INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NICE - MARSEILLE

Roxana Mărăcineanu, prima reacție după scandalul din Franța: „Sunt principalii responsabili!”

Articol de GSP - Publicat luni, 23 august 2021 18:14 / Actualizat luni, 23 august 2021 18:15

LIGUE 1. Partida dintre Nice și Marseille a fost întreruptă în minutul 75, la scorul de 1-0, după o încăierare generală, în care au fost implicați și fanii gazdelor. Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Franța, condamnă evenimentele reprobabile de pe arena „Allianz Riviera”.

„Lupt împotriva urii și lipsei de educație din stadioane. Liga Profesionistă de Fotbal și reprezentanții cluburilor trebuie să fie responsabili și să aplice sancțiuni, în concordanță cu ce se întâmplă și cu ce văd pe teren. Este inacceptabil ca suporterii să arunce obiecte, să fie violenți și să intre pe teren. 

Cluburile care găzduiesc meciurile sunt principalele responsabile pentru siguranța jucătorilor, a staff-ului tehnic și a arbitrilor, dar și pentru ceea ce se întâmplă în tribune.

Îmi rezerv dreptul să depun plângere împotriva acestei agresiuni. Am văzut că autoritățile au preluat cazul. Sper că își vor putea desfășura activitatea în liniște și că vor fi dosare penale pentru cei găsiți responsabili. Ulterior, vreau ca autoritățile din sport să ia măsurile disciplinare necesare și să fie un exemplu. Am luptat ca suporterii să revină pe stadioane și ca meciurile să nu se dispute cu porțile închise”, a declarat Roxana Mărăcineanu pentru France Info.

Roxana Mărăcineanu, prima reacție după scandalul din Franța: „Sunt principalii responsabili!”
Roxana Mărăcineanu

Oficialii lui Marseille reacționează după ce meciul cu Nice a fost abandonat

Antrenorul Sampaoli și oficialii lui Marseille susțin că jucătorii lor n-au nicio vină pentru abandonarea meciului de la Nice. Atacați de fanii locali, care au coborât pe teren și s-au bătut cu jucătorii lui OM, rănind trei dintre ei, oaspeții au refuzat să reia jocul și riscă o înfrângere la masa verde. 

  • Scorul în momentul abandonării partidei era 1-0 pentru Nice.

E scandal monstru în Hexagon, după incidentele de la Nice - Marseille. Amfitrioni și oaspeți își aruncă vina unii altora pentru conflictul monstru declanșat în minutul 75, la scorul de 1-0. 

Payet a aruncat sticla înapoi 

Marseillezii se pregăteau să execute un corner, prin Dimitri Payet, când acesta a fost lovit în omoplat de una dintre sticlele aruncate din sectorul de tribună al ultașilor locali. Furios, atacantul a aruncat-o înapoi, ceea ce i-a scandalizat pe huliganii care au coborât în iarbă să-l pedepsească. 

A rezultat o ciocnire violentă între Payet, susținut de coechipierii săi și de către membri ai staff-ului marseillez, de-o parte, și suporterii lui Nice, de cealaltă. Jucătorii-gazdă s-au implicat de asemenea, alături de forțele de ordine, pentru separarea beligeranților. Degeaba. Într-un final, arbitrul Bastien Benoit a expediat ambele echipe la vestiare. 

Jucătorii lui Marseille și-au fotografiat contuziile 

În timp ce autoritățile locale, Liga franceză, arbitrul și staff-urile celor două cluburi discutau oportunitatea reluării partidei, Payet și doi dintre coechipieri, Luan Peres și Matteo Guendouzi, și-au fotografiat contuziile suferite și le-au postat pe net. 

După aproximativ o oră și jumătate de la debutul incidentelor, s-a decis reluarea partidei, din minutul 75, cu lovitura de colț pe care trebuia s-o execute Marseille. Dar la fluierul arbitrului s-au prezentat doar fotbaliștii lui Nice. Meciul a fost abandonat, iar amfitrionii, care oricum conduceau cu 1-0, dau vina pe oaspeți. 

Președintele lui Nice: „Atunci s-au încins spiritele”

„Sunt decepționat că s-a terminat așa. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. Fanii noștri au aruncat sticle cu apă pe teren, asta e clar, am văzut cu toții. Însă spiritele s-au încins atunci când doi dintre jucătorii lui Marseille le-au aruncat înapoi. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu mai spun că membrii securității lui Marseille au intervenit și ne-au lovit jucătorii”, susține președintele lui Nice, Jean-Pierre Rivere. 

La rându-i, antrenorul oaspeților, Jorge Sampaoli, foarte implicat și în timpul altercației de pe teren, s-a răstit în zona vestiarelor la unul dintre conducătorii locali: „Noi vinovați?! Ești nebun!”. 

Președintele lui Marseille: „E nevoie de un precedent”

Iar președintele lui Marseille, Pablo Longoria, a explicat de ce a refuzat să-și retrimită echipa pe teren: „Liga a decis reluarea partidei, dar noi am refuzat pentru că mai importantă e siguranța jucătorilor. Gândiți-vă că am fost atacați. Siguranța noastră nu era garantată. E a doua oară când ni se întâmplă, după un alt episod petrecut la Montpellier. Atunci am continuat meciul. Dar ceea ce s-a întâmplat azi e inacceptabil. 

Este nevoie de un precedent în fotbalul francez. Arbitrul a fost de partea noastră, ne-a confirmat că securitatea jucătorilor nu e garantată. Însă Liga, din motive de ordine publică, a decis să se continue meciul. Ceea ce nu-i acceptabil. De aceea am luat decizia să ne întoarcem la Marseille”.

3-0 la masa verde? Jocuri cu porțile închise? 

În momentul de față se vorbește de o victorie la masa verde în favoarea lui Nice, care oricum conducea cu 1-0 în momentul întreruperii jocului. În calcul intră și o suspendare a terenului propriu pe mai multe etape, urmare a comportamentului huliganic al propriilor fani. Liga a declanșat o anchetă, iar raportul arbitrului va fi crucial. Marseille, la rându-i, își pregătește apărarea.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Înțepături între granzii Europei: „Încă încerc să înțeleg cum respectă PSG regula fair-play-ului financiar”

O fotografie și mii de suspiciuni » Ce se află în spatele unei banale imagini cu Carlo Ancelotti

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
robotzel
robotzel  •  23 August 2021, 21:00
Postat de radumatei pe 23 August 2021, 18:53

Ambele echipe au greșit, Federația trebuie să taie în carne vie. Nice trebuie pedepsită pentru că suporterii ei au aruncat cu obiecte în jucătorii adverși, Marseille trebuie pedepsită pentru că jucătorii și alți oameni din staff au escaladat violențele.

Eu cred că nu ai minte. Hai sa facem așa: ne întâlnim pe strada și mă lași să te bat n-ar fara sa reacționezi. Ce spui? Vinovați sunt doar derbedeii din galerie. O spun de ani buni de zile că aceste galerii sunt pline de oameni ***, *** *** îi dădeau pe derbedei pe mana poliției. Vinovați sunt doar suporterii Nice. ATAT!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  23 August 2021, 18:53

Ambele echipe au greșit, Federația trebuie să taie în carne vie. Nice trebuie pedepsită pentru că suporterii ei au aruncat cu obiecte în jucătorii adverși, Marseille trebuie pedepsită pentru că jucătorii și alți oameni din staff au escaladat violențele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează