INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OPINIE

Legenda Argentinei nu are dubii: „Messi nu va fi mai mare decât Maradona nici dacă ia 4 Cupe Mondiale la rând!”

Lionel Messi a câștigat Copa America în premieră // foto: Guliver/gettyimages +20   FOTO
Lionel Messi a câștigat Copa America în premieră // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2021 10:22 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 11:42

Mario Kempes (67 de ani) consideră că Lionel Messi (34) nu va fi niciodată la fel de mare cum a fost Diego Maradona.

Duminică, Lionel Messi a cucerit Copa America alături de Argentina. Primul astfel de trofeu pentru La Albiceleste după 28 de ani, cu Messi căpitan. Mulți au considerat că trofeul internațional câștigat de Messi reprezintă piesa care lipsea din puzzle, dovada incontestabilă că Leo este cel mai bun al tuturor timpurilor.

Părerea nu este împărtășită de Mario Kempes, fostul atacant al Argentinei, care crede că Messi nu îl va depăși vreodată pe regretatul Diego Maradona.

Mario Kempes nu are dubii: „Messi nu va fi niciodată mai bun decât Maradona”

„Marea nenorocire a lui Messi este că a venit pe scenă imediat după Diego Armando Maradona. Iar Diego, un jucător idolatrizat de toată lumea, este foarte dificil de eclipsat.

Messi vrea să fie mai bun decât Maradona? Nu va realiza asta nici dacă o să câștige 4 Cupe Mondiale consecutive. Și încă nu a fost încununat campion mondial. Nu contează cât de mult câștigă și ce câștigă, nu va fi capabil să îl depășească pe Maradona”, a spus Kempes pentru ESPN Mexico, potrivit The Mirror.

Mario Kempes însuși este campion mondial alături de Argentina. Cu numărul 10 pe spate, Kempes a condus selecționata sud-americană la Cupa Mondială din 1978.

Lionel Messi și Diego Maradona au fost deseori comparați ca urmare a țării natale, staturii și stilului spectaculos de joc, cu multe acțiuni individuale care te lasă fără cuvinte. 

Spre deosebire de Messi, Diego Maradona a câștigat Cupa Mondială alături de Argentina, în 1986. În schimb, Lionel are mai multe goluri la națională, 76 în 151 de meciuri, față de 34 în 90 de meciuri în dreptul lui Maradona, stins din viață în noiembrie 2020.

VIDEO. Goluri superbe reușite de Lionel Messi în La Liga

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Stanciu va juca la Galatasaray!” » Turcii plătesc aproape dublu față de oferta inițială!

Se pregătește un schimb neașteptat în La Liga » Barcelona și Atletico Madrid, în negocieri avansate!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează