INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Arabii continuă mutările tari pe piața transferurilor » Saudiții aduc un campion în Serie A și un câștigător al Ligii Campionilor

Roberto Firmino și Marcelo Brozovic se transferăă în Arabia Saudită. 
Foto: Imago
Roberto Firmino și Marcelo Brozovic se transferăă în Arabia Saudită. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 07:38 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 09:26

Saudiții continuă să aducă în campionatul intern nume importante din fotbalul european. Arabii au reușit să mai convingă încă doi jucători să vină în liga din Golf: Marcelo Brozovic (30 de ani), mijlocaș croat legitimat la Inter Milano, și Roberto Firmino (31 de ani), atacant brazilian care a evoluat mai mulți ani la Liverpool

Marcelo Brozovic a acceptat oferta venită din partea celor de la Al Nassr Riyadh. Deși era dorit și de FC Barcelona, internaționalul cu 87 de selecții în naționala țării lui va juca în Golf. Iar Roberto Firmino va evolua la Al Ahli, formație nou-promovată în prima ligă saudită, anunță specialistul în mercato Fabrizio Romano. 

FCSB vrea să aducă un portar român care joacă în Italia! GSP are primele detalii
FCSB
FCSB vrea să aducă un portar român care joacă în Italia! GSP are primele detalii

Marcelo Brozovic, noul jucător al lui Al Nassr Riyadh

Jurnalistul italian mai informează că Marcelo Brozovic va efectua astăzi vizita medicală și va semna cu Al Nassr Riyadh. Inter primește 23 de milioane de euro în schimbul transferului lui Marcelo Brozovic în Golf. 

Marcelo Brozovic va semna un contract pe 3 ani cu saudiții, urmând să câștige, în cele 3 sezoane petrecute în Arabia Saudită, în jur de 100 de milioane de euro. La Al Nassr Riyadh, Brozovic va fi coleg cu Cristiano Ronaldo.

Brozovic ajunsese la Inter în ianuarie 2015, sub formă de împrumut de la Dinamo Zagreb. A fost transferat definitiv de italieni în iulie 2016, pentru 5 milioane de euro. A jucat 330 de meciuri în tricoul lui Inter, a marcat 31 de goluri și a dat 43 de pase de gol. 

5 trofeea cucerit Brozovic cu Inter, printre care un titlu în Serie A și două Cupe ale Italiei

Roberto Firmino va semna cu Al Ahli

De cealaltă parte, Roberto Firmino vine liber în Arabia Saudită, după ce contractul cu Liverpool i-a expirat. Reprezentanții lui Firmino și cei ai lui Al Ahli au ajuns la un acord verbal, brazilianul urmând să efectueze vizita medicală în zilele care urmează. Roberto Firmino va semna o înțelegere valabilă până în 2026 cu Al Ahli. 

Roberto Firmino era jucătorul lui Liverpool din iulie 2015, când englezii îl aduceau de la Hoffenheim, pentru 41 de milioane de euro. În tricoul „cormoranilor”, Firmino a jucat 362 de partide, a punctat de 111 ori și a pasat decisiv în 79 de rânduri. 

7 trofeea câștigat Firmino la Liverpool, printre care un titlu în Premier League și o Ligă a Campionilor

Kalidou Koulibaly sau Karim Benzema, alți fotbaliști de top care au ajuns în Arabia Saudită în această vară

Alți fotbaliști de top din fotbalul european au ajuns în campionatul Arabiei Saudite în această vară. 

  • N'Golo Kanté, de la Chelsea la Al Ittihad
  • Karim Benzema, de la Real Madrid la Al Ittihad
  • Edouard Mendy, de la Chelsea la Al Ahli
  • Ruben Neves, de la Wolves la Al Hilal
  • Kalidou Koulibaly, de la Chelsea la Al Hilal

Citește și: 

Surpriză! Fanii lui Inter Milano îl vor înapoi la echipă pe Ionuț Radu: „E al nostru și e foarte bun”

E gata: Manchester United, transfer de 70 de milioane de euro de la o rivală din Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  30 Iunie 2023, 10:29

Parca vad ca nu o sa se plateasca contractele astea mari si o sa ajunga toti pe la TAS...

RaduIAm
RaduIAm  •  30 Iunie 2023, 09:52
Postat de fibra pe 30 Iunie 2023, 08:20

Poti sa muti toate valorile posibile in acest campionat.Nationala respectiva tot jucatori fara calitati va avea,deoarece asta e gena lor.Tot se vor ruga la orele stabilite si vor tine posturi negre interminabile.

Daca studiezi putin problema realizezi ca ei nu tin post adevarat. Este o facatura. Cum apune soarele si pana rasare se indoapa. In timpul postului lor sunt cele mai multe internari cu indigestie si cele mai mari vanzari la carne. Halal !

fibra
fibra  •  30 Iunie 2023, 08:20

Poti sa muti toate valorile posibile in acest campionat.Nationala respectiva tot jucatori fara calitati va avea,deoarece asta e gena lor.Tot se vor ruga la orele stabilite si vor tine posturi negre interminabile.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează