INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URUGUAY

Marcelo Bielsa s-a întors » „El Loco” va antrena o dublă campioană mondială!

Marcelo Bielsa, foto: Imago
Marcelo Bielsa, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 11:23 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 11:29

Argentinianul Marcelo Bielsa (67 de ani) va deveni selecționerul Uruguayului și va semna un acord până în 2026. Liber de contract din 2022, după despărțirea sa de Leeds, mai pregătise naționala Argentinei și pe cea chiliană. 

Marcelo Bielsa revine în circuit. Argentinianul de 67 de ani și-a găsit echipă, la 15 luni după ce a plecat din Premier League, de la Leeds United. "El Loco" și-a dat acordul pentru a pregăti naționala Uruguayului, care căuta un înlocuitor pentru Diego Alonso.

Associated Press anunță că Jorge Casales, membru în Comitetul Executiv al federației din Montevideo, a bătut pama cu Bielsa pentru un contract până în 2026, după Cupa Mondială din SUA, Mexic și Canada: "Singurul lucru care ne mai lipsește este semnătura lui pe angajament", a spus oficialul sud-american.

S.O.S Steaua! CSA riscă retrogradarea » Problemele depistate în dosarul de licențiere
CSA STEAUA
S.O.S Steaua! CSA riscă retrogradarea » Problemele depistate în dosarul de licențiere

Marcelo Bielsa și Uruguay, negocieri de 3 luni

Bielsa ar ajunge luni în capitala Uruguayului și fostul tehnician al lui Marseille și Lille ar urma să fie prezentat oficial săptămâna viitoare într-o conferință de presă. Tot Casales a mai dezvăluit că negocierile cu Marcelo au fost foarte complicate și de durată, primele contacte fiind acum trei luni. Noul selecționer ar trebui să debuteze peste o lună, când Uruguayul are programate două amicale, cu Nicaragua și Cuba.

Și va aduce cu el o echipă formată din 5 asistenți, având ca obiectiv calificarea la CM 2026, după ce la ultima ediție din Qatar, celeștii nu au trecut de grupă, fiind devansați de Portugalia și Coreea de Sud.

Bielsa e campion olimpic!

Bielsa ajunge la a treia națională din CV, după ce a fost selecționerul Argentinei, între 1998 și 2004 și a naționalei statului Chile, între 2007 și 2011. A cucerit titlul olimpic în 2004 și a jucat finala Copei America în 2004 cu naționala Argentinei, iar la cluburi are trei titluri de campion cu Newell's Old Boys și Velez Sarsfield și o promovare cu Leeds, în Premier.  

737de meciuri are Marcelo Bielsa în cariera de antrenor începută la Newell's Old Boys, obținând 335 de victorii și 190 de remize și 212 eșecuri

Citește și: 

Șoc în fotbalul european » O formație a fost deposedată de titlul de campioană și depunctată cu 50 de puncte! A fost adversara celor de la CFR Cluj în cupele europene

Juventus, salvată la ultima fază a turului cu Sevilla, din semifinalele Europa League! + Mourinho, aproape de o nouă finală europeană

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
losche
losche  •  12 Mai 2023, 15:18

Nici eu nu am inteles aceasta obsesie cu Bielsa. Toti marii antrenori ai lumii au spus ca el este cel mai bun, printre cei mai buni, inovativi...am inteles, insa la cate cluburi si nationale a fost, per total trofeele l au s ocolit. Da a avut si succese sau finale jucate, clar ii plac echipele underdogs, insa mi se pare ca se exagereaza cu ale lui cunostiinte. '***' o fi venit cu filozofii noi acum f multi ani, dar aplicate au dus la putine trofee cu care sa se laude. De aceea ma gandesc ca e un antrenor OK si atat. Guardiola la Bayern a fost declarat fail ca nu a luat Champions League in cativa ani iar de la Bielsa asteptarile lipsesc complet... E cumva laudat orice ar face. Ptr munca la Leeds, bv lui. Championship e cred ca cea mai grea liga a 2 din lume, f multe echipe, jocuri si baraje. El si Benitez cu asta se mai lauda recent, o promovare in Premier. Dar trebuie mai mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

inshallah
inshallah  •  12 Mai 2023, 13:42

care e fantezia cu acest ineficient grigoras argentinian?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează