INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Fostul jucător al lui Manchester United se va retrage la finalul sezonului: „Nu se mai poate recupera în timp util”

Marouane Fellaini (centru)  se va retrage la finalul sezonului. Foto: Imago Images
Marouane Fellaini (centru) se va retrage la finalul sezonului. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 14:10 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 16:48

Mijlocașul Marouane Fellaini (va împlini 36 de ani pe 22 noiembrie), care se află la Shandong Taishan din 2019, se va retrage la finalul sezonului. După cinci sezoane petrecute la clubul chinez, belgianul își va încheia cariera, potrivit managerului Choi Kang-hee.

În conferința de presă premergătoare meciului cu Henan FC, antrenorul Choi a declarat, după cum a relatat agenția chineză de știri Xinhua: „Deși cu un oarecare regret, îi respect decizia de a se retrage. Un jucător foarte bun. Poate din cauza vârstei sale a luat această decizie. Fiecare recuperare după meci a fost destul de anevoioasă, care de obicei dura o zi sau două”.

Claudiu Niculescu, foarte aproape să revină în Superliga! Așteaptă să vadă rezultatul meciului de duminică
ANTRENOR
Claudiu Niculescu, foarte aproape să revină în Superliga! Așteaptă să vadă rezultatul meciului de duminică

Marouane Fellaini se va retrage la finalul sezonului

Belgianul a fost sărbătorit sâmbătă dimineața, în ultima etapă din Super League, după ce echipa sa a câștigat cu 5-1 fără el.

Vestea era una așteptată de câteva luni. La începutul lui septembrie, el a dezvăluit că va părăsi Shandong. 

Într-o postare pe Instagram la acea vreme, el a spus: „La sfârșitul acestui sezon, după cinci ani, îmi voi lua rămas bun de la marele club Shandong Taishan FC. Am avut privilegiul de a purta tricoul legendar al acestui club în 130 meciuri și de a contribui la o serie incredibilă de succese

Aceste momente vor rămâne mereu în memoria mea. Sunt foarte recunoscător președintelui, fanilor, coechipierilor mei, antrenorilor, personalului și tuturor celor care au făcut parte din această călătorie extraordinară”.

Fellaini, acum în vârstă de 35 de ani, a jucat 137 de meciuri pentru Shandong Taishan, marcând 50 de goluri. A cucerit titlul în 2021 și a câștigat Cupa Chinei în ultimele trei sezoane, între 2020 și 2022.

Clubul va organiza o ceremonie de adio pentru căpitanul Fellaini. La finalul acestui sezon, Fellaini va părăsi Shandong Taishan. În timpul ceremoniei, fanii vor fi invitați să vină și să-și ia rămas bun de la acest jucător străin important. După aceea, el va continua să lupte alături de coechipierii săi și va reprezenta echipa în finala Cupei Chinei și în finalul de sezon din Liga Campionilor Asiei. Un superstar când a venit, o legendă când a plecat!

- comunicat Shandong Taishan

Manchester United l-a cumpărat pe Marouane Fellaini cu 32 milioane

Marouane Fellaini a evoluat de-a lungul carierei pentru Standard Liege (2006–2008), Everton (2008–2013) și Manchester United (2013-2019)

Cumpărat în 2013 cu 32 de milioane de euro de la Everton, belgianul a jucat un rol crucial pentru Manchester United. El a cucerit alături de „Diavolii Roșii” Cupa Angliei (2016), Europa League (2017), Cupa Ligii Angliei (2017) și Supercupa Angliei (2017).

Citește și:

Primul antrenor gata să vină la Dinamo: „Când te sună clubul mamă, nu spui nu. Trebuie un șoc!”

Răsturnare de situație la miezul nopții! Mircea Lucescu a plecat de la Kiev, dar urmează altă provocare

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează