INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Șumudică, acuzat de blat cu Galatasaray! » Gestul antrenorului care a provocat reacții dure: „Ce să înțelegem?”

Marius Șumudică a revenit la Gaziantep în septembrie 2023 Foto: Twitter Gaziantep
Marius Șumudică a revenit la Gaziantep în septembrie 2023 Foto: Twitter Gaziantep

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 20:18 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 21:02

Marius Șumudică, 52 de ani, nu i-a lăsat pe jucătorii de rezervă ai lui Gaziantep să se bucure după golul de 1-0 împotriva lui Galatasaray într-un meci pierdut la final cu 1-2. 

Fanii radicali ai lui Fenerbahce l-au taxat pe antrenor pentru acel gest, sugerând că nu a vrut să se opună Galatei: „Miroase a privilegiu”. Șumudică a replicat: „Am demonstrat că am jucat bine și cu Galatasaray”.

Boloni îl ia la Metz pe „jucătorul cu probleme psihice”, care și-a bătut colegii! » „Vin și cu trotineta, îl iubesc, e părintele meu spiritual”
FRANȚA
Boloni îl ia la Metz pe „jucătorul cu probleme psihice”, care și-a bătut colegii! » „Vin și cu trotineta, îl iubesc, e părintele meu spiritual”

După un meci de luptă, în care a condus cu 1-0 la pauză, Gaziantep a pierdut totuși la Istanbul, 1-2 cu Galatasaray, primind golul decisiv în final, în minutul 89. Și echipa lui Marius Șumudică rămâne pe locul 17, chiar sub linia retrogradării.

Marius Șumudică s-a enervat după golul lui Gaziantep

În minutul 29, când Arda Kizildag a deschis scorul, toți cei de pe banca de rezerve a oaspeților, jucători și membri ai staffului tehnic, au țâșnit pe teren să celebreze golul roș-negrilor.

În acel moment, Șumudică a strigat la oamenii săi, cerându-le pe un ton autoritar să nu mai sărbătorească atât de zgomotos reușita. Gestul tehnicianului a fost taxat de ultrașii lui Fenerbahce, formație aflată în luptă directă pentru titlu în Super Lig cu Galatasaray (ambele au 60 de puncte, Fener având avantajul golaverajului).

Ultrașii lui Fenerbahce: „Ce să înțelegem? Șumudică nu și-a lăsat rezervele să sărbătorească un gol”

Potrivit cotidianului local Telgraf, fanii radicali ai lui Fenerbahce au sugerat că tehnicianul nu a vrut să se opună Galatei: „Șumudică a protestat contra jucătorilor lui Fenerbahce care se bucurau de victoria cu Gaziantep (n.r. 1-0), devenind foarte nervos. Tot el s-a înfuriat pe propriii fotbaliști fericiți că echipa lor marcase cu Galatasaray și a urlat la ei să treacă înapoi pe bancă.

Ce să înțelegem? Șumudică nu și-a lăsat rezervele să sărbătorească un gol... Și răbdarea lui 90 de minute cu Markovic, care voia să fie înlocuit (n.r. tehnicianul a făcut numai două schimbări luni seară)... Miroase a privilegiu".

Marius Șumudică: „Sărbătorim la sfârșitul meciului, nu înainte să se termine. Sper să ne bucurăm după jocul cu Kayseri”

După meci, chiar dacă a pierdut, Șumudică a replicat la conferință, contestând varianta lansată de ultrașii lui Fener: „Am fost criticați că am jucat bine doar cu Fenerbahce, însă acum am demonstrat că am jucat bine și cu Galatasaray". Precizând: „Nu-mi pasă cine câștigă campionatul, să câștige cine e mai bun".

Singurul lucru care îl interesează pe tehnicianul lui Gaziantep: „Important e doar să-mi mențin echipa în prima ligă. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea de luptători. Sunt antrenor român, nu e ușor să lucrez în Turcia, dar astăzi am dat dovadă de o mentalitate de luptători".

Șumudică a explicat și de ce a reacționat astfel față de rezervele sale: „Sărbătorim la sfârșitul meciului, nu înainte să se termine. Sper să ne bucurăm sâmbătă, acasă, după partida cu Kayserispor". Kayseri e pe locul 12, cu patru puncte mai mult decât Gaziantep.

Gaziantep îl dă în judecată pe fostul jucător care l-a insultat pe Marius Șumudică

Luni seară, într-un comentariu asupra partidei, Șumudică a fost insultat de Batuhan Karadeniz, fost jucător turc la Sivas, Beșiktaș și Trabzon, actual analist la Sky Spor: „Șumudică e un clovn încet la minte, fără caracter, complet caraghios".

Clubul său a reacționat, anunțând că îl va da în judecată pe Karadeniz. Guney Dagdeviren, managerul lui Gaziantep, a răspuns și mai jignitor: „Maimuțele din media l-au atacat din nou pe antrenorul nostru. Nimeni n-ar trebui să-și frece mâinile, Gaziantep nu va retrograda niciodată! 

Un tip instabil ca Batuhan Karadeniz nu-l poate critica pe tehnicianul lui Gaziantep. Intervenția necesară va fi făcută în această săptămână".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Răspunsul lui Ange Postecoglou, întrebat clar la conferința de azi: „Ar putea fi titular Drăgușin?”
STRANIERI
Răspunsul lui Ange Postecoglou, întrebat clar la conferința de azi: „Ar putea fi titular Drăgușin?”
Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul
REGRES
Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Maradonatu
Maradonatu  •  30 Ianuarie 2024, 22:17

O rușine de om...

Catisr
Catisr  •  30 Ianuarie 2024, 22:13

Caracterul in fect îi ”luminează” cariera ! Mulțumim turcilor că-l ține departe de noi !

Catisr
Catisr  •  30 Ianuarie 2024, 21:34

Caracterul in fect îi ”luminează” cariera ! Mulțumim turcilor că-l ține departe de noi !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează