INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Marius Șumudică, la a treia victorie la rând » Maxim și Drăguș au marcat pentru succesul lui Gaziantep

Denis Drăguș în acțiune // Foto: X @ Gaziantep
Denis Drăguș în acțiune // Foto: X @ Gaziantep

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 16:52 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 17:53

Marius Șumudică (52 de ani) a ieșit cu Gaziantep din „zona roșie” a clasamentului din Turcia, grație triumfului de azi cu Alanyaspor, în deplasare (3-0). Alexandru Maxim a deschis scorul din penalty și apoi Denis Drăguș l-a majorat, ambele goluri venind în prelungirile primei reprize! Rezultatul final a fost stabilit de Riascos (90+5).

Cu Marius Șumudică în tribună, după eliminarea din etapă trecută, Gaziantep a legat azi a doua victorie în Super Lig, 3-0 cu Alanyaspor, în deplasare. Doi români și-au trecut decisiv numele pe lista marcatorilor, amebele goluri fiind reușite în prelungirile primei reprize. Mai întâi a punctat, din penalty, Alexandru Maxim (45+8), apoi a venit rândul lui Denis Drăguș (45+10) să dubleze diferența. 

„Paszkany nu m-a mai vrut din cauză că aș fi umblat cu amanta lui” » Ce face acum cel mai scump jucător din istoria lui CFR
INEDIT
„Paszkany nu m-a mai vrut din cauză că aș fi umblat cu amanta lui” » Ce face acum cel mai scump jucător din istoria lui CFR

A doua victorie în deplasare pentru Marius Șumudică la Gaziantep

Atacantul împrumutat de la Standard Liege a ajuns la patru reușite în opt evoluții din acest campionat, iar Maxim are și el două goluri, ambele din lovituri de la 11 metri. De remarcat că și în etapa precedentă, tot Maxim și Drăguș au punctat, chiar în aceeași ordine!, acasă cu Rizespor (2-0), pentru trei puncte importante.

Nu au lipsit din formula de start astăzi portarul Florin Niță și nici fundașul stânga brazilian Junior Morais, adus în vară de la Rapid. Grație acestui rezultat, al doilea succes pe teren străin pentru Gaziantep de la revenirea antrenorului român, Gaziantep urcă de pe 13 până pe locul 9, cu 15 puncte, fiind alături de Fenerbahce singura formație cu zero egaluri în Super Lig după 12 etape disputate! Este la cinci puncte peste ultima poziție ce duce în liga secundă și la 7 de ultimul loc european al Turciei.

De menționat că Gaziantep a trecut mai departe și în Cupa Turciei, datorită succesului clar de acasă (4-0) cu Efeler 09 Spor. Iar în runda următoare, după pauza rezervată meciurilor interțări din preliminariile Euro 2024, va primi vizita echipei lui Olimpiu Moruțan, Ankaragucu, aflată sub Gaziantep, pe a 14-a poziție.

11locuri este saltul reușit în numai 8 etape de Marius Șumudică la revenirea la Gaziantep. De pe ultima poziție, cu 0 puncte, a ajuns pe locul 9, cu 15 puncte

60de meciuri a bifat Marius Șumudică pe banca tehnică a lui Gaziantep în ambele mandate. Bilanțul: 26 de victorii, 19 remize și 15 eșecuri, golaveraj 102-78

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică, discurs controversat: „Aș lua pistolul și i-aș călca în picioare, i-aș omorî! Sunt adeptul pedepselor capitale!”
INTERVIU
Marius Șumudică, discurs controversat: „Aș lua pistolul și i-aș călca în picioare, i-aș omorî! Sunt adeptul pedepselor capitale!”
Reacția lui Radu Drăgușin după golul decisiv marcat pentru Genoa: „E o răsplată pentru toată munca”
GENOA - VERONA 1-0
Reacția lui Radu Drăgușin după golul decisiv marcat pentru Genoa: „E o răsplată pentru toată munca”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
MaxiP
MaxiP  •  12 Noiembrie 2023, 08:07
Postat de mokmok pe 11 Noiembrie 2023, 18:01

Problema este că românii "urcă pe val" o săptămână, două, o lună, maxim. Apoi se dezumfla repede, pe laurii unei glorii de moment. Nu o să-i vezi campioni pe Șumudică Talent-Circ & comp. in Turcia. Niciodată! ...nici măcar pe locul 5 nu vor fi. Cu toate că ĩn Liga Osmanlâi-lor asupritori ai Neamului românesc ... jumătate din jucători sunt " bătrâni " fotbaliști cu 2 viteze + marche-arrière, pensionați de la cluburile vest europene. Bref, românii NU AU FINALITATE ! ..molipsiți de la co-naționalii noștri: "*** ...ca ***". Așa a fost și cu " generația de aur", la C.M 1994, din S.U.A. Au luat toți frica fotbalistic de ei. Dar s-au înecat ĩn optimi, exact *** !" LOCUL 5-8. Atâta pot românii. Șumudică făr' de frică nu va fi Guardiola nicicând. Trist, nu?

Pai nu, cu Gaziantep nu va termina nici macar pe 5. Ca tot il amintesti, ce zici, crezi ca Guardiola ar termina pe 5 cu astia? Ca eu nu cred. A fost aproape in primul mandat sa termine undeva pe 5 cu ei. Campionat cu 2 viteze zici? In cazul asta al nostru are jumatate de viteza. Campionatul Turciei e cam in top 10 european, parerea mea. Nu e chiar asa slab fizic, da, aduc jucatori aproape de pensionare, dar nu chiar pensionati. Ca dovada ca atunci cand l-au adus pe Ozil, care chiar isi iesise din forma, l-au pus rapid pe banca, n-a facut fata. Si nu era chiar orice pensionar.

tase67
tase67  •  12 Noiembrie 2023, 00:42

Cicaldau sa faca optarul uneori intre careuri alteori de la mijloc inspre careul nostru in functie de situatii, ofensive sau defensive, la mijloc Coman, Hagi, Morutan nu au cum sa nu fie titulari, talent este, forma avem, trebuie jucat pe bucati, pe intervale de minute, la surpiza, cu schimb de roluri, intre ei, la intervale de timp, certi sint Mihaila si Dragus impinsi sa plece fie din doua zeciul lor, cind venim pe contra, fie sa vina din 13 sau 14 metri, sa intilneasca pasele venite de la mijloc, de la Morutan sau de la Hagi, Stanciu impins mai in fata, la recuperare de mingi jucate pe sansa a doua, fie ca vine sa contribuie cu sut, sau pasa cind Mihaila sau Dragus sint mai bine plasati trebuie sa fim creativi, la schimburi de roluri, intre cei trei mijlocasi Morutan Coman si Hagi oricare din ei la orice moment pot aparea si ei surpriza la finalizare eu spun deja ca daca baietii astia joaca dam cel putin trei goluri si poate luam unul de la Israel doar sa vrea si Edi sa iasa din carapacea anonimatului, si sa faca formula asta de echipa nu uitati baietii astia au batut Croatia cu patru goluri date, Anglia cu patru goluri date, au facut doua egaluri cu Germania si Olanda la under 21 si sintem peste in momentul de fata pentru ca Mihaila si Dragus sint peste ce aveam atunci in fata

tristan
tristan  •  11 Noiembrie 2023, 22:10
Postat de VanBasten1989 pe 11 Noiembrie 2023, 17:38

Nu am fost sigur pana acum dar...Ninel are Turcia la picioare! Dati-i omului o cutie cu baclavale, le merita din plin!

Nu are nimic.Uita te că și în Turcia nu a stat prea mult pe nicăieri Și nu a demonstrat nimănui ca poate face fata la o echipa mare.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează