INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NICE - MARSEILLE

Oficialii lui Marseille reacționează după ce meciul cu Nice a fost abandonat: „Noi vinovați?! Ești nebun! Arbitrul e cu noi”

Oficialii lui Marseille reacționează după ce meciul cu Nice a fost abandonat // sursa foto: Imago
Oficialii lui Marseille reacționează după ce meciul cu Nice a fost abandonat // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 august 2021 09:39 / Actualizat luni, 23 august 2021 10:20

Antrenorul Sampaoli și oficialii lui Marseille susțin că jucătorii lor n-au nicio vină pentru abandonarea meciului de la Nice. Atacați de fanii locali, care au coborât pe teren și s-au bătut cu jucătorii lui OM, rănind trei dintre ei, oaspeții au refuzat să reia jocul și riscă o înfrângere la masa verde. 

  • Scorul în momentul abandonării partidei era 1-0 pentru Nice.

E scandal monstru în Hexagon, după incidentele de la Nice - Marseille. Amfitrioni și oaspeți își aruncă vina unii altora pentru conflictul monstru declanșat în minutul 75, la scorul de 1-0. 

Payet a aruncat sticla înapoi 

Marseillezii se pregăteau să execute un corner, prin Dimitri Payet, când acesta a fost lovit în omoplat de una dintre sticlele aruncate din sectorul de tribună al ultașilor locali. Furios, atacantul a aruncat-o înapoi, ceea ce i-a scandalizat pe huliganii care au coborât în iarbă să-l pedepsească. 

A rezultat o ciocnire violentă între Payet, susținut de coechipierii săi și de către membri ai staff-ului marseillez, de-o parte, și suporterii lui Nice, de cealaltă. Jucătorii-gazdă s-au implicat de asemenea, alături de forțele de ordine, pentru separarea beligeranților. Degeaba. Într-un final, arbitrul Bastien Benoit a expediat ambele echipe la vestiare. 

Jucătorii lui Marseille și-au fotografiat contuziile 

În timp ce autoritățile locale, Liga franceză, arbitrul și staff-urile celor două cluburi discutau oportunitatea reluării partidei, Payet și doi dintre coechipieri, Luan Peres și Matteo Guendouzi, și-au fotografiat contuziile suferite și le-au postat pe net. 

După aproximativ o oră și jumătate de la debutul incidentelor, s-a decis reluarea partidei, din minutul 75, cu lovitura de colț pe care trebuia s-o execute Marseille. Dar la fluierul arbitrului s-au prezentat doar fotbaliștii lui Nice. Meciul a fost abandonat, iar amfitrionii, care oricum conduceau cu 1-0, dau vina pe oaspeți. 

Președintele lui Nice: „Atunci s-au încins spiritele”

„Sunt decepționat că s-a terminat așa. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. Fanii noștri au aruncat sticle cu apă pe teren, asta e clar, am văzut cu toții. Însă spiritele s-au încins atunci când doi dintre jucătorii lui Marseille le-au aruncat înapoi. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu mai spun că membrii securității lui Marseille au intervenit și ne-au lovit jucătorii”, susține președintele lui Nice, Jean-Pierre Rivere. 

La rându-i, antrenorul oaspeților, Jorge Sampaoli, foarte implicat și în timpul altercației de pe teren, s-a răstit în zona vestiarelor la unul dintre conducătorii locali: „Noi vinovați?! Ești nebun!”. 

Președintele lui Marseille: „E nevoie de un precedent”

Iar președintele lui Marseille, Pablo Longoria, a explicat de ce a refuzat să-și retrimită echipa pe teren: „Liga a decis reluarea partidei, dar noi am refuzat pentru că mai importantă e siguranța jucătorilor. Gândiți-vă că am fost atacați. Siguranța noastră nu era garantată. E a doua oară când ni se întâmplă, după un alt episod petrecut la Montpellier. Atunci am continuat meciul. Dar ceea ce s-a întâmplat azi e inacceptabil. 

Este nevoie de un precedent în fotbalul francez. Arbitrul a fost de partea noastră, ne-a confirmat că securitatea jucătorilor nu e garantată. Însă Liga, din motive de ordine publică, a decis să se continue meciul. Ceea ce nu-i acceptabil. De aceea am luat decizia să ne întoarcem la Marseille”.

3-0 la masa verde? Jocuri cu porțile închise? 

În momentul de față se vorbește de o victorie la masa verde în favoarea lui Nice, care oricum conducea cu 1-0 în momentul întreruperii jocului. În calcul intră și o suspendare a terenului propriu pe mai multe etape, urmare a comportamentului huliganic al propriilor fani. Liga a declanșat o anchetă, iar raportul arbitrului va fi crucial. Marseille, la rându-i, își pregătește apărarea.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Înțepături între granzii Europei: „Încă încerc să înțeleg cum respectă PSG regula fair-play-ului financiar”

O fotografie și mii de suspiciuni » Ce se află în spatele unei banale imagini cu Carlo Ancelotti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ucluj2011
ucluj2011  •  23 August 2021, 15:26

3-0 pentru Nice la masa verde.

1094710014014941
Vasile Marin Cosmulescu  •  23 August 2021, 11:06

Francezii sunt mai slabi pregătiți ca noi. O rușine!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează