INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GAZIANTEP

Marius Șumudică, antrenorul anului în Turcia » Mesajul transmis de român

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a fost desemnat cel mai bun tehnician al anului în Turcia de către publicația de specialitate „Futbol Arena”!
Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a fost desemnat cel mai bun tehnician al anului în Turcia de către publicația de specialitate „Futbol Arena”!

Articol de - Publicat joi, 31 decembrie 2020 10:11 / Actualizat joi, 31 decembrie 2020 17:13

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a fost desemnat cel mai bun tehnician al anului în Turcia de către publicația locală „Futbol Arena”!

„E o onoare! Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor implicați în fotbal din Turcia. Personal, e și un progres, pentru că în Arabia Saudită am ieșit pe locul 3 tot într-un astfel de clasament. 

Cu aceste lucruri rămâi în viață, nu cu banii, care sunt trecători. Sunt extrem de fericit! Înseamnă că munca mea din fiecare zi este răsplătită”, a declarat Șumudică pentru Gazetă.

Cu 4 victorii consecutive în Turcia și un singur meci pierdut în acest sezon (chiar în prima etapă, cu Galatasaray), Gaziantep ocupă locul 4 în campionat. Deasupra se află doar Alanyaspor, tot cu 27 de puncte, dar cu un meci în plus și golaveraj mai bun, Beșiktaș și Galatasaray.

Celelalte premii oferite de „Futbol Arena” în Turcia:

  • Portarul anului: Fernando Muslera 
  • Fundașul anului: Marcao 
  • Mijlocașul anului: Kahveci 
  • Atacantul anului: Sorloth

15 ani de când Marius Șumudică a debutat ca „principal"

Șumudică a renunțat la cariera de fotbalist în 2005, an în care a și debutat ca antrenor principal. A făcut-o din Liga a 3-a, unde a preluat-o pe Rocar, la începutul lui decembrie, în urmă cu 15 ani. A rezistat un an, după care a urcat puțin niveul și în următoarele 3 sezoane a antrenat la liga secundă, unde s-a aflat pe banca echipelor Inter Gaz, Progresul și Farul. 

Debutul lui Șumudică în calitate de tehnician în Liga 1 s-a produs în urmă cu fix 11 ani, când Jean Pădureanu i-a oferit posibilitatea să o pregătească pe Gloria Bistrița, pe 4 ianuarie 2010.

VIDEO » Șumudică a provocat o criză de nervi: „Am spart un televizor în vestiar”

Citește mai multe știri despre Marius Șumudică:

Marius Șumudică, savuros în direct la TV: „Al meu doarme și acum. A fost rupt în două pe teren!”

Marius Șumudică i-a înnebunit pe turci: „Îmi pupă mâna! În 14 zile mă fac cetățean turc!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  31 Decembrie 2020, 12:56

RESPECT SUMUDICA! Unde sunt fanii clonei FCSB care radeau de Sumudica cand mai avea cate o infrangere? Probabil isi ascut unghia...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează