INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BORUSSIA DORTMUND

I-au tăiat jumătate din bani! » Fotbalistul legendar din Bundesliga, trecut în rezervă la clubul pentru care a scris istorie

Marco Reus și-a prelungit contractul cu Borussia Dortmund. Foto: Imago Images
Marco Reus și-a prelungit contractul cu Borussia Dortmund. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 19:24 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 20:13

Marco Reus, 33 de ani, și-a prelungit contractul cu Borussia Dortmund până-n 2024, în condiții mult sub statutul său. De la 12 milioane de euro pe an, plus premii, a coborât la cel mult 7 milioane, cu tot cu premii, și va trebui să accepte si banca de rezerve.

În ianuarie, când a intrat în ultima jumătate de an a contractului cu Borussia Dortmund, Marco Reus a avut o ofertă din Arabia Saudită, de la clubul lui Cristiano Ronaldo, Al Nassr. 

Însă a refuzat milioanele arabilor pentru a-și încheia cariera la clubul care l-a lansat în fotbalul mare. Iar astăzi a semnat prelungirea pe un an a acordului cu galben-negrii, până-n 2024.

CCA, verdicte pentru cartonașele roșii din Rapid - FCSB. Cum a judecat Vassaras faulturile lui Răzvan Onea și Dragoș Grigore
ARBITRAJ
CCA, verdicte pentru cartonașele roșii din Rapid - FCSB. Cum a judecat Vassaras faulturile lui Răzvan Onea și Dragoș Grigore

Marco Reus pierde jumătate din bani după ce și-a prelungit contractul cu Borussia Dortmund

Condițiile noului angajament sunt, însă, modeste. Dacă, în acest moment, căpitanul în vârstă de 33 de ani al Borussiei este cel mai bine plătit din lot, cu un salariu fix de 12 milioane de euro pe sezon, la care se adaugă diverse premii, stagiunea viitoare va încasa cel mult 7 milioane, cu tot cu premii

382 de meciuria bifat Marco Reus în tricoul Borussiei Dortmund. Are 161 de goluri și 120 pase decisive, fiind al doilea cel mai bun marcator din istoria clubului, după Adi Preißler (177 goluri)

De asemenea sub statutul său, el va trebui să accepte că de acum încolo nu va mai fi titular de drept. Tabloidul Bild relatează că acesta a fost unul dintre punctele-cheie în cadrul negocierilor cu conducerea clubului.

Directorul sportiv Sebastian Kehl i-a trasat și o nouă sarcină: „Ca vechi jucător al clubului nostru, originar din Dortmund, el nu va continua doar să joace un rol activ în celebrarea succesului pe teren, ci va avea un rol și în integrarea și dezvoltarea tinerilor fotbaliști din lotul echipei”. Reus este din 2012 la Borussia.

17,1 milioane de euroa costat-o pe Borussia transferul lui Marco Reus de la Borussia Monchengladbach, în vara lui 2012

În acest moment, noi, ca echipă, avem în fața ochilor un obiectiv mare asupra căruia ne concentrăm: Vrem să devenim campioni ai Germaniei și avem nevoie de fiecare fan în parte pentru a realiza acest lucru. Dar chiar și dincolo de asta, vreau să dau tot ce am mai bun pentru clubul cu care mi-am petrecut mai mult de jumătate din viață. Pentru mine, încă nu există nimic mai bun decât să înscriu goluri în fața celor mai frumoși fani din lume și pe cel mai frumos stadion din lume și să sărbătorim împreună victoriile. De aceea sunt fericit că mi-am prelungit contractul cu încă un an, pentru că am spus mereu că nu aș vrea să joc pentru alt club în cariera mea decât pentru BVB. 

- Marco Reus, căpitan Borussia Dortmund

Clasamentul din Bundesliga

Citește și:

Începe curățenia la Bayern! 7 jucători pe lista plecărilor, dar se pregătesc două transferuri de calibru

Guardiola, transformare radicală: creatorul tiki-taka joacă acum pe contraatac și cu degajări din propriul careu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sorine
sorine  •  28 Aprilie 2023, 10:36

Saracul de El,a pierdut jumatate de salariu,acum in criza energiei si a razboiului? 7 milioane nu-i ajung de doua pâini pe zi,un kil de cartofi si un litru de ulei!

brujo
brujo  •  28 Aprilie 2023, 09:53

Omul e fanul clubului. Stiu ca pentru voi, gesepe, e mai important scandalul. Dar aici nu e cazul. Echte Liebe !

mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Aprilie 2023, 08:49

Marco Reus pierde jumătate din bani după ce și-a prelungit contractul cu Borussia Dortmund?? b nu a pierdut nici un ban! mama saraciei de jurnalisti!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează