INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV GSP Marius Șumudică, discurs controversat: „Aș lua pistolul și i-aș călca în picioare, i-aș omorî! Sunt adeptul pedepselor capitale!”

Antrenorul celor de la Gaziantep, Marius Șumudică (52 de ani), a analizat partida naționalei României cu Belarus, din preliminariile EURO 2024. 
Foto: Facebook @ Gaziantep FK +12   FOTO
Antrenorul celor de la Gaziantep, Marius Șumudică (52 de ani), a analizat partida naționalei României cu Belarus, din preliminariile EURO 2024. Foto: Facebook @ Gaziantep FK

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 14:10 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 09:53

Într-un interviu oferit în primăvară la podcastul GSP „Profu'de Sport”, în perioada în care încă activa în Arabia Saudită, Marius Șumudică a făcut mai multe dezvăluiri de natură personală. A mărturisit, printre altele, că nu consumă strop de alcool și că-i disprețuiește pe cei care se urcă băuți la volan.

Toleranță zero pentru persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice! E filosofia pe care Șumudică și-a expus-o fără rețineri în dialogul purtat cu Gazeta în luna mai a acestui an, în perioada în care îi antrena pe saudiții de la Al Raed.

Antrenorul se declară adeptul pedepselor capitale în cazul celor se urcă beți la volan și provoacă accidente mortale. „I-aș călca în picioare, aș lua pistolul și i-aș omorî”, a exclamat tehnicianul. 

Edi Iordănescu îl sare iar din schemă pe fotbalistul care l-a acuzat de interese oculte! A impresionat la club, dar continuă să fie ignorat de selecționer
ROMÂNIA
Edi Iordănescu îl sare iar din schemă pe fotbalistul care l-a acuzat de interese oculte! A impresionat la club, dar continuă să fie ignorat de selecționer

Marius Șumudică: „Sunt adeptul pedepselor capitale! În momentul în care omori, trebuie să răspunzi”

„Eu nu beau alcool, nu beau alcool de când m-am născut! Eu nu beau cafea, nu beau băuturi acidulate, n-am nicio treabă. În schimb, în ultimul timp fumez cam mult, m-am apucat de fumat iar! M-am lăsat 12 ani și m-am apucat iarăși de fumat pe fond de stres.

Probabil că dacă bei un pahar de vin, un pahar de șampanie, te mai relaxezi, probabil că ești euforic. Eu nu le am cu astea, nu le am nici pe alea (n.r. - gesticulează ostentativ cu mâna la nas, referindu-se la consumul de droguri).

Mi-aduc aminte că Mircea Lucescu, de exemplu, ne spunea că, la o masă, e normal să bei un pahar de vin roșu. Mie niciodată nu mi-a plăcut să văd o femeie beată, de exemplu! Și am început să detest oamenii ăștia care sunt agresivi la băutură. 

A, dacă bei și ești un om normal, OK. Dar să nu te urci la volan să omori, să nu... Pe ăștia i-aș călca în picioare, i-aș omorî! Aș lua pistolul și i-aș omorî direct! Nu există. Aici (n.r. - în Arabia Saudită), te duc în piață și te omoară cu pietre! Aici, nu există, frate, viol, pedofilie...”.

Ei acum vor să se ducă spre democrație. Aici, regele e open mind (n.r. - tolerant, înțelegător). Femeile au început să conducă, n-aveau voie, acum au. Intră pe stadion, sunt într-o profundă schimbare.

- Marius Șumudică

Marius Șumudică: „Sunt adeptul pedepselor capitale! În momentul în care omori, trebuie să răspunzi”

Șumudică a continuat în aceeași notă:

Eu sunt adeptul pedepselor capitale! În momentul în care omori, trebuie să răspunzi. Bine, depinde în ce context.

În momentul în care ești matol și nu știi să-ți iei un taxi sau un Uber, te urci la volan și-l calci pe unul pe trecerea de pietoni sau îi iei viața unui copil, asta ce înseamnă?

Sau să te duci să-ți bați joc de virginitatea unui copil... sau pedofilie?! De asta spun că aici (n.r. - în Arabia Saudită) nu există așa ceva! Te duce în piață, te leagă și... Eu în domeniul ăsta sunt strict, nu accept!”

Sursă foto: Twitter Öznur Kablo Yeni Malatyaspor @YMSkulubu
Sursă foto: Twitter Öznur Kablo Yeni Malatyaspor @YMSkulubu
Sursă foto: Twitter Öznur Kablo Yeni Malatyaspor @YMSkulubu
Sursă foto: Twitter Öznur Kablo Yeni Malatyaspor @YMSkulubu
Sursă foto: Twitter Öznur Kablo Yeni Malatyaspor @YMSkulubu
+4 FOTO

Aici, în Saudi Arabia, nu există! Rata de criminalitate e... Te plimbi noaptea pe stradă, n-ai niciun fel de problemă. Iar ei aveau înainte poliția religioasă, așa se numea, care te lua imediat în caz de ceva. Acum au scos-o!

- Marius Șumudică

55 de ţări din lume aplică încă pedeapsa cu moartea

Potrivit Libertatea, interdicția pedepsei cu moartea figurează atât în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care a fost adoptată de Consiliul Europei în anul 1950, cât și în Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene.

În România, pedeapsa capitală a fost abolită în 1990. Până atunci, Tribunalul Militar Bucureşti condamnase la moarte 47 de persoane. 

579 de execuțiiau avut loc în tot anul 2021, în 18 țări. Cele mai cunoscute execuții au avut loc în China, Iran, Egipt, Arabia Saudită și Siria, în această ordine

Pedeapsa capitală a fost desființată în toate statele europene, cu o singură excepție. În pofida presiunilor exercitate de comunitatea internațională și a organizațiilor care luptă pentru drepturile omului, Belarus este singura țară din Europa care nu a interzis pedeapsa capitală.

Marius Șumudică, discurs controversat: „Aș lua pistolul și i-aș călca în picioare, i-aș omorî! Sunt adeptul pedepselor capitale!”
55 de ţări din lume aplică încă pedeapsa cu moartea / FOTO: Imago Images

În prezent, 55 de ţări din lume aplică încă pedeapsa cu moartea, potrivit publicației britanice The Sun. Peste 30 de ţări africane au încă în legislaţie pedeapsa cu moartea, însă puţin sub jumătate dintre acestea au efectuat execuţii în ultimii ani, mai scrie sursa citată.

VIDEO Marius Șumudică, invitat la "Profu' de sport" - podcast GSP » Episodul 17

Citește și:

Edi Iordănescu îl sare iar din schemă pe fotbalistul care l-a acuzat de interese oculte! A impresionat la club, dar continuă să fie ignorat de selecționer

VIDEO Răzvan Burleanu anunță schimbări majore în SuperLigă » 8 cluburi sunt vizate de FRF!

„Paszkany nu m-a mai vrut din cauză că aș fi umblat cu amanta lui” » Ce face acum cel mai scump jucător din istoria lui CFR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  11 Noiembrie 2023, 18:03

Votez Marius Sumudica pentru presedinte! Scapa tara de hoti! Pozitia 5 pe buletinul de vot, sub George Simion (AUR).

mr90
mr90  •  11 Noiembrie 2023, 17:27

AOLEU SUMI, VEZI CA O SA-TI SARA IN CAP TOTI CORECTII POLITICI !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează