INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Două nume mari ale Olandei s-au certat din cauza lui Dorinel Munteanu: „Nu puteam accepta acea situație”

Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 10:48 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 11:13

Marco van Basten l-a schimbat pe Mark van Bommel în timpul meciului contra României, 2-0 în 2005, reproșându-i că nu-l marchează bine pe „numărul 8 al românilor”, Dorinel Munteanu. A fost începutul conflictului: „Ori nu a înțeles, ori nu face ce i-am zis”.

Pe 4 iunie 2005, „tricolorii” pierdeau cu 2-0 la Rotterdam în fața Olandei, un eșec decisiv în preliminariile CM 2006, din cauza căruia ratam turneul final. Surprinzător, acel meci avea să fie începutul unui mare conflict la adversari, între selecționerul Marco van Basten și Mark van Bommel, unul dintre cei mai importanți internaționali batavi ai momentului. 

Scandal provocat de un moment de joc. Mijlocașul, care de-abia se transferase la Barcelona și urma să câștige în sezonul 2005-2006 Liga Campionilor, a fost înlocuit în minutul 50 pentru că nu îl marca bine pe Dorinel Munteanu, deși Kuyt tocmai marcase pentru 2-0. Și tehnicianul l-a scos din lot la următoarea partidă de calificare.

L-a scos din lot la următorul meci

Cei doi s-au reîntâlnit duminică seară, în studioul postului TV Ziggo Sport, la emisiunea Rondo. „La pauză, aveam 1-0. Cum s-a reluat repriza a doua, am făcut 2-0. Imediat, m-a schimbat. Nu doar atât. M-am dus acasă și Marco m-a sunat: «Nu vii cu noi în Finlanda!». Nimic nu era normal”, a povestit Van Bommel.

Van Basten a explicat tot ce s-a petrecut. „I-am spus în vestiar, la pauză: «Trebuie să acoperi mai bine la numărul 8 al românilor». Pe teren, în timpul jocului, i-am strigat din nou să fie atent. Nu m-a ascultat. Erau două variante: ori nu înțelege, și atunci era vina noastră, ori pur și simplu nu face ce i-am zis. Nu puteam accepta acea situație și l-am înlocuit”.

Van Bommel: „Era limpede că nu există o legătură între noi”

De atunci, cei doi nu s-au mai înțeles, chiar dacă Van Bommel a fost folosit la Mondialul din Germania, când Oranje a fost eliminată încă din „optimi” de Portugalia (0-1). „Era limpede că nu există o legătură între noi. Cred că am avut 15 antrenori, nu te înțelegi cu toți. Cu Marco, nu a fost bine. De când a venit selecționer, în 2004, am jucat mereu, însă nu mă simțeam în largul meu. În carieră, ai acest sentiment uneori”.

Van Basten: „Am reacționat prea radical”

Van Basten a recunoscut că poate a fost și vina lui. „Am reacționat prea radical", spune el, dezvăluind că "toți cei care formam stafful tehnic atunci jucasem la Ajax. Nici cu Van Nistelrooy nu aveam o relație prea bună. Și el, și Van Bommel credeau că eu îi am la suflet doar pe cei de la Ajax. Nu am reușit să le îndepărtez acele gânduri”. Van Bommel și Van Nistelrooy jucaseră la marea rivală a lui Ajax. PSV Eindhoven.

VIDEO. Cele mai frumoase goluri ale lui Marco Van Basten la Ajax

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mircea Lucescu, în pericol la Dinamo Kiev: 9 jucători au coronavirus, inclusiv Băluță! Ratează meciurile cu Barcelona și Șahtior

Jurgen Klopp a găsit înlocuitorul perfect pentru Van Dijk și Fabinho înaintea duelului cu Atalanta: „Este un monstru la duelurile aeriene!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează