INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Șumudică, furios pentru ce s-a întâmplat în prelungirile meciului de azi: „Nu ai voie să faci asta! E prea mult pentru mine. Până când?”

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 18:14 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 11:04

Marius Șumudică, 52 de ani, a fost atât de aproape de victorie duminică. Gaziantep a condus 1-0, dacă ar fi învins ar fi sărit deasupra zonei retrogradării. Dar a fost egalată în prelungiri acasă de Samsunspor (1-1) și acest punct nu o ajută: a rămas sub linia roșie! ♦ „Am condus cu 1-0, e incredibil cum am pierdut victoria”, a răbufnit Șumudică. „E a treia oară când ni se întâmplă. Dacă nu ucizi meciul... O dată, de două ori, de trei ori. Până când?”.

După șapte meciuri la rând în care a înregistrat o singură victorie, patru egaluri și două înfrângeri, Marius Șumudică a învins-o în deplasare pe Istanbulspor, 3-1. A întrerupt seria fără victorie.

Marius Șumudică a condus după faza lui Deian Sorescu. Prea devreme bucuria

Dacă ar fi învins și duminică, acasă, cu Samsunspor (pe care o bătuse în tur cu 2-1), Gaziantep și românii săi ar fi ieșit din zona retrogradării, ar fi avut 30 de puncte, cu care ar fi urcat dintr-odată până pe locul 11! Ar fi depășit-o și pe Samsun în clasament. Și a fost atât de aproape să reușească.

Horațiu Moldovan, amenințat de fostul său impresar: „Să-și respecte înțelegerile, sunt banii mei! Mai are o săptămână”
ATLETICO
Horațiu Moldovan, amenințat de fostul său impresar: „Să-și respecte înțelegerile, sunt banii mei! Mai are o săptămână”

În minutul 83, roș-negrii lui Șumudică au deschis scorul. Intrat în joc în minutul 79, Deian Sorescu a șutat în blocaj, mingea a ricoșat la marginea careului mare, de unde Ogun Ozcicek a tras direct, voleul lui surprinzându-l pe portarul oaspeților. Era 1-0 și Gaziantep spera. Se vedea deja mult peste linia roșie.

Numărul 4 al lui Marius Șumudică a greșit. Florin Niță, învins

Dar s-a intrat în prelungiri și echipa lui Șumudică nu a rezistat până la capăt. Antrenorul îi înlocuise pe Alex Maxim (62) și pe Denis Drăguș (90). O pasă lungă spre careul gazdelor și Arda Kizildag a greșit.

Deși a sărit deasupra adversarului, numărul 4 a deviat balonul în spate și acolo era slovacul Satka. Acesta a preluat și Florin Niță nu a mai putut face nimic. Bombă sub transversală. Era minutul 90+2. Și nu s-a mai întâmplat nimic. 1-1, final. Gaziantep a rămas prima sub linia retrogradării.

Florin Niță a fost omul meciului pentru Marius Șumudică

Până atunci, Niță a fost cel mai bun om al lui Șumudică. În prima repriză, portarul a avut noroc de două ori. Oaspeții au deschis scorul (18), dar golul a fost anulat de VAR: ciadianul Marius Mouandilmadji, cel care marcase, era în ofsaid. În minutul 30, același atacant cu prenumele lui Șumudică a fost față-n față cu Niță, însă a șutat pe lângă bară.

După pauză, Niță și-a salvat echipa în trei faze în nouă minute (56-59-65). De fiecare dată, paradele lui au evitat golul. În prelungiri, și el a fost depășit.

Marius Șumudică: „La 1-0 trebuie să faci totul, orice, ca să reziști". Căpitan eliminat la vestiare

La flash-interviul de după joc, Șumudică s-a înfuriat pe jucătorii lui. „Am condus cu 1-0, e incredibil cum am pierdut victoria și cele trei puncte. La 1-0, când mai sunt atât de puține minute, trebuie să faci totul, orice, ca să reziști. Nu ai voie să conduci și să iei gol în prelungiri", a răbufnit antrenorul.

După meci, altă veste rea pentru tehnician. Căpitanul său, senegalezul Papy Djilobodji, a fost eliminat de arbitru la vestiare. Lovise un adversar.

Marius Șumudică: „Jucătorii cu experiență n-au arătat nimic. Nu vreau să-i acopăr!"

La conferință, Șumudică a fost și mai nervos, atacând propria echipă. „Cu Pendikspor am avut 2-0, am fost egalați și am pierdut două puncte, cu Adana Demirspor am avut 2-0 și tot am pierdut două puncte. Acum am avut 1-0 și am pierdut două puncte. Unii fac orice pentru a păstra rezultatul, apelează și la trucuri murdare, noi nu, de ce nu? Dacă nu faci asta, nu reziști. Trebuie să faci orice", a tunat Șumudică.

Șumudică, furios pentru ce s-a întâmplat în prelungirile meciului de azi: „Nu ai voie să faci asta! E prea mult pentru mine. Până când?”
Marius Șumudică, la conferința de presă a lui Gaziantep, după 1-1 cu Samsun

„Nu am jucat bine azi, așteptam mai mult de la jucătorii cu experiență. Unora li s-a oferit șansa de a juca și n-au arătat nimic", a mai spus antrenorul.

A continuat la fel: „Nu vreau să-mi acopăr jucătorii. Nu știm să tragem de rezultat. Eu am făcut schimbări, dar ei sunt pe teren, ei trebuie să facă ceva acolo. Au experiență, trebuie să mențină rezultatul. Am pierdut șase puncte așa".

Marius Șumudică: „Nu spun că antrenorul nu a greșit. Dar ține și tu de scor. De ce s-au retras?"

Nu s-a oprit: „Nu spun că antrenorul nu a greșit și el. Dar eu i-am dus la 2-0, la 1-0, fă și tu ceva să păstrezi scorul". Încă un motiv de nervi: „Nu înțeleg de ce s-au retras când conduceam! Le zic faceți presing ca să țineți mingea departe!, ei se retrag. De ce? Reacționăm doar când suntem conduși. Să aibă reacție și când conducem!".

A încheiat dezamăgit: „E prea mult pentru mine. Dacă nu ucizi meciul... O dată, de două ori, de trei ori. Până când?".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Surpriză mare în Europa » Zinedine Zidane negociază cu un nume uriaș!
TRATATIVE
Surpriză mare în Europa » Zinedine Zidane negociază cu un nume uriaș!
Dennis Man a vrăjit Parma » Concluzia italienilor: l-au descris cu un singur cuvânt pe român
PARMA
Dennis Man a vrăjit Parma » Concluzia italienilor: l-au descris cu un singur cuvânt pe român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
baimareanul
baimareanul  •  19 Februarie 2024, 09:56

Daca portarul Nita a aparat excelent, inseamana ca echipa a fost cam dominata, asa ca poate a castigat un punct. Sumi trebuie sa aiba putin noroc in etapele urmatoare si va fi bine. Alah e mare !

kordell
kordell  •  18 Februarie 2024, 22:33
Postat de parachioara5 pe 18 Februarie 2024, 20:07

...demisia ...si tu si boloni ...

Cred ca i-ati ridica templu daca ar veni la voi ,si unuia si celuilalt .

21lva
21lva  •  18 Februarie 2024, 22:17

Că s-a făcut 2-0 e meritul lui Șumi. Că de la 2-0 s-a ajuns la 2-2, e vina jucătorilor. Ce clovn..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează