „Marele Circ”.

Gazeta a testat sistemul de inteligență artificială ChatGPT. Acesta a oferit răspunsuri corecte, dar și date complet greșite: „Hagi este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști români din istorie”, „Lăcătuș a jucat la Rapid”
EXPERIMENT GSP
Gazeta a testat sistemul de inteligență artificială ChatGPT. Acesta a oferit răspunsuri corecte, dar și date complet greșite: „Hagi este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști români din istorie”, „Lăcătuș a jucat la Rapid”

Michael Schumacher a avut o carieră glorioasă

21 de ani, cu 4 sezoane de pauză, între 2006 și 2010, a durat cariera lui Michael în Formula 1. A debutat în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, și s-a oprit în 2012, în Brazilia.

Prima victorie a obținut-o tot în Belgia, la doar un an de la debut. Au urmat altele 90, 7 titluri de cel mai bun pilot din lume, 155 de podiumuri și 68 de plecări de pe prima grilă de start. Schumacher a început la Jordan, a continuat la Benetton și a cunoscut măreția la Ferrari.

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele.

Schumacher are în palmares și două titluri de cel mai mare sportiv al anului, în 2002 și 2004. A mai fost nominalizat în 2001, 2003, 2005 și 2007.

FOTO. Imagini memorabile din cariera sclipitoare a lui Michael Schumacher

+8 FOTO

Citește și alte știri din Formula 1:

I s-a filtrat adresa! » Charles Leclerc le cere fanilor să-i respecte intimitatea

McLaren e bună de plată! Gigantul din Formula 1 trebuie să plătească 740.000 de euro după moartea unui angajat

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
VardyParty
VardyParty  •  20 Aprilie 2023, 17:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  20 Aprilie 2023, 17:00

Titlul nu șochează, că doar vorbim de GSP, coordonată editorial de întâiul deontolog al țării.

Dino
Dino  •  20 Aprilie 2023, 16:21
Postat de Acidutzu_67 pe 20 Aprilie 2023, 14:47

O publicatie serioasa sau un site respectabil de sport nu citeaza Die Aktuelle, o publicație săptămânală germană cunoscută că publică bârfe și zvonuri din lumea mondenă... Lasati Cancan sa se ocupe de stiri false de genul asta.. Sau voi nu sunteti site respectabil, ci un cancan sportiv?!

Da si ei stiu asta ca sunt cancan sportiv.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează